EUROLYGA 2023

Mantą Kalnietį italai maišo su žemėmis

Mantas Kalnietis Italijoje nerungtyniauja taip, kaip tikėjosi Milano „Emporio Armani“ komandos gerbėjai. Dar Kauno „Žalgiryje“ strigęs 29 metų įžaidėjas šį sezoną išvyko į madų sostinę, kur sugebėjo pademonstruoti, kad atsigauna, bet „Emporio Armani“ sirgalių ir italų žurnalistų jis neįtikino.

M.Kalnietis Italijoje sulaukė daug kritikos.<br>P.Mantauto nuotr.
M.Kalnietis Italijoje sulaukė daug kritikos.<br>P.Mantauto nuotr.
M.Kalnietis Italijoje sulaukė daug kritikos.<br>Indrė Pix. nuotr.
M.Kalnietis Italijoje sulaukė daug kritikos.<br>Indrė Pix. nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 12, 2016, 5:21 PM, atnaujinta May 29, 2017, 4:36 AM

„Emporio Armani“ klubas sulaukia vis daugiau kritikos. Ekipa Italijos čempionate pirmąją ir antrąją vietas dalijasi su Emilijos Redžo „Grissin Bon“ krepšininkais, bet Milano klubas žaidžia vis prasčiau.

„Emporio Armani“ klubas Europos taurėje žaisti baigė ketvirtfinalyje, kur dukart iš eilės nusileido Trento „Dolomiti Energia“ komandai.

Ir susikaupęs pūlinys trūko po sekmadienio rungtynių, kur „Emporio Armani“ vos krapštė taškus ir 50:64 pralaimėjo „Enel Brindisi“ komandai.

M.Kalnietis šiose rungtynėse sugebėjo padaryti 7 klaidas, pelnė 7 taškus, atliko du rezultatyvius perdavimus.

Krepšinio analitikas Werther Pedrazzi savo tinklaraštyje iškart smogė M.Kalniečiui, šį lygindamas su traumą patyrusiu „Emporio Armani“ įžaidėju Andrea Cinciarini.

„M.Kalniečio gynyba nėra verta net pusės A.Cinciarini kojos“, – rėžė W.Pedrazzi.

Pastarasis pastebėjo, kad į „Emporio Armani“ atvykę naujokai greitai atsiduria chaoso viduryje. W.Pedrazzi įsitikinęs, kad klubui nepavyksta atrasti vieningo komandos braižo ir tvirtybės už aikštės ribų, nes ekipoje – pernelyg daug užsieniečių.

W.Pedrazzi čia ir priskyrė M.Kalnietį slavų grupei. Jis komandą pagal kilmę suskaldė į tris dalis: amerikiečius, slavus ir italus.

Lietuvis pateko į eilę su serbu Milanu Mačvanu bei kroatais Krunoslavu Simonu ir Stanko Baraču.

M.Kalniečiui kritikos negailėjo ir „Gazetta dello Sport“ žurnalistas Vincenczo di Schiavi.

„Lietuvis nejaučia komandos, nejaučia ritmo ir pats nežaidžia ritmingai. Jis turėtų būti pagrindiniu įžaidėju, bet Kalnietį sunku panaudoti netgi kaip A.Cianciarini pamainą. Komanda neturi lyderio ir tai problema“, – rašė V.di Schiavi.

M.Kalnietis Italijoje sužaidė 8 mačus. Jis vidutiniškai pelno 6,8 taško, atlieka 4 rezultatyvius perdavimus ir padaro 2,6 klaidos. Jis rungtyniauja po 22,6 minutės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.