EUROLYGA 2023

Dėl kiaulystės įsiutęs Šaras dūrė į Duško Ivanovičių

Šarūnas Jasikevičius liko labai nepatenkintas tuo, kaip pasielgė Duško Ivanovičius rungtynių pabaigoje tarp Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos srities „Chimki“.

Šaras buvo piktas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šaras buvo piktas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2016, 8:48 PM, atnaujinta May 31, 2017, 1:28 PM

„Chimki“ pirmavo 75:68 likus žaisti keturiolikai sekundžių, bet D.Ivanovičius paprašė minutės pertraukėlės. Kauno „Žalgirio“ arena tokį trenerio elgesį nušvilpė, o vėliau jau pats Š.Jasikevičius specialiai paprašė minutės pertraukėlės ir net nekvietė ekipos pasitarimui.

„Varžovai turi teisę daryti, ką jie nori. Šioje komandoje yra nesuprantami dalykai. Tikrai nenorėčiau, kad mano žaidėjai mestų tolimą metimą, kai pirmautume 30 taškų, kas buvo Maskvoje.

Ir tokioje situacijoje neimčiau minutės pertraukėlės likus žaisti keturiolikai sekundžių. Matyt, labai bijojo mūsų spaudimo, tai nusprendė viską imti į savo rankas, kuo garsėja serbų mokykla.

Aišku, aš paėmiau viską į savo rankas ir nubraižiau fantastišką derinį E.Ulanovui, tad mums pavyko tai. Nemalonus jausmas, kalbant rimtai“, – po rungtynių ironiškai kalbėjo Š.Jasikevičius.

„Aš labai atsiprašau, bet esu naujas treneris ir man reikia praktikos su komanda. Nenorėjau padaryt nieko blogo“, – teisinosi juodkalnietis D.Ivanovičius, užsitraukęs Šaro nemalonę.

Po rungtynių Š.Jasikevičius ant savo auklėtinių pyko dėl kvailų klaidų, leidusių rinkti lengvus taškus varžovams.

„Nors varžovams neleidome pelnyti daug taškų, bet buvo galima žaisti protingiau. Iš keturiolikos Tyrece'o Rice'o įmestų baudų apie 8 buvo padarytos neprotingai. Tai buvo savaitės akcentas, nes nuo to kentėjome Pirėjuje.

Stengiamės stabdyti jų greitas atakas, bet trečiame kėlinyje paleidome kontrolę. Dėl tokių smulkmenų ir atkovotų varžovų kamuolių puolime ir pralaimėjome“, – kalbėjo treneris.

Š.Jasikevičių nudžiugino tik tai, kad „Žalgiris“ kovojo iki pat pabaigos.

„Reikia kovoti geriau trečiame kėlinyje. Aukščiausio lygio krepšinis susidaro iš detalių, jei kažko nepadarai derinyje, neatsitveri – tokios komandos nubaudžia. Mūsų tikslas tapti tokia komanda.

Dalinti dovanų negalima. Mes tą darome jau visą sezoną, reikia varžovus priversti už viską kovoti labai didelėm pastangom, o jeigu mes darome baudas viduryje aikštės, jau turėdami keturias pražangas, tai tik suteikiame pasitikėjimą varžovams“, – vertino „Žalgirio“ treneris.

Jis kartu pripažino, kad F grupė – per stipri „Žalgiriui“.

„Galime filosofuoti daug, bet ši grupė yra mums per stipri. Čia yra šešios komandos, kurios pretenduos į finalo ketvertą, čempionų titulą. Čia esame mes ir grupė mums per stipri“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.