EUROLYGA 2023

„Lietuvos ryto“ treneris A. Jasilionis: „Dabar – išsimiegoti“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ laikinasis treneris Aurimas Jasilionis savo darbą pradėjo ne nuo treniruočių procesų keitimo, ekipos jėgų perskirstymo, o tiesiog – nuo pergalės. Vilniečiai E grupės mače trečiadienį išvykoje patiesė Stambulo „Besiktas“ 103:92 ir įsirašė antrąją pergalę Europos taurės turnyre. Nors mažai kas tikėjo, kad A.Jasilioniui pasiseks per trumpą laiką iš dvasią praradusios ekipos sulipdyti kolektyvą, vos atsisėdę į stratego kėdę jis pateikė nemenką staigmeną.

„Lietuvos ryto“ treneris A.Jasilionis nuo pergalės pradėjo savo karjerą stratego poste.<br>V.Ščiavisnko nuotr.
„Lietuvos ryto“ treneris A.Jasilionis nuo pergalės pradėjo savo karjerą stratego poste.<br>V.Ščiavisnko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 18, 2015, 9:29 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 10:40 PM

– Koks jausmas debiutuoti pergale?, – lrytas.lt paklausė trenerio A.Jasilionio.

– Tai labai nuostabus jausmas, nes žaidėme prieš labai gerą komandą, kuri turi super gerus žaidėjus, kurie yra ragavę ir NBA duonos. Manau, kad padarėme labai didelį darbą – tai yra rimtas žingsnis kovoje dėl galimybės kovoti kitame Europos taurės etape.

– Kas lėmė tą emocijų pasikeitimą, kuris davė stimulą kovoti dėl pergalių?

– Aš prieš išvažiuodamas akcentavau ne taktiką ar sudėtingus derinius, o paprastą ir tikrą krepšinį. Dėl emocijų... Suradome savyje jėgų, parodėme tvirtą širdį.

– Trijų starto penketo žaidėjų – Deivido Gailiaus, Antano Kavaliausko ir Artūro Gudaičio – netektis. Ji apsunkino ar palengvino šios dienos užduotį?

– Buvęs rinktinės treneris Antanas Sireika mėgo minėti – kuo sunkiau, tuo geriau... Prieš šias rungtynes prisiminiau šiuos žodžius. Negaliu pasakyti, kad šios netektys atrišo mums rankas. Buvo labai sunku – keitėme žaidėjus, ką galėjome, tą ir darėme. Svarbu, pastangos davė vaisių.

– Jūsų koziris buvo Kšyštofas Lavrinovičius?

– Taip. Jo patirtis yra milžiniška. Jis žino tokių rungtynių svarbą – dar prieš išvažiuojant minėjo, kad galima juo remtis. Mes pasitikėjome ir jis atliko didelį, juodai sunkų darbą.

– Savaitgalį laukia dar vienas iššūkis – LKL mačas su Kauno „Žalgiriu“. Kaip jam rengsitės?

– Pradžioje – miegoti. Reikia išsimiegoti. Po to apgydyti smulkias traumas. Po to imsimės emocinio fono – bandysime taip pat kovoti, kaip ir šiandien, saviems sirgaliams norėsime įrodyti, kad galime rodyti gerą krepšinį, galime „atnešti“ garsią pergalę į Vilnių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.