EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ kova: 5 svarbūs kampai

Rimtos ambicijos, atsinaujinę komandų veidai ir aliuzijos į karštą ir intriguojantį krepšinio sezoną – Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ klubai sezoną pradėjo skambiais pareiškimais ir veiksmais, o sirgaliai su nekantrumu jau laukia pirmojo Lietuvos gigantų mūšio.

A.Kavaliauskas vasarą išreiškė ištikimybę „Lietuvos rytui“. Kaip jį sutiks sirgaliai Kaune?<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
A.Kavaliauskas vasarą išreiškė ištikimybę „Lietuvos rytui“. Kaip jį sutiks sirgaliai Kaune?<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Oct 21, 2015, 7:16 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 3:49 PM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

„Lietuvos ryto“ ekipos aistruoliai neužmiršo praėjusio sezono paskutiniųjų LKL finalo serijos rungtynių su „Žalgiriu“, kai kauniečiai Vilniuje laimėjo 85:77 ir seriją užbaigė „sausai“ – 4:0.

Tačiau per vasarą raumenis dar labiau užsiauginęs „Lietuvos rytas“ šį sezoną pasirengęs kibti į atlapus ne ką blogesnius namų darbus atlikusiam „Žalgiriui“.

Kaip komandoms seksis varžytis sezono metu, bus galima pasakyti tik jam artėjant į pabaigą, tačiau šalies sirgaliai jau šį sekmadienį 17 valandą Kaune išvys pirmają dviejų superklubų akistatą, kuri leis jau pradėti dėlioti akcentus –  “Žalgiris“ ar „Lietuvos rytas“ yra pajėgesnis šioje sezono atkarpoje.  

Lrytas.lt pateikia 5 įdomiausius „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ dvikovos kampus.

Artūro Gudaičio perėjimas

2013 metais sutartį su pagrindine „Žalgirio“ komanda pasirašęs A.Gudaitis suspindėjo Eurolygoje ir buvo nuolat liaupsinamas specialistų. Daugybės dėmesio sulaukęs krepšininkas 2014-2015 metų sezone ir toliau rodė progresą, o jo žaidimo negalėjo nepastebėti NBA agentai. Krepšininkas dar vasarį paskelbė, kad dalyvaus NBA naujokų biržoje, o birželį išgirdo savo pavardę antrajame šaukimų rate. „Žalgirio“ sirgaliai džiaugėsi A.Gudaičiu, tačiau tada „Lietuvos rytas“ pranešė, kad krepšininkas rungtyniaus sostinės komandoje.

„Pirmiausia „Lietuvos ryto“ ekipa parodė daug noro, kad žaisčiau Vilniuje. Klubo vadovybė domėjosi manimi ne pirmus metus. Daug dėmesio parodė ir treneris Marcelo Nicola. Jei kurioje nors vietoje gerai jautiesi, jos nepalieki. Tačiau „Žalgiryje“ aš nesijaučiau gerai. Aš manau, jog „Lietuvos ryto“ komandoje turėsiu daugiau galimybių tobulėti. Šiame klube matau šviesesnių perspektyvų savo karjerai“, – sakė A.Gudaitis, kuris šiemet buvo pakviestas į Jono Kazlausko kandidatų į rinktinę stovyklą.

Jau liepą duodamas interviu „Lietuvos rytui“ jis teigė, kad nuo šiol Kaune tikėsis daug įtampos.

Antano Kavaliausko pareiškimas

A.Kavaliauskas praėjusį sezoną pirmą kartą žaidė LKL čempionate ir po jo prisiekė ištikimybę „Lietuvos rytui“. Su Lietuvos krepšinio rinktine Europos čempionato sidabrą laimėjęs 31 metų 208 cm ūgio vidurio puolėjas greitai tapo „Lietuvos ryto“ lyderiu, o grįžęs iš rinktinės – ir ekipos kapitonu.

A.Kavaliauskas dar vasarą atskleidė, kad krepšininku aktyviai domėjosi Kauno „Žalgirio“ klubas. Tačiau jis pabrėžė, kad nenorėjo palikti Vilniaus komandos, o spalį rėžė vieną skambiausių frazių.

„Galiu užtikrinti, niekada nežaisiu Kauno „Žalgiryje“, – pareiškė A.Kavaliauskas. Ištikimiausi „Lietuvos ryto“ aistruoliai jam už ištikimybę dėkojo specialiai parengtu plakatu, o „Žalgirio“ sirgaliai už tokius žodžius skyrė nemažai keiksmų.

