EUROLYGA 2023

Lietuvos klubai Europos taurėje kovos su JAV krepšininkais

Du Lietuvos klubai Europos taurės turnyre trečiadienį žais su Rusijos komandomis. Į svečius pas Vilniaus „Lietuvos rytą“ atvyko Saratovo „Avtodor“, pas Klaipėdos „Neptūną“ – Volgogrado „Krasnyj Oktiabr“. Tačiau Vilniaus ir Klaipėdos sirgaliai Rusijos krepšininkų pamatys nedaug – abiejose varžovų ekipose viską lemia legionieriai iš JAV.

„Lietuvos ryto“ komanda susitiks su Saratovo „Avtodor“ ekipa.<br>P.Mantauto nuotr.
„Lietuvos ryto“ komanda susitiks su Saratovo „Avtodor“ ekipa.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Oct 28, 2015, 3:18 PM, atnaujinta Oct 7, 2017, 6:42 AM

Rusų krepšininkų vaidmuo itin sunkiai pastebimas Volgogrado komandoje. Joje žaidžia net penki amerikiečiai, kurie per penkerias šios sezono rungtynes Vieningoje lygoje pelnė 87,6 proc. (389 iš 444) „Krasnyj Oktiabr“ taškų. Tony Mitchellas, D.J.Cooperis, Jordanas Hamiltonas ir JaJuanas Johnsonas aikštėje praleidžia daugiau nei po 30 min. ir tik Richardas Guinnas pirmomis savaitėmis dar neįgijo visiško trenerio pasitikėjimo.

Europos taurės turnyre teko paplušėti ir rusams. Per pirmąsias rungtynes, kuriose „Krasnyj Oktiabr“ po pratęsimo nugalėjo Atėnų AEK klubą, net keturi amerikiečiai gavo po penkias pražangas, todėl treneriui Kyrylo Bolšakovui neliko kitos išeities ir jis privalėjo į aikštę leisti vietos žaidėjus.

Tiesa, T.Mitchellas žaidė net 44 min. ir pelnė 39 taškus, bet kiti trys pražangų limitą pasiekę jo tėvynainiai aikštėje praleido tik nuo 16 iki 28,5 minučių. Tačiau legionieriams svariau padėjo tik vienas rusas Viačeslavas Zaicevas. Jis žaidė 36 min. ir pelnė 15 taškų.

Praėjusią savaitę antrajame Europos taurės mače T.Mitchellas visai negalėjo rungtyniauti, todėl vėl padidėjo V.Zaicevo dalis.

Saratovo ekipai amerikiečių atstovauja mažiau – keturi. Mažesnis yra ir jų indėlis. Vieningoje lygoje „Avtodor“ užjūrio ketveriukė pelnė 66,6 proc. taškų (253 iš 380), Europos taurėje – 59 proc. (111 iš 188).

Tačiau abiejuose turnyruose keturi rezultatyviausi „Avtodor“ žaidėjai yra visi keturi amerikiečiai: Jeffas Brooksas, Jeremy Chappellas, Malcolmas Armsteadas ir Travisas Petersonas. Gausus JAV legionas Rusijos komandoms pergalių neužtikrina. Vieningoje lygoje tiek Saratovo, tiek Volgogrado ekipa užima vietas apatinėje lentelės pusėje. „Avtodor“ laimėjo 2 iš 5, „Krasnyj Oktiabr“ – 1 iš 5 rungtynių.

Iki kelionės į Lietuvą per du Europos taurės turus abu Rusijos klubai iškovojo po vieną pergalę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.