EUROLYGA 2023

Eurolygos ketvirtfinalio skaičiuose – ir R. Šiškauskas su Šaru

Kelintą kartą Eurolygos atkrintamosiose varžybose žais Jonas Mačiulis? Kuri komanda nė karto nepralaimėjo ketvirtfinalio serijos? Kuris klubas į šį etapą pateko vienuoliktąjį sezoną iš eilės. Kelias didžiojo aštuoneto komandas treniruoja užsieniečiai? Kuri ekipa šį sezoną laimėjo visas namie žaistas rungtynes?

R.Šiškauskas ir Š.Jasikevičius ketvirtfinalyje yra žaidę po 18 kartų.<br>lrytas.lt montažas
R.Šiškauskas ir Š.Jasikevičius ketvirtfinalyje yra žaidę po 18 kartų.<br>lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

2016-04-12 16:20, atnaujinta 2017-05-29 04:48

Atsakymai į šiuos ir kitus klausimus – Eurolygos ketvirtfinaliui skirtame įdomiausių skaičių rinkinyje.

Eurolygos ketvirtfinalio etapas prasidės antradienį. Jame susigrums: Stambulo „Fenerbahce“ – Madrido „Real“, Vitorijos „Laboral Kutxa“ – Atėnų „Panathinaikos“, Krasnodaro „Lokomotiv“ – „Barcelona“ ir Maskvos CSKA – Belgrado „Crvena Zvezda“.

1

Tiek latvių žais ketvirtfinalyje (Davis Bertanas iš „Laboral Kutxa“). Vos po vieną žaidėją ketvirtfinalyje atstovaus dar kelioms stiprioms Europos krepšinio mokykloms: Lietuvos (Jonas Mačiulis iš „Real“), Kroatijos (Ante Tomičius iš „Barcelona“), Italijos (Luigi Datome iš „Fenerbahce“), Vokietijos (Maikas Zirbesas iš „Crvena Zvezda“).

2

Tiek CSKA krepšininkų rikiuojasi rezultatyviausių Eurolygos žaidėjų sąrašo viršūnėje. Pirmąją vietą užima Nando De Colo (vid. 19,7 tšk.), antrąją – Milošas Teodosičius (16,5 tšk.).

3

Tiek komandų pasikeitė ketvirtfinalyje palyginti su praėjusiu sezonu. Į atkrintamąsias varžybas pirmą kartą pateko „Lokomotiv“ ir „Crvena Zveda“, o „Laboral Kutxa“ grįžo po dviejų prastesnių sezonų. Pernykščių pozicijų neapgynė Tel Avivo „Maccabi“, Pirėjo „Olympiakos“ ir Stambulo „Anadolu Efes“.

4

Tiek kartų į atkrintamąsias varžybas pateko komandos, kuriose žaidė Jonas Mačiulis. Lietuvos rinktinės puolėjas 2013 ir 2014 metais kovojo ketvirtfinalyje atstovaudamas „Panathinaikos“, 2015 metais – „Real“. Šiais metais jis antrą kartą ketvirtfinalyje kovos dėl Madrido klubo garbės.

5

Tiek krepšininkų, kurie šį sezoną buvo renkami geriausiais mėnesio žaidėjais, pateko į ketvirtfinalį. Tiesa, sausio laureatas Janas Vesely negalės padėti „Fenerbahce“ ekipai dėl traumos, bet sirgaliai aikštėje turėtų pamatyti „Lokomotiv“ gynėją Malcolmą Delaney (geriausias spalio žaidėjas), „Real“ aukštaūgį Gustavo Ayoną (gruodžio), CSKA gynėją Nando De Colo (vasario) ir „Laboral Kutxa“ vidurio puolėją Giannį Bourousį (kovo).

6

Tiek į ketvirtfinalį patekusių komandų treniruoja užsieniečiai: graikas Dimitris Itoudis – CSKA, graikas Giorgos Bartzokas – „Lokomotiv“, serbas Aleksandaras Džordževičius – „Panathinaikos“, serbas Željko Obradovičius – „Fenerbahce“, juodkalnietis Dejanas Radonjičius – „Crvena Zvezda“, kroatas Velimiras Perasovičius – „Laboral Kutxa“. Tik dviem Ispanijos klubams vadovauja savi specialistai Xavieras Pascualis („Barcelona“) ir Pablo Laso („Real“).

