EUROLYGA 2023

Į NBA patekęs Latvijos talentas ir vėl užvers duris rinktinei?

Kristapas Porzingis žaibiškai šiemet išgarsino Latvijos vardą NBA, bet savo šalies rinktinei dar reikės palaukti, kol „New York Knicks“ aukštaūgis prisijungs prie jos. 20 metų 221 cm ūgio puolėjas kartą jau atsisakė prisijungti prie Latvijos rinktinės, nes norėjo kuo rimčiau padirbėti prieš startą NBA.

K.Porzingis dar nėra apsisprendęs dėl rinktinės, bet jo kalbos skamba taip, lyg jis norėtų likti JAV.<br>AFP/Scanpix nuotr.
K.Porzingis dar nėra apsisprendęs dėl rinktinės, bet jo kalbos skamba taip, lyg jis norėtų likti JAV.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2016, 2:46 PM, atnaujinta May 29, 2017, 2:46 AM

Sprendimas pasiteisino, nes per NBA naujokų biržą ketvirtuoju numeriu pašauktas K.Porzingis iš pradžių girdėjo švilpimą, o vėliau Niujorke buvo nešiojamas ant rankų.

Šiandieną K.Porzingis dar nėra nusprendęs, ar po svaiginančio sezono NBA žais Latvijos rinktinėje, bet kalba taip, tarytum būtų linkęs praleisti grįžimą namo.

„Didžiąją dalį laiko po sezono aš būsiu Niujorke. Treniruosiuosi. Turime puikus trenerius. Turime Kurtį Rambisą, Philą Jacksoną. Man labai svarbu mokytis iš šių žaidėjų, ypač po pirmojo sezono. Man dar reikia daug kur padirbėti ir jie turi aiškią viziją. Po sezono laukia daug darbo“, – sakė K.Porzingis.

NBA naujokas praleis paskutinįjį „Knicks“ sezono mačą dėl peties traumos, bet ji nėra tokia sunki, kad vasarą krepšininkas negalėtų dirbti šimtu procentų.

Šį sezoną jis vidutiniškai pelnė po 14,3 taško, atkovojo 7,3 kamuolio ir blokavo 1,9 metimo. Šie skaičiai K.Porzingio nedžiugina.

„Nebuvau pakankamai efektyvus, nes nepatekome į atkrintamąjį etapą. Bet aš mėginau padaryti viską, ką galėjau. Visada galvoju, kad galėjau turėti geresnius metus, bet taip mokaisi. Dabar mačiau, ko man trūksta, kur galiu būti efektyvesnis, todėl dirbsiu, kad kitą sezoną būčiau geresnis. Aš visada nusiteikęs darbui, todėl galiu tobulėti kasmet“, – sakė K.Porzingis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: A. Valinskas ir A. Zuokas apie rinkimus ir vatnikus