EUROLYGA 2023

LKL grandų mačas: ką parodys rinktinės žaidėjai ir legionieriai?

Nuo pastarųjų „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ akistatų LKL finale abiejose komandose įvyko daugybė permainų.<br>P.Mantauto nuotr.
Nuo pastarųjų „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ akistatų LKL finale abiejose komandose įvyko daugybė permainų.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius („Lietuvos rytas“)

Oct 24, 2015, 5:00 AM, atnaujinta Oct 8, 2017, 4:59 AM

Jau vasarą „Lietuvos rytas“ ir „Žalgiris“ ėmė audrinti sirgalių vaizduotę, skelbdami apie atvykstančius naujus krepšininkus. Ko jie verti, parodys pirmoji šį sezoną LKL milžinų akistata sekmadienį Kaune.

Daug vandens nutekėjo nuo birželio 6-osios, kai baigėsi 2014–2015 metų sezono LKL finalo serija, kurioje „Žalgiris“ pranoko vilniečius 4:0.

Prabėgus puspenkto mėnesio amžini varžovai vėl rikiuojasi LKL lentelės viršuje, iškovoję po penkias pergales iš tiek pat galimų. Sekmadienį Kaune viena pergalių serija nutrūks.

Prieš LKL lyderių dvikovą krepšinio specialistai Šarūnas Sakalauskas ir Tomas Pačėsas tvirtino, kad iki šiol žaistos rungtynės tebuvo apšilimas prieš tarpusavio dvikovą.

Intriga – visose grandyse

„Lietuvos rytas“ per vasarą pakeitė 7 krepšininkus, o „Žalgiris“ atsisakė aštuonių ir įsigijo šešis.

„Dabar pamatysime, kaip „Žalgiris“ kompensuos Artūro Milaknio ir Jameso Andersono trūkumą. Kauniečiai įsigijo gerų krepšininkų, bet ar pirkiniai pavykę, pamatysime per šias rungtynes.

Įdomu bus stebėti, kaip „Lietuvos rytas“ dalins laiką savo krepšininkams, ar treneriui pavyks viską sudėlioti tinkamai“, – intrigas vardijo T.Pačėsas.

Jam vienas įdomiausių rungtynių momentų – Antano Kavaliausko ir Roberto Javtoko dvikova.

„Labai įdomi dvikova vyks ir įžaidėjų grandyje: Lukas Lekavičius ir Mantas Kalnietis prieš Nicolasą Laprovittolą ir Žygimantą Janavičių. Pamatysime, kas dominuos, o nuo įžaidėjų priklausys labai daug, – kalbėjo Š.Sakalauskas. – Trečias įdomus aspektas – trenerių darbas. Pamatysime, kaip jie bus pasirengę.“

T.Pačėso nuomone, „Lietuvos rytas“ surinko galingą sudėtį, ekipoje yra daug lygiaverčių krepšininkų, bet tai gali pakišti koją.

„Štai „Žalgiryje“ yra aiški hierarchija. Žinome, kas pagrindiniai žaidėjai, o kas atsarginiai. O „Lietuvos rytas“ turi per daug konkuruojančių žaidėjų į kiekvieną poziciją.

Tinkamai sudėlioti krepšininkus – labai sunki užduotis treneriui“, – sakė T.Pačėsas.

Ką parodys rinktinės žaidėjai?

Kaune sirgaliai išvys septynis Europos vicečempionus, o „Lietuvos rytas“ savo gretose dar turi penkis kandidatų stovykloje dalyvavusius žaidėjus.

„Žalgiris“ per vasarą prie R.Javtoko, L.Lekavičiaus ir Pauliaus Jankūno pridėjo Renaldą Seibutį ir Mantą Kalnietį.

Prancūzijoje dėl aukso kovojo ir „Lietuvos ryto“ marškinėlius vilkintys A.Kavaliauskas ir Deividas Gailius, o Marius Runkauskas, Artūras Gudaitis, Rokas Giedraitis, Adas Juškevičius, Žygimantas Janavičius nemažai laiko praleido Jono Kazlausko stovykloje.

„Visi kalba apie galimą rinktinės žaidėjų nuovargį, bet jie yra tiesiog persisotinę krepšiniu.

Iš patirties žinau, kad kai žaidėjai persisotina krepšiniu, vaizdas aikštėje keičiasi, nes dingsta emocijos.

Iki šiol jie prisiversdavo žaisti, bet ši dvikova viską perkels į kitą lygį“, – sakė T.Pačėsas.

Vilniečiai labiausiai turėtų saugotis P.Jankūno, kuris šį sezoną „Žalgirio“ komandoje pradėjo bene ryškiausiai.

„Jį mažiau paveikė su rinktine patirti krūviai. Matome, kad fizinė forma – puiki, o patirtis leidžia nejausti aikštėje jokio spaudimo“, – teigė Š.Sakalauskas.

„Didelis menas – mokėti žaisti ekonomiškai. Paulius žaidžia labai racionaliai. Jis – vienas iš nedaugelio, kurių visi judesiai reikalingi.

Dauguma krepšininkų judesių daro per daug, o jis moka apskaičiuoti.

Būna, kad į puolimą trys prieš vieną bėga ir ketvirtasis krepšininkas, o tai jis daro be reikalo. Paulius sugeba numatyti veiksmus, pajausti ir matyti į priekį“, – sakė T.Pačėsas.

Ko verti legionieriai?

Prieš pagrindinį Lietuvos rinktinės ir „Žalgirio“ įžaidėją M.Kalnietį stos „Lietuvos ryto“ atakų organizatorius N.Laprovittola – jis vasarą ilsėtis taip pat negalėjo.

25 metų krepšininkas padėjo Argentinos rinktinei Amerikos čempionate užsitikrinti kelionę į Rio de Žaneiro olimpiadą, bet vienintelio „Lietuvos ryto“ įžaidėjo vertę parodys Kaune.

„Dėl Nicolaso turiu dvejopų jausmų. Lietuvoje jis dar nesusidūrė su lygiaverčiais varžovais. Jis žaidžia labai efektingai, bet kartais padaro vaikiškų klaidų.

Jis lyg ir turi viską – greitį, žaidimo tempo kontrolę, vidutinį ir tolimą metimą. „Lietuvos rytas“ jam kelia aukščiausius tikslus, todėl žiūrėsime, kaip seksis gintis prieš sau lygius krepšininkus“, – kalbėjo T.Pačėsas.

Kauno komanda yra pasikvietusi tris svetimšalius – vidurio puolėją Ianą Vougiouką iš Graikijos, puolėją Brocką Motumą iš Australijos ir kanadietį gynėją Olivier Hanlaną.

„Jiems dar irgi reikia laiko. Mes buvome pripratę prie kitokių „Žalgirio“ legionierių, – sakė Š.Sakalauskas. – Jie atvykdavo jau būdami labai pajėgūs.

„Žalgiris“ lepino Sonny Weemsu, Jamesu Andersonu. Dauguma „Žalgirio“ legionierių buvo ragavę NBA duonos ir iškart matydavome, kad jie – stiprūs.

O dabar stebėsime, kaip „Žalgiris“ augins šiuos žaidėjus. Tikrai reikia laiko, kad jie duotų tokios naudos, kokios tikisi klubas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.