EUROLYGA 2023

Tomas Delininkaitis išgyveno Graikijos aistras

T.Delininkaitis pateko į atkrintamąsias varžybas.<br>G.Šiupario nuotr.
T.Delininkaitis pateko į atkrintamąsias varžybas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Apr 14, 2016, 2:34 PM, atnaujinta May 28, 2017, 11:03 PM

Graikijos krepšinio lygoje šį sezoną žaidė du lietuviai. Į atkrintamąsias varžybas pateko vienas iš jų – teisę pratęsti čempionatą gavo Retimno „Cretan Kings“ atstovaujantis Tomas Delininkaitis.

Trečiadienį pasibaigusiame reguliariajame sezone Retimno krepšininkai laimėjo 10 iš 26 rungtynių ir užėmė aštuntąją vietą. Šiek tiek žemiau liko „Laurio“ ekipa, kurioje žaidė Gilvydas Biruta. Lavrio klubas iškovojo 9 pergales ir užėmė 11-ąją vietą.

Abu lietuviai į Graikiją atvyko sezonui jau persiritus pusiaują. 33 metų T.Delininkaitis žaidė nuo sausio vidurio, 24 metų G.Biruta – nuo vasario pabaigos.

Savo komandai daug svariau padėjo 13 rungtynių žaidęs T.Delininkaitis. Jis nepasižymėjo stabilumu: keliskart buvo rezultatyviausias „Cretan Kings“ žaidėjas (per geriausias rungtynes pelnė 23 ir 24 taškus), keliskart aikštę paliko nepelnęs taškų, o vidutiniškai įmesdavo 9,2 taško.

G.Biruta žaidė tik 5 rungtynes ir pelnydavo 3,4 taško.

Žais su „Olympiakos“

Kova lentelės viduryje ir apačioje buvo labai atkakli ir nenuspėjama, o vos ne pusė komandų balansavo tarp atkrintamųjų varžybų ir iškritimo. Aštuntąją vietą užėmusi ir į ketvirtfinalį patekusi Retimno ekipa 13-ojoje pozicijoje likusią ir su pirmąja lyga atsisveikinančią Tripolio „Arkadikos“ aplenkė vos dviem taškais.

„Kad patektumėm į atkrintamąsias varžybas, antrajame rate privalėjome atlikti milžinišką darbą. Prisiminus, kokia sunki buvo sezono pradžia, mūsų rezultatą galima vadinti dideliu laimėjimu“, – tvirtino Kretos klubo treneris Athanasios Skourtopoulos

Prizu už šį laimėjimą tapo teisė ketvirtfinalio serijoje sužaisti dar bent dvejas rungtynes su Pirėjo „Olympiakos“ klubu, kuris reguliariajame sezone užėmė pirmąją vietą. Beje, paskutiniajame reguliariojo sezono ture „Cretan Kings“ trečiadienį kaip tik ir žaidė su „Olympiakos“. Pirėjuje vykusias rungtynes šeimininkai nesunkiai laimėjo 95:59.

Favoritai taškų nebarstė

Turnyro lentelės viršuje viskas buvo daug paprasčiau. Čempiono vardą ginantis „Olympiakos“ ir jo pagrindinis varžovas Atėnų „Panathinaikos“ laimėjo po 25 kartus.

Abu Graikijos krepšinio lyderiai po vieną nesėkmę patyrė tik tarpusavio rungtynėse. „Olympiakos“ nugalėjo didesniu skirtumu, todėl užėmė pirmąją vietą. Tiesa, Pirėjo komanda dukart buvo per plauką nuo pralaimėjimo ir žaisdama su kitomis ekipomis. „Raudonieji“ išvykose Salonikų PAOK bei Atėnų AEK klubus palaužė tik per pratęsimą.

Kitas tris vietas užėmė klubai, kurie šį sezoną per Europos taurės varžybas buvo apsilankę Vilniuje arba Klaipėdoje: Salonikų „Aris“ (20 pergalių), AEK (18) ir PAOK (13).

Rezultatyviausiu reguliariojo sezono žaidėju tapo Amalijos „Koroivos“ gynėjas Dwayne‘as Davisas (vid. 18,3 taško).

Kovoja dėl kelialapio

Dar vienas lietuvis žaidžia Graikijos antrojoje lygoje. Vaidas Kariniauskas su „Kymi“ komanda kovoja dėl kelialapio į stipriausiąją pakopą.

„Kymi“ laimėjo 18 iš 22 rungtynių ir užima antrąją vietą. Pirmauja 19 iš 23 rungtynių laimėjusi Keracinio „Faros“, šį sezoną jau sukėlusi didelį sąmyšį Graikijos taurės turnyre, kuriame įveikė kelias pirmosios lygos komandas ir pateko į finalą.

Į pirmąją lygą pateks reguliariojo sezono nugalėtojai (iki pabaigos liko 6 turai) ir atkrintamųjų varžybų nugalėtojai. Atkrintamosiose varžybose dalyvaus komandos, kurios reguliariajame sezone užims 2-5 vietas.

V.Kariniauskas pelno vidutiniškai 10,1 taško, atkovoja 4,3 kamuolio ir atlieka 4,7 rezultatyvaus perdavimo.

Graikijos lyga. Reguliariojo sezono galutinė rikiuotė: 1. Pirėjo „Olympiakos“ – 25 ir 1, 2. Atėnų „Panathinaikos“ – 25 ir 1, 3. Salonikų „Aris“ – 20 ir 6, 4. Atėnų AEK – 18 ir 8, 5. Salonikų PAOK – 13 ir 13, 6. „Kyfisia“ – 12 ir 14, 7. Rodo „Kolossos“ – 11 ir 15, 8. Retimno „Cretan Kings“ – 10 ir 16, 9. Trikalos „Aries“ – 9 ir 17, 10. Patrų „Apollon“ – 9 ir 17, 11. „Laurio“ – 9 ir 17, 12. Amalijos „Koroivos“ – 8 ir 18, 13. Tripolio „Arkadikos“ – 8 ir 18, 14. „Kavala“ – 5 ir 21.

Lietuvių statistika.

T.Delininkaitis („Cretan Kings“) – 13 rungt., 23,6 min., 9,2 tšk.

G.Biruta („Laurio“) – 5 rungt., 12,2 min., 3,4 tšk.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.