EUROLYGA 2023

Robertas Javtokas: „Pranašumai? Jų greitai gali nelikti“

R.Javtokas puikiai prisimena pergales su „Panathinaikos“ komanda.<br>M.Kulbio nuotr.
R.Javtokas puikiai prisimena pergales su „Panathinaikos“ komanda.<br>M.Kulbio nuotr.
R.Javtokas puikiai prisimena pergales su „Panathinaikos“ komanda.<br>M.Kulbio nuotr.
R.Javtokas puikiai prisimena pergales su „Panathinaikos“ komanda.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Martynas Suslavičius

2015-11-12 13:16, atnaujinta 2017-10-04 18:16

Robertas Javtokas 2006 metais sudarė sutartį su Atėnų „Panathinaikos“ komanda ir tą patį sezoną džiaugėsi trimis svarbiausiais trofėjais. Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas laimėjo Graikijos čempionatą, Graikijos taurę ir kartu su „Panathinaikos“ krepšininkais triumfavo Eurolygoje.

Tai nebuvo patys geriausi R.Javtoko žaidimo laikai, nes 211 cm ūgio lietuvis dėl traumos žaidė vos 19 mačų, o minutės aikštėje nesiekė net dviženklio skaičiaus. Pasibaigus sezonui jis sudarė sutartį su Maskvos „Dynamo“.

Vis dėlto Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas niekada neužmirš „Panathinaikos“ klubo.

„Geri prisiminimai. Buvo įspūdingi metai, nes viską laimėjome“, – sakė R.Javtokas.

Žinoma, sentimentus jis veja šalin, nes jokių prisiminimų aikštėje Graikijoje būti negalės. Kauno „Žalgiris“ ir Atėnų „Panathinaikos“ penktadienį 21 val. 45 min. stos į mūšį.

„Panathinaikos“ komanda mėgins atsigauti po dviejų pralaimėjimų iš eilės išvykoje, o „Žalgiris“ sieks įsirašyti trečią pergalę išvykoje.

„Žalgiris“ per keturis Eurolygos C grupės mačus pergalę šventė dukart ir į Graikiją ketvirtadienį išvyko po pralaimėjimo 78:85 „Barcelona“ krepšininkams. „Panathinaikos“ kol kas turi vieną pergalę ir yra grupės dugne.

Graikams tai bus antrasis mačas namuose ir prieš jį „Panathinaikos“ kalba kovingai. „Žalgiris“ taip pat yra pasirengęs mūšiui ir R.Javtoko pagalba bus būtina.

„Dabar treniruojuosi su komanda, todėl galima sakyti, kad viskas gerai. Esu pakankamai geros formos. Nėra tiek skausmų, kad negalėčiau žaisti, o mano metuose visuomet kažkas būna“, – sakė R.Javtokas, kuris spalio pabaigoje nevyko į Turkiją dėl nugaros skausmų.

Atėnuose jam teks suremti pečius su serbu Miroslavu Raduljica. 213 cm ūgio serbų milžinas pasižymi agresyviu žaidimu, bet dar nespėjo suspindėti. „Panathinaikos“ komanda dar nežino, ar galės naudotis Jameso Gisto paslaugomis.

„Jis suteikia daug energijos. J.Gistas visur lekia, bėga ir padaro daug darbų. Be jo „Panathinaikos“ silpnesnė, bet viskas priklausys nuo to, kaip žaisime mes“, – sakė R.Javtokas.

Paklaustas apie „Žalgirio“ pranašumus, jis šyptelėjo.

„Pranašumai? Tų pranašumų greitai gali nelikti. Mes žaisime iš visų jėgų, ir tiek. Kaip seksis, pamatysime. Atėnuose žaisti visuomet sunku. „Panathinaikos“ – aukšto lygio klubas“, – sakė R.Javtokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.