EUROLYGA 2023

Graikų ginklai: ko turėtų saugotis „Lietuvos rytas“?

Salonikų PAOK yra komanda, besilaikanti ant trijų banginių, kurių vardai – Williamas Hatcheris, Kostas Vasileiadis ir Sofoklis Schortsanitis.

M.Nicolos kariaunai būtina tik pergalė.<br>M.Kulbio nuotr.
M.Nicolos kariaunai būtina tik pergalė.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 11, 2015, 11:24 AM, atnaujinta Oct 4, 2017, 9:46 PM

„Jie turi žmogų, kuris kaitalioja ritmą – įžaidėją. Turi tikrą metiką. Ir turi didelę jėgą po krepšiu, – šio vakaro „Lietuvos ryto“ varžovus Europos taurės turnyre lrytas.lt analizavo vilniečių trenerio asistentas Aurimas Jasilionis. – Prisideda juodadarbiai, tokie kaip serbai Nikola Markovičius, Urošas Duvnjakas, Milenko Tepičius ir PAOK tikrai neatrodo autsaideris. Tai komanda, žinanti savo pliusus ir bandanti jais pasinaudoti. Bus sunku“.

„Lietuvos ryto“ nesėkmių serija „Siemens“ arenoje lėmė, kad dabar vilniečiai ir Graikijos ekipa yra turnyro lentelės kaimynai E grupės apačioje: su 1 pergale ir 3 pralaimėjimais dalijasi 4-5 vietomis, į patį dugną pastūmę tik nė karto nelaimėjusį Solnoko „Olaj“.

Nors dar laukia visas antrasis ratas, bet niekas negali žinoti, ar taškas Salonikuose nebus lemiamas kovojant dėl kelialapio į kitą etapą. Todėl rungtynių kaina ir „Lietuvos rytui“, ir PAOK – milžiniška.

E grupės mačas Graikijoje prasidės 19 val.

Tad kas tie trys PAOK banginiai?

Įžaidėjas W.Hatcheris (188 cm, 31 metų) laiko savo rankose visą komandos žaidimą.

Per devynerius metus trunkančia karjerą Europoje amerikietis pakeitė daug klubų ir nėra išskirtinė figūra. Bet Salonikuose, kur jau yra žaidęs prieš trejus metus, atrodo gerai pritapęs, jaučiasi savo vietoje ir duoda daug naudos ekipai.

„W.Hatcheris valdo situaciją: kai reikia – pristabdo, kai reikia – pagreitina tempą, – sakė A.Jasilionis. – Vienas žmogus gindamasis jo „neuždarys“ – kaip ir visi amerikiečiai, PAOK įžaidėjas individualiai labai stiprus“.

Po turnė per Europos klubus, įskaitant Pirėjo „Olympiakos“, Malagos „Unicaja“ ir Stambulo „Anadolu Efes“ į PAOK po šešerių metų pertraukos grįžęs K.Vasileiadis (200 cm, 31 metų) – tikras metikas, kuris išmano savo darbą.

„Jam sudaroma labai daug galimybių atakuoti, – pabrėžė A.Jasilionis. – K.Vasileiadis nedvejoja – gauna kamuolį ir meta. Žinoma, jei jam nekrenta, smunka visos komandos žaidimas“.

Graikijos čempionatą katastrofiškai pradėjęs PAOK gelbėtojo vaidmeniui praėjusią savaitę pasitelkė monstriško sudėjimo 2014-ųjų Eurolygos čempioną S.Schortsanitį (206 cm, 30 metų).

Savaitgalį dvikovoje su Retimno „Cretan Kings“milžinas per 18 minučių pelnė 12 taškų, o Salonikų ekipa 74:63 iškovojo pirmąją pergalę po keturių iš eilės nesėkmių.

„Brutali jėga po krepšiu, – taip PAOK naujoką apibūdino A.Jasilionis. – Kai tik Sofoklis įeina į aikštę, visas žaidimas nukreipiamas per jį. „Centro“ pozicija buvo silpnoji grandis Salonikų komandoje ir S.Schortsanitis tai išsprendė. Nors sakoma, kad šiuolaikiniame krepšinyje taip vadinami „išreikšti“ vidurio puolėjai nėra svarbiausia, bet kai PAOK gavo jėgos po krepšiu, prasiplėtė visas jų puolimo arsenalas“.

Bet A.Jasilionis akcentavo, kad S.Schortsanitis silpnai ginasi, nes priaugo svorio ir nėra toks paslankus, koks buvo čempioniškais metais Tel Avivo „Maccabi“ klube: „Tą mes turime išnaudoti puldami dviese prieš du“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.