7

Tiek minučių per rungtynes gauna pailsėti „Lokomotiv“ lyderis Malcolmas Delaney. Jis žaidžia vidutiniškai 33,4 min. – ilgiausiai tarp visų Eurolygos krepšininkų. Antrąją vietą pagal žaidimo laiką užimantis „Panathinaikos“ gynėjas Nikas Kalathis rungtyniauja tik 30,2 min.

8

Per tiek dienų „Real“ klubui reikia sužaisti ketverias rungtynes. Praėjusį ketvirtadienį „Real“ žaidė lemiamas Eurolygos „Top 16“ rungtynes su „Chimki“, sekmadienį Ispanijos lygoje kovojo su Bilbao „Dominion“, o antradienį ir ketvirtadienį susigrums su „Fenerbahce“.

9

Prieš tiek metų ketvirtfinalyje vienintelį kartą žaidė Malagos „Unicaja“. Kitus devynis sezonus Malagos komanda pateko į „Top 16“, bet šiame etape vis likdavo tarp autsaiderių.

10

Tiek ketvirtfinalio serijų laimėjo CSKA. Maskvos klubas niekada nėra suklupęs šiame Eurolygos etape.

11

Tiek sezonų iš eilės į ketvirtfinalį pateko „Barcelona“. 2005 metais, kai ketvirtfinalio serijos buvo žaidžiamos pirmą kartą, „mėlyni-granatiniai“ iškrito „Top 16“ etape, bet nuo tada kasmet prasibrauna tarp aštuonių stipriausių.

12

Tiek pergalių savo aikštėje šį sezoną iškovojo „Fenerbahce“. Stambulo klubas vienintelis namie laimėjo visas rungtynes tiek reguliariajame sezone, tiek „Top 16“ etape.

13

Tiek serbų krepšininkų šiuo metu yra „Crvena Zvezda“ paraiškoje. Belgrado klubas turi tris užsieniečius, bet labiausiai tarp ketvirtfinalio dalyvių remiasi savo šalies krepšinio auklėtiniais.

14

Tiek rungtynių per reguliarųjį sezoną ir „Top 16“ etapą laimėjo „Olympiakos“. Tačiau nei ši komanda, nei po 13 pergalių iškovojusios „Anadolu Efes“ ir Bambergo „Brose“ į ketvirtfinalį nepateko. Tuo tarpu kovą dėl titulo tęsiančios „Crvena Zvezda“ ir „Real“ per du praėjusius etapus laimėjo tik po 12 iš 24 rungtynių.

16

Tiek kartų ketvirtfinalio serijos baigėsi rezultatu 3:1. Iki trijų pergalių ketvirtfinalyje žaidžiama nuo 2009 metų, o rezultatu 3:1 baigėsi daugiau nei pusė serijų. Rezultatas 3:2 užfiksuotas 7 kartus, 3:0 – 5 kartus.

18

Po tiek rungtynių ketvirtfinalio etape žaidė karjerą jau baigę Ramūnas Šiškauskas ir Šarūnas Jasikevičius. Tarp lietuvių jiedu dažniausiai patekdavo į šį etapą, bet smarkiai atsilieka nuo visų laikų Eurolygos lyderių Juano Carloso Navarro („Barcelona“) ir Dimitrio Diamantidžio („Panathinaikos“), kurie ketvirtfinalio serijose žaidė po 34 rungtynes ir savo rezultatą turėtų dar pagerinti šį pavasarį.

20

Tiek rungtynių būtų sužaista ketvirtfinalyje, jei visose keturiose serijose reikėtų penkių mačų. Komandos kovos iki trijų pergalių, o penktosios rungtynės numatomos balandžio 26 d.

22

Tiek komandų iki šio sezono bent po vieną kartą žaidė ketvirtfinalyje (nuo 2005 m.). Nė vienai ekipai nepavyko patekti į šį etapą visus 11 praėjusių sezonų, o po 10 kartų jame kovojo CSKA, „Barcelona“, „Olympiakos“ ir „Maccabi“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.