EUROLYGA 2023

„Neptūno“ varžovai – su D. Bauermannu ir ekscentrišku vadovu

Klaipėdos „Neptūnas“ pamėgins iškovoti pirmąją pergalę Europos taurės turnyre – klaipėdiečiai namie priims Volgogrado „Krasnyj Oktiabr“.

Užduočių neįvykdžiusio vokiečio Dirko Bauermanno vietą užėmė ukrainietis Kyrylo Bolšakovas, tačiau jau prasidėjus šiam sezonui klubo savininkas Dmitrijus Gerasimenka paprašė D.Bauermanno grįžti.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Užduočių neįvykdžiusio vokiečio Dirko Bauermanno vietą užėmė ukrainietis Kyrylo Bolšakovas, tačiau jau prasidėjus šiam sezonui klubo savininkas Dmitrijus Gerasimenka paprašė D.Bauermanno grįžti.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

2015-10-28 10:52, atnaujinta 2017-10-07 08:27

„Neptūnas“ turnyrą pradėjo dviem pralaimėjimais iš eilės. Mačo pradžia – trečiadienį 19 valandą.

Praėjęs sezonas. Vieningos lygos reguliariajame sezone užėmė 12-ąją vietą ir nepateko į atkrintamąsias varžybas. Iš Europos taurės iškrito „Last 32“ etape.

Optimalus penketas. D.J.Cooperis (JAV, 25, 183, Atėnų „Panathinaikos“, Graikija), T.Mitchellas (JAV, 26, 198, Trento „Dolomiti Energia“, Italija), J.Hamiltonas (JAV, 25, 201, „Los Angeles Clippers“, NBA), J.Johnsonas (JAV, 26, 206, Stambulo „Besiktas“, Turkija), R.Guinnas (JAV, 34, 208, Konijos „Torku“, Turkija). Treneris D.Bauermannas (Vokietija).

Ką parengė per vasarą. Nuo tada, kai užpernai debiutavo Vieningoje lygoje, „Krasnyj Oktiabr“ visą laiką remiasi amerikiečiais, o rusai šiai komandai reikalingi tik tam, kad leistų kelias minutes pailsėti JAV krepšininkų penketui.

Taip buvo praėjusį sezoną, taip yra ir šį. Ir visai nesvarbu, kad legionierių penketas po vasaros atostogų pasikeitė šimtu procentų.

Keturi iš penkių naujųjų „Krasnyj Oktiabr“ amerikiečių yra Europos arenų senbuviai.

D.J.Cooperis, Tony Mitchellas, JaJuanas Johnsonas ir Richardas Guinnas yra žaidę stipriausiose Senojo žemyno lygose, bet nė vienas niekada nerungtyniavo Eurolygoje. Dar vienas amerikietis Jordanas Hamiltonas į Europą atvyko pirmą kartą, o praėjusius keturis sezonus vilkėjo NBA klubų aprangą.

Tarp rusų krepšininkų galima pažymėti nebent šiais metais į „Krasnyj Oktiabr“ perėjusius Dmitrijų Sokolovą ir Viačeslavą Zaicevą. Bet apie šių žaidėjų meistriškumą daug pasako vien tai, kad jie net nėra kviečiami į nusilpusią Rusijos rinktinę.

Vasarą Volgogrado komandoje buvo pasikeitęs treneris. Užduočių neįvykdžiusio vokiečio Dirko Bauermanno vietą užėmė ukrainietis Kyrylo Bolšakovas, tačiau jau prasidėjus šiam sezonui klubo savininkas Dmitrijus Gerasimenka paprašė D.Bauermanno grįžti.

Galimybės. Šių metų pradžioje sklido gandai apie „Krasnyj Oktiabr“ finansines bėdas ir klubo savininko D.Gerasimenkos problemas su Rusijos teisėsauga. Jei istorija pasikartos, šios komandos likimas gali apskritai pakibti ant plauko, tačiau net ir optimistiniu atveju Volgogrado amerikiečių penketui bus sudėtinga aplenkti Europos taurės ir Vieningos lygos vidutiniokus.

Šį sezoną. Europos taurės pirmajame ture išvykoje nugalėjo Atėnų AEK 96:94, antrajame ture namie pralaimėjo „Nižnij Novgorod“ 73:78.

Vieningoje lygoje laimėjo 1 iš 5 rungtynių. Praėjusį sekmadienį išvykoje pralaimėjo „Chimki“ 86:97.

Vieningoje lygoje penki rezultatyviausi „Krasnyj Oktiabr“ žaidėjai yra amerikiečiai. Europos taurėje tarp jų įsiterpia vienas rusas Viačeslavas Zaicevas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.