EUROLYGA 2023

Viskas, ką turite žinoti apie „Žalgirio“ varžovą iš Atėnų

Kauno „Žalgiris“ dar nė karto per devynis vizitus nėra Atėnuose nugalėjęs „Panathinaikos“ komandos, bet penktadienį tikisi nutraukti šį prakeiksmą. 21 val. 45 min. Gintaras Krapikas ir jo auklėtiniai Graikijoje sieks trečiosios pergalės per penkis turus C grupėje. „Panathinaikos“ komanda po dviejų pralaimėjimų iš eilės išvykose mėgins antrą kartą šį sezoną pradžiuginti sirgalius.

„Panathinaikos“ komanda dar nė karto nepralaimėjo „Žalgiriui“ namuose.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Panathinaikos“ komanda dar nė karto nepralaimėjo „Žalgiriui“ namuose.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Panathinaikos“ komanda dar nė karto nepralaimėjo „Žalgiriui“ namuose.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Panathinaikos“ komanda dar nė karto nepralaimėjo „Žalgiriui“ namuose.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Rolandas V.Eidvilas

2015-11-13 14:44, atnaujinta 2017-10-04 14:36

Lrytas.lt pateikia žvilgsnį į „Panathinaikos“ komandą, kuri spėjo gerokai pasikeisti.

Praėjęs sezonas. Graikijos lygos reguliariajame sezone užėmė 2-ąją vietą (23 ir 3), finale pralaimėjo Pirėjo „Olympiakos“ 0:3. Graikijos taurės finale nugalėjo Patrų „Apollon“ 68:53. Eurolygos reguliariojo sezono grupėje užėmė 3-iąją vietą (5 ir 5), „Top 16“ etapo grupėje – 4-ąją vietą (7 ir 7), ketvirtfinalyje pralaimėjo Maskvos CSKA 1:3.

Optimalus penketas. N.Kalathis (JAV, 26, 198, „Memphis Grizzlies“, NBA), J.Feldeine’as (JAV, 27, 193, Bajamono „Vaqueros“, Puerto Rikas), V.Jankovičius (25, 202), J.Gistas (JAV, 29, 206), M.Raduljica (Serbija, 27, 213, nežaidė jokiame klube). Treneris A.Džordževičius (Serbija, netreniravo jokio klubo).

Ką parengė per vasarą. „Panathinaikos“ savininkai broliai Giannakopoulai paverkšlena dėl blogėjančios finansinės padėties, bet vieną kitą milijoną skambiems krepšinio pirkiniams vis tiek sukrapšto. Šiais metais jie buvo dosnesni negu pernai ar užpernai ir sirgalius nudžiugino keliais įdomiais naujokais, tarp kurių labiausiai pažymėtini Serbijos rinktinės treneris Aleksandaras Džordževičius, NBA neįsitvirtinęs Nikas Kalathis ir savo karjeros vingiuose pasimetęs, bet geriausių savybių neiššvaistęs Miroslavas Raduljica. „Panathinaikos“ taip pat papildė NBA patirties turintys Ognjenas Kuzmičius ir Aleksandaras Pavlovičius, bet juos įsigyti buvo rizikingas ir abejotinas žingsnis.

Sutartis su treneriu A.Džordževičiumi – irgi nevienareikšmis ėjimas. Nors šis specialistas jau pasiekė gerų rezultatų su Serbijos rinktine, klubuose per visą karjerą jis dirbo vos porą sezonų. „Panathinaikos“ pastiprinimo negalima vadinti pribloškiamu, bet naujokai prisidėjo prie mažai pasikeitusio pernykščio branduolio. Nors ir buvo svarbūs, dauguma vasarą žalius marškinėlius nusivilkusių krepšininkų žaidimo braižo neformavo arba buvo ne to lygio, kurio reikia apie finalo ketvertą galvojančiai komandai.

Atėnų ekipai buvo svarbiau, kad jai ištikimi liko Nikos Pappas (jis nuo sezono pradžios negali žaisti dėl traumos), Vladimiras Jankovičius, Antonis Fotsis, Jamesas Gistas ir „Panathinaikos“ simboliu tapęs Dimitris Diamantidis.

Galimybės. Pavlos Giannakopoulos yra perdėtai geros nuomonės apie save ir savo komandą. Jo minimalus tikslas – finalo ketvertas, bet iš tikrųjų „Panathinaikos“ neturėtų nusivilti, jei sustotų ketvirtfinalyje. „Žaliesiems“ daug svarbiau susigrąžinti Graikijos čempionų titulą. Tačiau jei Atėnų ekipa nepatektų į ketvirtfinalį ir juo labiau į „Top 16“ etapą, jos gerbėjus ištiktų tikras šokas.

Šį sezoną. Eurolygoje „Panathinaikos“ laimėjo tik vienas rungtynes namie su Izmyro „Karsiyaka“ 85:73. Atėniečiai jau triskart žaidė svečiuose ir visus tris mačus pralaimėjo: Krasnodaro „Lokomotiv“ 70:81, „Barcelona“ 52:77 ir praėjusią savaitę Zeliona Guros „Stelmet“ 68:71 (J.Feldeine’as 15, A.Pavlovičius 11).

Graikijos lygoje „Panathinaikos“ laimėjo visas penkerias rungtynes. Pirmadienį svečiuose buvo įveiktas Patrų „Apollon“ 90:80 (O.Kuzmičius 18, M.Raduljica 14, N.Kalathis ir J.Feldeine’as po 12). „Panathinaikos“ šį sezoną jau dukart nugalėjo savo amžiną varžovą Pirėjo „Olympiakos“. Pergalės prieš jį buvo pasiektos ne tik Graikijos lygoje (namie 73:69), bet ir šalies taurės ketvirtfinalyje (svečiuose 70:64).

Tarpusavio rungtynės. „Žalgiris“ ir „Panathinaikos“ žaidė 18 oficialių rungtynių. Per jas kauniečiai iškovojo tik 2 pergales. Praėjusį sezoną Eurolygos „Top 16“ etape „Žalgiris“ pralaimėjo išvykoje 58:77, bet nugalėjo Kaune 76:70 ir nutraukė 10 nesėkmių tarpusavio dvikovose seriją. „Žalgiris“ dar nė sykio nėra įveikęs „Panathinaikos“ klubo Atėnuose, kur žaidė 9 kartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.