EUROLYGA 2023

„Raptors“ apie J. Valančiūną: „Tai didis Jono pasirodymas“

Toronto klubo sirgaliai džiūgauja – trečiadienį jie pamatė tai, ką ir norėjo pamatyti: galingai kovojančią komandą su vienu brangiausiu ekipos žaidėju Jonu Valančiūnu. Kanados klubas savo žiūrovų akivaizdoje startiniame 70-ajame NBA čempionate įveikė „Indiana Pacers“ komandą 106:99, o vienu iš pergalės kalvių buvo Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas. J.Valančiūnas į „Pacers“ ekipos krepšį įmetė 21 tašką ir atkovojo 15 kamuolių. Specialistai už šį pasirodymą J.Valančiūnui skyrė aukštą įvertinimą – A.

J.Valančiūnas pirmame šio sezono mače surinko dvigubą dublį.<br>AP nuotr.
J.Valančiūnas pirmame šio sezono mače surinko dvigubą dublį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-10-29 10:39, atnaujinta 2017-10-07 02:40

Jonas Valančiūnas sužaidė labai galingai. To mes iš jo ir laukiame. Jis turi dominuoti po krepšiais taip, kaip tai darė šios dienos mače. Jis atkovojo net 15 kamuolių. Manau, kad jo ir Bismacko Biyombo tandemas šiandien atliko puikų darbą. Tai didis Jono pasirodymas“, – sakė po pergalės „Raptors“ klubo treneris treneris Dwane'as Casey.

Krepšinio specialistas ir Toronto ekipos apžvalgininkas Zaras Siddiqi parašė apie lietuvį dar daugiau šaunių žodžių: „Jonas buvo svarbus pirmoje rungtynių dalyje. Sėkmingai užbaigė beveik visus metimus iš po krepšio ir nedvejojo atakuoti iš vidutinio nuotolio, nesvarbu, ar pataikys, ar prames. Jis gerokai sėkmingiau gaudo kamuolius po užtvarų, nes dažniausiai to tikisi negu, kad nuspėdavo, ar tai įvyks. Ketvirtame kėlinyje jis buvo svarbus ir džiugu, jog tada rinko taškus“.

Tuo tarpu lietuvis išliko itin ramus ir apie savo indėlį į pergalę kalbėjo ramiai.

- Kiek jums yra svarbus toks toks galingas startas čempionate? – žurnalistai paklausė J.Valančiūno.

– Tai labai svarbu komandai. Juk krepšinis yra komandinis sportas. Aš atlikau savo darbą ir nenorėčiau sureikšminti asmeninio indėlio. Rungtynėse buvo pakilimų ir nuopuolių.  Svarbiausia, kad laimėjome. Vienu metu atsilikome 16 taškų skirtumu, bet kovodami kaip komanda panaikinome atsilikimą. Tai džiugina, bet dar turime daug ką tobulinti. Svarbu, kad laimėjome.

- Anksčiau prieš „Pacers“ kaudavotės su Roy'u Hibbertu. Kuo šiemet skiriasi „Pacers“ komanda nuo praėjusių metų ekipos?

– Šios dienos Indianos ekipa labai pasikeitė – ji žaidžia greičiau. R.Hibbertas buvo didelis pavojus po krepšiu, bet dabar „Pacers“ greičiau juda

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.