EUROLYGA

Radikalus būdas, kaip sustabdyti nesustabdomą – Stepheną Curry

Stephenas Curry tiesiog šėlsta NBA arenose – „Golden State Warriors“ skina vien pergales, o vis daugiau žmonių pradeda nejučiomis gynėją lyginti su Michaelu Jordanu.

S.Curry renka po 33,4 taško.<br>AFP/Scanpix nuotr.
S.Curry renka po 33,4 taško.<br>AFP/Scanpix nuotr.
S.Curry sezono pradžioje – nesustabdomas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
S.Curry sezono pradžioje – nesustabdomas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kai kurie S.Curry palygina su M.Jordanu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kai kurie S.Curry palygina su M.Jordanu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Nov 17, 2015, 10:26 AM, atnaujinta Oct 4, 2017, 3:39 AM

Visa beprotybė gali privesti prie dar vienos beprotiškos idėjos – norint sutvardyti Stepheną Curry teks jį stabdyti pražangomis. Tokią neįtikėtiną įdėją siūlo „Business Insider“.

Po praėjusio sezono, kai S.Curry tapo naudingiausiu lygos žaidėju, jis kažkokiu būdu sugebėjo tapti dar geresniu.

Jis nedaro nieko naujo – ir toliau varžovus veda iš proto tolimais metimais, savo kamuolio valdymu ir aikštės matymu. Tiesiog jis visa tai daro dar geriau.

S.Curry pirmauja NBA pagal rezultatyvumą – po 33,4 taško per rungtynes, o tritaškius meta 45 procentų taiklumu. Iš žaidimo jis atakuoja 51 procento taiklumu – jeigu matėte, kokius metimus atlieka šis gynėjas, skaičiai jus tikrai nustebins.

Ir didžiąją dalį taškų S.Curry dažniausiai pelno su viena didele banga – jau ketveriose rungtynėse šį sezoną jis per vieną kėlinį pelnė 20 ar daugiau taškų.

Kai jo ranka tampa „karšta“, sustabdyti Stepheną – neįmanoma. Kaip S.Curry pradeda mesti neįtikėtinus metimus, varžovai tiesiog palūžta.

Tad reikia paklausti – kaip sustabdyti S.Curry? Čia nėra lengvo atsakymo. Komandos mokomos nesivaikyti varžovo, kuris yra toli nuo tritaškio linijos, bet S.Curry yra pavojingas, net nutolę keletą metrų nuo jos.

Kai prieš jį dvigubina gynybą, jis gali prasiveržti ir pelnyti taškus iš po krepšio arba atiduoti kamuolį laisvam komandos draugui.

Idėja, kurios dar niekas netaikė – „Prasiženk prieš Curry“. Varžovai turėtų specialiai stabdyti S.Curry pražangomis ir siųsti jį prie baudų metimo linijos.

Ši strategija yra naudojama prieš prastai baudų metimus metančius aukštaūgius ir yra nemėgstama aistruolių.

Šis eksperimentas gali būti panaudotas, kai S.Curry tampa nesulaikomas. Pavyzdžiui, vienose šio sezono rungtynėse, kai S.Curry ketvirtame kėlinyje prieš „Clippers“ per penkias minutes pelnė 13 taškų ir leido ekipai pabėgti.

S.Curry yra labai geras baudų metikas – jis pataiko 94 procentus metimų. Tačiau du taškai yra geriau nei trys. Ne tik savo reikšme, bet ir tuo, kad gynėjo tritaškiai turi ir psichologinį impulsą pačiam jam, komandos draugams ir sirgaliams.

Tačiau ši strategija – ne apie matematiką, o patį efektą. Tokiu būdu būtų išderintas „Warriors“ puolimas, o gynėjas išmuštas iš ritmo.

Nėra pavojingesnio žaidėjo NBA nei S.Curry, kai jis savo rankose turi kamuolį. Jo „karštos“ serijos tiesiog žudo varžovus, todėl bent trumpam jį išmušti iš ritmo pražangomis gali tapti ekipų strategija.

Ar jis pasiteisintų – parodytų tik praktika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.