EUROLYGA 2023

Trys Kauno „Žalgirio“ ginklai prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“

Kauno „Žalgirio“ klubas šį sezoną gerokai pakeitė komandos veidą ir prabilo apie didesnes nei įprasta ambicijas Eurolygoje, tačiau dar nuo pasirengimo sezonui etapo krepšinio aistruolius masino mintys apie susidūrimą su Vilniaus „Lietuvos rytu“, paskelbusiu apie atgimimą.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Oct 24, 2015, 8:05 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 12:42 AM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Kas geriau paruošė pirmuosius namų darbus paaiškės sekmadienį, kai Kaune „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ žais pirmąsias šio sezono tarpusavio rungtynes.

Paskutinį Lietuvos grandų mūšį puikiomis nuotaikomis prisimena „Žalgirio“ aistruoliai. Vilniuje žalgiriečiai 85:77 nugalėjo „Lietuvos rytą“ ir „sausai“ laimėjo LKL finalo seriją.

Šį sezoną abi komandos pasitiko pasikeitusios. „Lietuvos rytas“ įsigijo septynis naujus krepšininkus ir atsisveikino su tokiu pat skaičiumi žaidėjų, o „Žalgiris“ į savo gretas priėmė šešis žaidėjus ir aštuoniems iš jų tarė „sudie“.

„Dar tik sezono pradžia, todėl abi komandas vertinti sudėtinga. Tačiau po šių rungtynių turėsime gana aiškų vaizdą apie abiejų komandų vasaros darbus, koncepciją bei stipriąsias ir silpnąsias puses“, – lrytas.lt sakė krepšinio specialistas Šarūnas Sakalauskas.

Tačiau tiek „Žalgiris“, tiek „Lietuvos rytas“ spėjo atskleisti dalį savo arsenalo. Kokiai ginklais sekmadienį naudosis Lietuvos grandai?

Lrytas.lt pristato tris „Žalgirio“ ginklus prieš „Lietuvos rytą“ pagal Š.Sakalauską.

Namų sienos. Tai – pirmosios rungtynės. Abi komandos nėra pasiekusios optimalios sportinės formos, tad ta moralinė parama tampa labai svarbiu faktoriumi.

Gynyba. „Žalgirio“ komandos vizitine kortele visuomet buvo gynyba. Ekipa daug sezonų kreipė didelį dėmesį asmeninei ir komandinei gynybai. Rezultatus jau matėme.

Patirtis. „Žalgiris“ turi daugiau patyrusių krepšininkų. Įžaidėjų grandyje tai – Mantas Kalnietis, atakuojančio gynėjo – Renaldas Seibutis, sunkiojo krašto puolėjo – Paulius Jankūnas, o vidurio puolėjo – Robertas Javtokas su Ianu Vougiouku. Net juos pakeisiantys krepšininkai yra daugiau patyrę žaisti tame lygyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.