EUROLYGA 2023

„FIBA Europe“ taurė: koks Lietuvos klubų likimas?

Trys „FIBA Europe“ taurės turnyre dalyvaujančios Lietuvos komandos prieš paskutinįjį pirmojo etapo turą atsidūrė beveik vienodoje padėtyje. Ir Pasvalio „Pieno Žvaigždės“, ir Utenos „Juventus“, ir „Šiauliai“ per penkis turus iškovojo po dvi pergales, ir kitą savaitę šeštajame ture žais lemiamas rungtynes. Nors trys Lietuvos komandos kovoja skirtingose grupėse, jos dėl kelialapių į kitą etapą varžosi ir tarpusavyje.

„Juventus“ krepšininkai jau dabar žino, kad tikrai bus treti.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
„Juventus“ krepšininkai jau dabar žino, kad tikrai bus treti.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Nov 26, 2015, 1:19 PM, atnaujinta Oct 2, 2017, 5:17 PM

„FIBA Europe“ taurės turnyre yra net 14 grupių. Iš kiekvienos grupės į antrąjį etapą pateks po dvi komandas, bet kelialapius taip pat gaus keturios geriausios trečiąją vietą užimsiančios ekipos. Tiesa, trečiųjų ekipų įskaitoje atsižvelgiama į geografinį principą: po du kelialapius atiteks Vakarų ir Rytų konferencijoms.

Visi trys Lietuvos klubai priklauso Rytų konferencijai, ir labai tikėtina, kad visi trys užims trečiąją vietą, tad dėl dviejų kelialapių varžysis tarpusavyje. „Juventus“ krepšininkai jau dabar žino, kad tikrai bus treti, „Pasvalio Žvaigždės“ dar turi galimybių pakilti į antrąją vietą, o „Šiauliai“ – nukristi į ketvirtąją.

Vis dėlto palankiausioje padėtyje yra uteniškiai. Šiuo metų jų įmestų ir praleistų taškų skirtumas yra geriausias, o paskutinysis varžovas – akivaizdžiai silpniausias.

Pasvalys. I grupėje pirmąją vietą užsitikrino visas 5 rungtynes laimėjusi „Ventspils“ komanda, o kitos trys ekipos kovoja dėl antrosios pozicijos. „Pieno Žvaigždės“ ir Zgoželeco „Turow“ turi po 2 pergales, Domžalų „Helios“ – 1.

Pasvaliečiai paskutiniajame ture namie žais su „Helios“. Kad pakiltų į antrąją vietą, „Pieno Žvaigždėms“ reikia ne tik laimėti, bet ir sulaukti „Turow“ nesėkmės Ventspilyje, nes Lietuvos ir Lenkijos klubų tarpusavio dvikovose pranašumą turi Zgoželeco krepšininkai.

Jei laimės, bet liks trečiojoje vietoje, Pasvalio komanda gali patekti į kitą etapą kaip viena geriausių trečiųjų komandų.

Utena. L grupėje kelialapius į kitą etapą jau iškovojo Južno „Chimik“ (5 pergalės) ir Tartu „Rock“ (3 pergalės). 2 rungtynes laimėjęs „Juventus“ tikrai užims trečiąją vietą ir turi labai gerų galimybių patekti į kitą etapą kaip viena iš geriausių trečiųjų komandų.

Uteniškiams labai palanku tai, kad paskutiniajame ture jie namie žais su autsaidere Nikosijos „Etha“ ekipa. Per šias rungtynes „Juventus“ praverstų ne tik laimėti, bet ir dar labiau pagerinti įmestų ir praleistų taškų skirtumą. Šis skirtumas jau dabar geresnis negu visų galimų konkurentų, bet, kaip sakoma, atsarga gėdos nedaro.

Šiauliai. M grupėje teisę kovoti kitame etape užsitikrino Gaziantepo „Royal Hali“ (4 pergalės) ir Vroclavo „Sląsk“ (3 pergalės). „Šiaulių“ sąskaitoje yra 2 pergalės, o paskutiniajame ture šiauliečiai išvykoje kovos dėl trečiosios vietos su Bratislavos „Inter“ komanda. Tik kartą laimėjęs „Inter“ dar turi aritmetinių vilčių, bet jos yra mikroskopinės.

„Šiaulių“ užduotis yra tokia pat, kaip „Juventus“ – laimėti kuo didesniu skirtumu.

