EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ užspaustas G. Orelikas žaidimo pakartoti nenorėtų

Gediminas Orelikas Vilniaus „Lietuvos ryto“ naujokams jau gali pasakoti apie dvikovas su Kauno „Žalgiriu“. 2013 metais į „Lietuvos rytą“ po puikaus sezono tuometiniame Prienų „Rūdupyje“ atvykęs 200 cm ūgio puolėjas ne kartą ragavo tos Vilniaus komandai karčios duonos.

Sekmadienį G.Orelikas taškų taip ir nepelnė.<br>P.Mantauto nuotr.
Sekmadienį G.Orelikas taškų taip ir nepelnė.<br>P.Mantauto nuotr.
G.Orelikas vis sublizga „Lietuvos ryto“ komandoje, bet jo žaidimas banguoja.<br>M.Kulbio nuotr.
G.Orelikas vis sublizga „Lietuvos ryto“ komandoje, bet jo žaidimas banguoja.<br>M.Kulbio nuotr.
G.Orelikas vis sublizga „Lietuvos ryto“ komandoje, bet jo žaidimas banguoja.<br>M.Kulbio nuotr.
G.Orelikas vis sublizga „Lietuvos ryto“ komandoje, bet jo žaidimas banguoja.<br>M.Kulbio nuotr.
G.Orelikui dvikovos su „Žalgiriu“ gerų emocijų nesuteikia.<br>M.Kulbio nuotr.
G.Orelikui dvikovos su „Žalgiriu“ gerų emocijų nesuteikia.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Martynas Suslavičius

Oct 28, 2015, 8:24 AM, atnaujinta Oct 7, 2017, 10:06 AM

Pergalių skonį jam pajusti teko, bet „Žalgiris“ jau penkerius metus valdo LKL sostą, tad G.Orelikui kalbėti po pralaimėjimų Kauno ekipai tenka dažniau.

Ši dalia jam teko ir vėl.

Nors Vilniaus „Lietuvos rytas“ antradienį „Siemens“ arenoje ruošėsi Europos taurės rungtynėms su Saratovo „Avtodor“ komanda, su kuria susitiks trečiadienį 19 valandą, savaitgalio šešėlis krepšininkų nepaleidžia.

Sekmadienį „Lietuvos rytas“ 70:79 pralaimėjo Kauno „Žalgiriui“ ir sulaukė daug kritikos. Marcelo Nicola portalui lrytas.lt tiesiai šviesiai atsakė į kritikų išsakytas mintis apie ekipos žaidimą.

Treneris pripažino, kad „Lietuvos rytas“ vis dar nepasiekė norimo lygio ir atskleidė, jog labiausiai pasigenda krepšininkų pasitikėjimo savimi.

„Ne kalbose esmė. Esmė – darbuose. Kaip žaidžiam, tai reikia taisyti. Matėme , kad labai blogai žaidėme“, – sakė G.Orelikas.

Pakartoti nenorėtų

25 metų šiaulietis per dvejus metus „Lietuvos ryte“ gerokai pasikeitė. Pirmiausia – numetė svorio ir sutvirtėjo. Gedimino fizinė forma gerokai geresnė nei atvykus 2013-aisiais. Krepšininko pavardę išvysti galima ir tarp rezultatyviausių krepšininkų.

„Tik atvykęs turėjau numesti svorio. Gal septynis kilogramus numečiau. Teko prižiūrėti mitybą. Anksčiau niekas neliepdavo, o dabar turėjau, – apie pokyčius kalbėjo G.Orelikas. – Gerėjo ir žaidimas. Pirmaisiais metais negavau daug laiko žaisti, bet praėjusį sezoną rungtyniavau daug.“

Bet „Žalgirio“ klausimas G.Orelikui – ne pats maloniausias. Krepšininkas neslėpė, kad išsireikšti šia tema – sudėtinga. To nepalengvino ir sekmadienio rungtynės. Jis aikštėje praleido 22 minutes, bet taškų nepelnė. Metė po du dvitaškius ir tritaškius, tačiau nepataikė.

Tuščias langelis skyrelyje „taškai“ G.Orelikui sukelia keistis jausmus. Kodėl? G.Orelikas per du Europos taurės mačus vidutiniškai pelno 16 taškų. Lietuvos čempionate, atmetus dvikovą su „Žalgiriu“, jis pelno po 11 taškų.

„Nežinau. Ten tokios rungtynės buvo...Nenorėčiau apie spręsti iš vienerių rungtynių. Tikiuosi, kad daugiau taip nebebus. Tai naudingiau ir man, ir komandai“, – kalbėjo G.Orelikas.

Jaučiasi pernelyg laisvai

G.Orelikui praėjusio sezono paskutinysis susitikimas su „Žalgiriu“ buvo rezultatyvus. Jis pelnė 20 taškų, bet komanda pralaimėjo 77:85 ir LKL finalo seriją „Žalgiris“ laimėjo „sausai“ – 4:0. Tokiu atveju, kaip sako krepšininkai, asmeninis indėlis reikšmės neturi.

Per pirmuosius tris finalo mačus jam taip spindėti nepavyko. G.Orelikas per tris mačus vidutiniškai pelnė po 4 taškus.

G.Oreliko stiliaus krepšininkui nėra patogu žaisti prieš „Žalgirio“ gynybą. Būtų galima kalbėti ir apie visus žaidėjus kaustančią įtampą, bet krepšininkas kalbėjo atvirkščiai.

„Jos nėra. Gal kaip tik geriau būtų, jeigu ji atsirastų. Kai mes einame į aikštę, labai norime laimėti. Atrodo, kad nieko blogo, bet kartais perdegi“, – aiškino G.Orelikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.