EUROLYGA 2023

Rusų milijardierius NBA – tarsi Vladimiras Romanovas Kaune

NBA lyga stebi galbūt ne tokius išradingus, bet lietuviams puikiai pažįstamus krepšinio klubo savininko veiksmus. Tarytum Vladimiras Romanovas Kauno „Žalgiryje“ rusų milijonierius Michailas Prochorovas ėmė stokoti net kruopelės kantrybės, o jo pasisakymai žiniasklaidoje sirgalius vertė kilnoti antakius.

M.Prochorovas „Nets“ klubo ateitį pavertė neaiškia.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
M.Prochorovas „Nets“ klubo ateitį pavertė neaiškia.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
V.Romanovas Kaune išgarsėjo savo sprendimais.<br>M.Patašiaus nuotr.
V.Romanovas Kaune išgarsėjo savo sprendimais.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 16, 2016, 4:59 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 11:33 PM

„Jis atleido trenerį ir generalinį vadybininką, bet jų problemos – organizacijos ir M.Prochorovo trumpalaikis matymas“, – rašė „The Guardian“.

Tiesiog nusišnekėjo

Brooklyn Nets“ atlieka itin svarbius ėjimus, bet tai nebūtinai reiškia, kad keičiasi ekipos judėjimo kryptis. Įpusėjus vieną siaubingiausių sezono klubo istorijoje praėjusią savaitę „Nets“ atleido trenerį Lionelį Hollinsą. Iškart „atsistatydino“ ir generalinis vadybininkas Billy Kingas.

Atrodo, kad permainos – svarbios, bet visos „Nets“ sirgalių viltys, kad šie ėjimai – klubo filosofijos pokyčių ženklas išgaravo per specialią spaudos konferenciją, kurią surengė M.Prochorovas.

„Esu tikras, kad kitą sezoną mes būsime, tikiuosi, pretendentai į čempionų žiedus, – pareiškė M.Prochorovas. – Atvirai sakant, dabar aš esu nusipelnęs čempionų žiedo labiau nei prieš šešerius metus.“

Iššvaistė ateitį

Sunku patikėti, kad nors vienas iš nuskambėjusių žodžių – tiesa, nes „Nets“ įpusėjo savo sezoną, kur per 39 mačus iškovojo vos 11 pergalių, o potencialaus situacijos pagerėjimų ženklų – vos keletas. Jie netgi negali nurašyti siaubingo sezono, kad pagerintų galimybes šių metų NBA naujokų biržoje.

Už tai reikia dėkoti Paulo Pierce'o ir Kevino Garnetto mainams, nes šių metų „Nets“ NBA naujokų biržos pirmojo rato šaukimas priklauso „Boston Celtics“. Šiam klubui priklauso ir 2018 metų NBA naujokų biržos šaukimas, su galimybe šaukimus mainyti 2017-aisiais.

Panašu, kad „Nets“ pirmojo rato šaukimo neturės iki 2019-ųjų.

Nepamatuotų mainų turėjo pakakti, kad B.Kingas išeitų – juk visiems buvo aišku, kad „Nets“ atiduoda gerokai daugiau už du žaidėjus, kurie jau tada planavo, ką veiks baigę karjerą. B.Kingas tikrai nusipelnė dalies kaltės dėl katastrofiškos situacijos Brukline, bet jis juk nedirbo vienas.

B.Kingas mėgino patenkinti klubo savininko užgaidas, o šis iškart norėjo trofėjaus.

Pigūs triukai atsiėjo brangiai

Prie M.Prochorovo „Nets“ tiesiog į užmarštį pasiuntė potencialią ateitį ir pasirinko dabartį, kurioje svajonei išsipildyti taip ir nepavyko.

Kai jis įsigijo klubą, labai aiškiai pareiškė, kad tikisi laimėti čempionatą per pirmuosius penkerius metus.

Tuo pat metu jis norėjo, kad NBA žvaigždė pritrauktų žmones į „Barclays Center“ areną, kai ekipa iš Naujojo Džersio persikėlė į Brukliną. Bet „Nets“ negalėjo sau leisti pirmojo ryškumo tikros NBA žvaigždės.

Tačiau M.Prochorovo užmojai lėmė, kad klubas taškė pinigus už antrojo ryškumo garsias pavardes: Deroną Williamsą, Joe Johnsoną, Geraldą Wallace'ą ir blankesnes 2013 metų P.Pierce'o bei K.Garnetto versijas.

„Nets“ instinktas savo komandą kalti iš žaidėjų, iš kurių pirmiausia reikalaujama žinomo vardo, buvo platesnis. Klubas tą patį darė ir su treneriais. Prieš L.Hollinsą „Nets“ savo sirgalius viliojo tuomet vos tik įžaidėjo karjerą baigusiu Jasonu Kiddu. Jam buvo patikėta vyriausiojo trenerio vieta.

Eksperimentas baigėsi katastrofa ir pykčiais, o J.Kiddas po vienerių metų iškeliavo į „Milwaukee Bucks“.

Ir vėl nori pavardės

Komandoje nebeliko ir J.Kiddą pateikusio stratego, bet panašu, kad „Nets“ nepasimokė. Klubas ir vėl nusitaikė į naujienų antraščių vertą trenerį. Pranešama, kad M.Prochorovas nutarė vilioti Kentukio universiteto komandos strategą Johną Calipari.

Tokia žinia „Nets“ tikrai leidžia dažniau atsidurti aukštesnėse portalų pozicijose, bet ir vėl kyla klausimas – kokia prasmė Bruklinui samdyti trenerį, kuris net nėra įrodęs savo galimybių NBA lygyje?

O juk jis, pranešama, prašo apie 120 milijonų JAV dolerių per 10 metų.

Tiesa, pats J.Calipari viešai neigė, kad jį domina darbas „Nets“ klube. Jeigu tikėsime juo, ar galima šį strategą kaltinti?

Kodėl jis turėtų palikti patogų krėslą Kentukyje, kad dirbtų organizacijoje su neaiškia ateitimi ir savininku, kuris įsitikinęs, jog įpylus daugiau pinigų į variklį, iš kažkur išdygs čempionų kalibro komanda?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.