Legionieriai. Kelialapius į kitą etapą užsitikrino dvi užsienio komandos, kuriose žaidžia lietuviai. Tai – „Rock“ su Evaldu Žabu ir Karoliu Petrukoniu bei Frankfurto „Skyliners“ su traumą ką tik išsigydžiusiu ir šią savaitę „FIBA Europe“ taurės turnyre debiutavusiu Tomu Dimša.

Dar dviejų komandų likimas paaiškės paskutiniajame ture. Jame laimingus bilietus bandys pagriebti „Turow“ su Denisu Krestininu bei Varėzės „Openjobmetis“, kuriai dėl traumos negali padėti Ovidijus Varanauskas.

Lemiamas rungtynes kitą savaitę žais ir Ramūno Butauto treniruojama „Astana“.

Kelialapiai. Po penkių turų kelialapius į kitą etapą jau užsitikrino Liono-Vilerbano ASVEL, Monso „Belfius“ (A grupė), Antverpeno „Giants“, Zagrebo „Cibona“ (B grupė), Šalono „Elan Sportif“, Giusingo „Knights“ (D grupė), Orhuso „Bakken Bears“, Nimburko ČEZ (F grupė), Frankfurto „Skyliners“, Novo Mesto „Krka“ (G grupė), Rišono „Maccabi“ (H grupė), „Ventspils“ (I grupė), Ankaros „Turk Telekom“, Radomo „Rosa“ (J grupė), Tyrgu Žijaus „Energia“ (K grupė), Južno „Chimik“, Tartu „Rock“ (L grupė), Gaziantepo „Royal Hali“, Vroclavo „Sląsk“ (M grupė), Minsko „Cmoki“ ir Joensaus „Kataja“ (N grupė).

„FIBA Europe“ taurė. 5-asis turas.

I grupė. „Ventspils“ – Pasvalio „Pieno Žvaigždės“ (Ž.Skučas 17, 10 atk.kam., A.Agafonovas 14, S.Babrauskas 10) 86:67, Zgoželeco „Turow“ (D.Krestininas 7, 14 min.) – Domžalų „Helios“ 86:97.

Rikiuotė: 1. „Ventspils“ – 5 ir 0, 2. „Turow“ – 2 ir 3, 3. „Pieno Žvaigždės“ – 2 ir 3, 4. „Helios“ – 1 ir 4.

L grupė. Južno „Chimik“ – Utenos „Juventus“ (E.Želionis 15, E.Dimša 13, 11 atk.kam., S.Butterfieldas 12, M.Linkevičius 10) 80:72, Tartu „Rock“ (E.Žabas 22, 36 min., K.Petrukonis 15, 26 min.) – Nikosijos „Etha“ 92:75.

Rikiuotė: 1. „Chimik“ – 5 ir 0, 2. „Rock“ – 3 ir 2, 3. „Juventus“ – 2 ir 3, 4. „Etha“ – 0 ir 5.

M grupė. Gaziantepo „Royal Hali“ – „Šiauliai“ (P.Dambrauskas 15, A.Marei 12, 10 atk.kam., D.Dudzinski ir M.Scottas po 11) 87:71, Vroclavo „Sląsk“ – Bratislavos „Inter“ 80:75.

Rikiuotė: 1. „Royal Hali“ – 4 ir 1, 2. „Sląsk“ – 3 ir 2, 3. „Šiauliai“ – 2 ir 3, 4. „Inter“ – 1 ir 4.

C grupė. Sombathejaus „Falco“ – Varėzės „Openjobmetis“ (O.Varanauskas traumuotas) 75:73. Pirmauja: 1. Sioderteljės „Kings“ – 3 ir 2, 2. Ostendės „Telenet“ – 3 ir 2, 3. „Openjobmetis“ – 2 ir 3.

G grupė: Novo Mesto „Krka“ – Frankfurto „Skyliners“ (T.Dimša 0, 6 min.) 72:82. Pirmauja: 1. „Skyliners“ – 5 ir 0, 2. „Krka“ – 3 ir 2.

K grupė. „Astana“ (tr.R.Butautas) – Prištinos „Sigal“ 82:78. Pirmauja: 1. Tyrgu Žijaus „Energia“ – 4 ir 1, ... 4. „Astana“ – 2 ir 3.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.