EUROLYGA 2023

„Auksinių karių“ taikinys – nauji rekordai

Titulą ginanti „Golden State Warriors“ pagerino geriausio NBA starto rekordą, laimėjusi 16-ąsias iš eilės rungtynes šį sezoną. Bet varžovai jaučia, kad Ouklando ekipa yra pajėgi daryti naujus žygdarbius.

K.Bryantas (dešinėje) pasveikino „Warriors“ komandos lyderį S.Curry su geriausia pradžia per visą NBA istoriją.<br>AP nuotr.
K.Bryantas (dešinėje) pasveikino „Warriors“ komandos lyderį S.Curry su geriausia pradžia per visą NBA istoriją.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 26, 2015, 6:41 PM, atnaujinta Oct 2, 2017, 4:05 PM

Stephenas Curry pelnė 24 taškus, 9 kartus rezultatyviai perdavė kamuolį ir padėjo „Warriors“ komandai 111:77 sutraiškyti „Los Angeles Lakers“ klubą NBA rungtynėse antradienį.

Be savo pagrindinio trenerio sezoną pradėjusi Ouklando komanda pagerino „Washington Capitols“ (1948–1949 m.) ir „Houston Rockets“ (1993–1994 m.) rezultatus – šie klubai buvo laimėję po 15 pirmųjų NBA čempionato rungtynių.

Treneriui prireikė operacijos

Nors konfeti lietus pabiro Ouklando arenoje, „Warriors“ žaidėjai nepuolė švęsti.

„Visada būna išskirtinis laimėjimas, kai pasieki tai, ko nebuvo anksčiau, – sakė „Warriors“ lyderis S.Curry. – Bet tai nereiškia, kad taip dominuosime prieš varžovus per visas 82 rungtynes.“

NBA sezoną „Warriors“ pradėjo be savo trenerio Steve’o Kerro, kuris po dviejų nugaros operacijų ir komplikacijų savo komandos žaidimą stebi iš šalies.

Tačiau ir su laikinuoju treneriu Luke’u Waltonu Ouklando ekipai sekasi puikiai.

Turi viską, ko reikia

Dabar „Warriors“ taikiklyje yra 1971–1972 m. sezoną pasiektas „Lakers“ rekordas – 33 iš eilės laimėtos rungtynės.

„Taip, jie gali tai padaryti, nes yra tikrai geri, – sakė „Lakers“ lyderis Kobe Bryantas – penkis kartus NBA čempionas, antradienio rungtynėse pelnęs tik 4 taškus ir pataikęs vos vieną metimą iš 14. – Jie subūrė į komandą labai protingus ir universalius žaidėjus bei puikius snaiperius.

Nematau priežastis, kodėl jie negalėtų pratęsti savo serijos.“

„Warriors“ tikrai turi viską, ko reikia pergalėms.

Naudingiausias praėjusio sezono NBA žaidėjas S.Curry šį sezoną spindi dar ryškiau – „Warriors“ gynėjas renka po 32,1 taško ir yra rezultatyviausias lygoje.

Kitas snaiperis Clay Thompsonas pelno po 16,2 taško, o puolėjas Harrisonas Barnesas – po 13,8.

Kitas puolėjas Draymondas Greenas prideda po 12,7 taško ir atkovoja po 7,8 kamuolio.

Atrodo labiau subrendę

20 sezonų NBA rungtyniavęs K.Bryantas mano, kad žengiant rekordo link „Warriors“ ekipai reikia tam tikrų konfliktų ar sukrėtimų, kurie neleistų komandai panirti į monotoniją.

„Atrodo, Draymondas Greenas yra tas vaikinas, kuris uždega komandą kasdien per treniruotes. Tokių iššūkių reikia, kad žaidėjai galėtų pasispausti dar labiau, – kalbėjo K.Bryantas. – Sunkiausia yra visada jausti pasitenkinimą, bet šiai komandai tai tikriausiai nebus problema. Be to, labai svarbu likti sveikiems.“

Kai kurie krepšinio specialistai manė, kad praėjusį sezoną „Warriors“ iš dalies pasisekė laimėti NBA čempionų titulą.

Bet Ouklando ekipa nesustojo ir dabar dar labiau gąsdina varžovus, nes šie nežino, kiek aukštai gali kilti „Warriors“ žaidimo kreivė.

„Dabar tai visai kita komanda, – sakė K.Bryantas. – Praėjusį sezoną finale jie atrodė labai nervingi per pirmąsias trejas ar ketverias rungtynes.

Jie įveikė tai ir dabar atrodo kaip komanda, išgyvenusi karus. Nebematyti nervingumo.

Kartą tai ištvėrus ir patyrus, tokios sunkios akimirkos jų nebedąsdina.“ („USA Today“, AP, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.