Tad kokio sutikimo Kaune reikėtų tikėtis A.Kavaliauskui?

Skambios ambicijos

Tiek „Lietuvos rytas“, tiek „Žalgiris“ sezoną pasitiko gerokai atsinaujinę ir skelbdami apie didelius tikslus. Kauno „Žalgiris“ po ilgos pertraukos prabilo apie realią galimybę patekti tarp stipriausių aštuonių Eurolygos klubų, o Vilniaus „Lietuvos ryto“ vadovai sirgaliams paskelbė apie atgimimą.

„Lietuvos rytas“ paskutinį kartą svarbiausius trofėjus skynė 2010-aisiais, kai komanda triumfavo LKL ir LKF taurės turnyruose.

„Manau, tas juodasis ruožas, kuriame pastaraisiais metais atsidūrė mūsų komanda ir dėl objektyvių, ir dėl subjektyvių priežasčių, baigėsi kartu su praėjusiu sezonu“, – interviu sakė Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo prezidentas Gedvydas Vainauskas.

„Lietuvos rytas“ pasirengimo etape žaidė aštuonis mačus ir nė karto nepatyrė pralaimėjimų bei laimėjo du trofėjus, tarp kurių – Vlado Garasto taurė. LKL sezone po penkių turų „Lietuvos rytas“ neturi pralaimėjimų, tačiau pergalingu keliu žengia ir Kauno „Žalgiris“.

Europoje ekipoms sekasi skirtingai. „Lietuvos rytas“ per du Europos taurės mačus iškovojo vieną pergalę. Kauno „Žalgiris“ sužaidė vieną Eurolygos mačą ir Lenkiją paliko geros nuotaikos – nors ir sunkiai, žalgiriečiai 66:62 nugalėjo Zeliona Guros „Stelmet“ komandą.

Pirmasis komandų susitikimas leis patikrinti ambicijų tvirtumą.

Ar išvers iš sosto?

Kauno „Žalgirio“ klubas jau penkerius metus sėdi Lietuvos krepšinio soste, o praėjusio sezono LKL finalo serija žalgiriečiams pernelyg rimtų išbandymų nepateikė. „Žalgiris“ seriją prieš „Lietuvos rytą“ laimėjo 4:0, tačiau krepšinio specialistai sutinka, kad šįkart „sausos“ serijos tikėtis nereikėtų.

„Žalgiris“ savo sudėtyje turi penkis sidabrinės Lietuvos rinktinės narius, pasipildė ir daug žadančiais legionieriais, bet per vasarą nesnaudė ir „Lietuvos rytas“, iškėlęs sirgalių lūkesčius.

Pirmosios „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynės pradės piešti sezono pabaigos paveikslą ir atsakys į vieną klausimo: „Ar „Lietuvos rytas“ nutrauks „Žalgirio“ karaliavimą?“ dalį.

Lietuvos krepšinio rinktinė

Per „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynes sirgaliai iš viso pamatys septynis Europos krepšinio čempionate sidabrą iškovojusios Lietuvos rinktinės žaidėjus.

Mantas Kalnietis, Lukas Lekavičius, Renaldas Seibutis, Paulius Jankūnas ir Robertas Javtokas – penki sidabriniai Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, kurių pavardės verčia varžovus atkreipti dėmesį. Vasarą „Žalgiris“ pasirašė sutartis su dviem žaidėjas iš šio sąrašo. M.Kalnietis dar prieš kelionę į NBA vasaros lygą atskleidė, kad jeigu nepateks į stipriausiąją lygą, pasuks į Kauną ir dabar yra čia. Dar prieš rinktinės išvyką į Rygą apie sutartį su „Žalgiriu“ paskelbė ir R.Seibutis.

Į „Lietuvos ryto“ stovyklą po rinktinės atvyko A.Kavaliauskas ir Deividas Gailius. Pastarasis su „Lietuvos rytu“ sutartį pasirašė šiemet. Lietuvos rinktinės kandidatų stovykloje buvo ir „Lietuvos ryto“ atstovai Marius Runkauskas, Artūras Gudaitis, Rokas Giedraitis, Adas Juškevičius bei Žygimantas Janavičius.

Ar Lietuvos rinktinės krepšininkai grieš pirmaisiais smukais?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.