EUROLYGA 2023

Prieš Gintarą Krapiką stos jau šeštasis „Lietuvos ryto“ treneris

Gintaro Krapiko stažas Kauno „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio pareigose nėra labai ilgas. Tačiau sekmadienį jis kovos jau su šeštuoju Vilniaus „Lietuvos ryto“ strategu.

G.Krapikas stos į kovą su dar vienu vilniečių treneriu.<br>M.Patašiaus nuotr.
G.Krapikas stos į kovą su dar vienu vilniečių treneriu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

Nov 21, 2015, 12:52 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 1:01 PM

G.Krapikas pirmą kartą „Žalgirio“ vyriausiuoju treneriu buvo paskirtas 2008 m. spalį ir dirbo iki 2009 m. gruodžio, o antrą kartą prie komandos vairo stojo 2014 m. balandį. Per nepilnus trejus metus dabartinis kauniečių strategas susitiko su penkiais „Lietuvos ryto“ treneriais ir rengiasi dvikovai su šeštuoju.

Prieš A.Sireiką. Kai 2008 metų rudenį G.Krapikas iš trenerio padėjėjo pareigų buvo paaukštintas pirmą kartą, „Lietuvos rytui“ vadovavo Antanas Sireika. Buvę bendražygiai (dar anksčiau G.Krapikas daug metų dirbo A.Sireikos padėjėju) jėgas išbandė dukart ir pasidalijo po svečiuose iškovotą pergalę: „Lietuvos rytas“ laimėjo BBL rungtynes, „Žalgiris“ – LKL.

Nesėkmė LKL čempionate buvo lemtinga A.Sireikai – jis jau kitą dieną po pralaimėjimo neteko darbo Vilniaus klube.

Prieš R.Kurtinaitį. Vilniaus komandoje A.Sireiką pakeitė Rimas Kurtinaitis. Buvęs ilgametis „Žalgirio“ žaidėjas į pirmąjį mūšį su Kauno klubu stojo 2009 metų sausį LKF taurės finalo rungtynėse.

Jose „Lietuvos rytas“ šventė pergalę 84:82 ir laimėjo pirmąjį iš daugelio R.Kurtinaičio vadovavimo laikotarpiu iškovotų titulų.

Iš viso 2008-2009 metų sezono pabaigoje ir 2009-2010 metų sezono pradžioje R.Kurtinaičio ir G.Krapiko treniruojamos komandos susitiko 12 kartų. „Lietuvos rytas“ pasiekė 7 pergales. Skirtumas nebuvo didelis, bet R.Kurtinaitis pranoko oponentą visose svarbiausiose dvikovose. Vilniečiai sutriuškino kauniečius BBL finale 97:74, laimėjo LKL finalo seriją 4:1 (nors reguliariojo sezono nugalėtojais tapo G.Krapiko auklėtiniai).

Pralaimėjimas „Lietuvos rytui“ galiausiai išklibino G.Krapiko kėdę. Ūmusis „Žalgirio“ savininkas Vladimiras Romanovas atleido trenerį nepraėjus nė savaitei po 2009 metų gruodį BBL pirmenybių rungtynėse su vilniečiais patirtos nesėkmės.

Prieš D.Adomaitį. Kai G.Krapikas 2014-ųjų pavasarį grįžo į „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio pareigas, jam teko galynėtis su „Lietuvos rytui“ vadovavusiu Dainiumi Adomaičiu.

Pradžia G.Krapikui buvo prasta. Jo treniruojama komanda pralaimėjo vilniečiams paskutiniąsias LKL reguliariojo sezono rungtynes, po kelių dienų ir pirmąsias pusfinalio serijos rungtynes. Tačiau paskui viskas apsivertė: „Žalgiris“ laimėjo kitas dvejas pusfinalio rungtynes ir kartu seriją 2:1, o „Lietuvos rytas“ nepateko į LKL finalą.

Suprantama, po šios nesėkmės D.Adomaitis turėjo labai mažai galimybių likti „Lietuvos ryto“ vyriausiuoju treneriu.

Prieš V.Šeškų. Nuo 2014-2015 metų sezono pradžios Vilniaus krepšininkams dirigavęs Virginijus Šeškus neįveikė G.Krapiko nė karto. Tiesa, ir galimybių turėjo nedaug – V.Šeškaus vadovavimo laikotarpiu Vilniaus ir Kauno komandos žaidė tik vienerias ikisezonines ir dvejas LKL reguliariojo sezono rungtynes.

Prieš M.Nicolą. 2015 metų vasarį į Lietuvą atvykęs argentinietis Marcelo Nicola dvikovų su „Žalgiriu“ karštį pajuto mūsų šalyje dar nespėjęs apšilti kojų. Naujajam „Lietuvos ryto“ treneriui pirmuoju ypač rimtu egzaminu tapo LKF taurės finalo rungtynės, kuriose teko pripažinti G.Krapiko auklėtinių pranašumą 76:82.

Iš viso M.Nicola dalyvavo aštuoniuose LKL milžinų mūšiuose, bet iškovojo tik vieną pergalę. „Lietuvos rytas“ buvo stipresnis šių metų kovo 8 dieną vykusiose rungtynėse, kuriose sutriuškino varžovus Kaune 93:66.

G.Krapikas už šią nesėkmę atsiskaitė su kaupu. „Žalgiris“ laimėjo paskutiniąsias praėjusio čempionato reguliariojo sezono rungtynes, finalo seriją 4:0 ir pirmąsias šio čempionato reguliariojo sezono rungtynes Kaune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.