EUROLYGA 2023

Į Vilnių grįžtantis Virginijus Šeškus: „Daugiau įmesi – laimėsi“

Virginijus Šeškus grįžta į Vilnių – čia jis pirmą kartą stos prieš Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandą, kurią treniravo praėjusio sezono pirmoje pusėje. Nors visi tik ir šneka apie 48-erių metų prieniškio akistatą su buvusiu klubu, pats treneris to visiškai nesureikšmina.

V.Šeškus praėjusį sezoną dirbo Vilniuje.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo.
V.Šeškus praėjusį sezoną dirbo Vilniuje.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo.
Daugiau nuotraukų (1)

Mažvydas Laurinaitis

Nov 5, 2015, 4:04 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 3:41 PM

„Visa tai labiau kelia aplinkiniai. Tai bus tos pačios rungtynės, kurių važiuojame žaisti su visais“, – teigia Prienų „Birštono-Vytauto“ treneris.

Nors V.Šeškus praėjusiame sezone neteko vyriausiojo trenerio kėdės dėl klubo netenkinusių rezultatų, šį sezoną vilniečiai taip pat pradėjo sunkiai.

V.Šeškus nenori ieškoti priežasčių, kodėl taip nutiko, tačiau pastebi vieną esminį trūkumą.

„Praėjusiais metais buvo labai gerai veikiantis Antano Kavaliausko ir Martyno Gecevičiaus duetas žaidžiant du prieš du. Gal to trūksta“, – pastebi jis.

Nepaisant banguojančio vilniečių žaidimo strategas išlieka realistas ir nuversti kalnų Vilniuje nežada.

„Laukiame sunkių rungtynių. Mūsų tikslas – garbingai sužaisti. Bus tikrai labai sunku – kaip bebūtų, „Lietuvos rytas“ turi gerą sudėtį žiūrint į visas pozicijas“, – atviras prieniškis.

Tačiau V.Šeškus puikiai žino, ko galima laukti iš „Lietuvos ryto“ – jam išėjus klubo žaidimo braižas smarkiai nesikeitė, o ir beveik visi ekipos lyderiai liko klube.

„Žaidimas jų žinomas. Galbūt parodys kažką naujo, bet jų stiprybė – perimetras. Jeigu jie pataiko, žaisti tampa labai sunku.

Kitas dalykas – „Lietuvos rytas“ leidžia atlikti daug laisvų metimų varžovams. Tad jeigu ir pats pataikysi, tai gali išderinti ir vilniečius“, – vertino jis.

Nors V.Šeškus pagarbiai atsiliepia apie vilniečius, bet ir „Lietuvos rytas“ neturėtų galvoti, kad pergalė – garantuota.

Šį sezoną „Vytautas“ jau paguldė dvi iš keturių stipriausių šalies ekipų – įveikė Klaipėdos „Neptūną“ (87:82), Utenos „Juventus“ (79:58), o nusileido tik Kauno „Žalgiriui“ (70:82).

Beje, „Neptūnas“ ir „Juventus“ buvo įveikti jų pačių arenose.

Tad „Vytautas“ jau spėjo tapti LKL grandų medžiotoju, su kuriuo turi skaitytis visos ekipos. Pralaimėjimas „Žalgiriui“ – vienintelis per septynerias čempionato rungtynes.

„Sezono pradžia – tikrai puiki, bet išvadų nereikia daryti. Kai žaidi prieš „Žalgirį“ ar „Neptūną“ žaidėjų motyvuoti tikrai nereikia, jie atiduoda visas jėgas.

Net neabejoju, kad toliau bus labai sunku – laukia dar daug išvykų. Gali bet kur gauti į kailį ir parvažiuoti nuliūdęs“, – juokėsi V.Šeškus.

„Vytautas“ stebina ir kitu aspektu – po 71 tašką varžovams leidžianti įmesti ekipa LKL – trečia pagal šį rodiklį. Anksčiau trenerio komandos garsėjo tik galingu puolimu.

„Kažką panašaus darai visur, tik turi kitus žaidėjus. Gynyba panaši visada. Visi sako, kad pas Šeškų – tik tritaškiai, bet iš kitos pusės tai malonu – praėjusiais metais su „Lietuvos rytu“ Europos taurėje buvome geriausiai puolanti komanda.

Vieni sako, kad laimėsi praleidęs mažiau, aš galiu pasakyti, kad daugiau įmesi ir laimėsi“, – juokiasi „Vytauto“ vedlys.

Nors praėjusį sezoną LKL dugne besimurkdęs „Vytautas“ šį rudenį viesulu įsiveržė tarp geriausių komandų, ekipai visą save atiduodantis V.Šeškus nenori tikėti, kad tai – jau geriausia jo klubo sportinė forma.

„Negaliu pasakyti, kad esame geriausioje sportinėje formoje. Į komandą atėjo labai daug naujų žaidėjų, kurie niekada nežaidė pas mane.

Netikiu, kad per mėnesį sugebėjome pasiekti geriausią formą. Tikiuosi, kad nesame pasiekę jos“, – dar kartą nusijuokė treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: rinkimų ir pilietybės referendumo apžvalga