EUROLYGA 2023

D.Motiejūną stumdžiusį „Rockets“ vadovą palaikė klubo savininkas

Donatas Motiejūnas šį NBA sezoną ir mėtytas ir vėtytas – po traumos, operacijos ir reabilitacijos atsigavęs bei žaisti „Houston Rockets“ ekipoje siekęs lietuvis netikėtai šių metų vasarį buvo iškeistas į „Detroit Pistons“ klubą. Tai buvo padaryta būtent tuomet, kai klubo vadovas Darylas Morey viešai skelbė, kad D.Motiejūnui verta skirti daugiau laiko aikštėje, jis reikalingas komandai. Po skandalingų mainų, kurie niekuo nepasibaigė – trys tarp NBA klubų mainuose dalyvavusių žaidėjų, dėl neva D.Motiejūno sveikatos problemų, privalėjo sugrįžti į savo ekipas, rimtesnių sankcijų šios istorijos iniciatorius D.Morey nesulaukė.

Donatas Motiejūnas buvopriverstas sugrįžti į „Rockets“ ekipą.<br>AFP nuotr.
Donatas Motiejūnas buvopriverstas sugrįžti į „Rockets“ ekipą.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2016, 5:40 PM, atnaujinta May 28, 2017, 7:07 PM

Pasibaigus reguliariam NBA sezonui, po kurio „Houston Rockets“ komanda šiaip ne taip prasimušė į atkrintamuosius mačus ir ketvirtfinalyje santykius aiškinsis su NBA čempionais „Golden State Warriors“ atstovais, Hjustono savininkas Leslie Alexanderis pakomentavo situaciją su lietuvio stumdymu į priekį ir atgal, dėl kurios į komandos vadovą lėkė ne viena kritikos strėlė.

Buvo aiškinama, kad po sezono apribotu laisvuoju agentu tapsiantis D.Motiejūnas dėl nevykusių mainų prarado galimą solidų kontraktą, paties klubo veidas nukentėjo dėl negarbaus poelgio – komanda viešai tikino, kad lietuvis ekipai reikalingas ir mainų nebus.

„Dėl D.Morey nėra jokių neaiškumų. Aš palaikau jį. Jo sprendimai pasiteisina. Šitas vyras lieka komandoje. Mes stengiamės įvertinti kiekvieną žaidėją ir klubo narį, tačiau šiai dienai jokių pasikeitimų nėra numatyta“, – ESPN pareiškė „Rockets“ savininkas.

Buvo gandų, kad dėl ne itin geros situacijos komandoje bus peržiūrimos D.Morey ir ekipos trenerio J. B. Bickerstaffo kandidatūros, tačiau kol kas viešai deklaruojama „taika“.

Šių metų vasarį D.Motiejūną „Rockets“ netikėtai iškeitė į „Detroit Pistons“, tačiau pastaroji NBA ekipa paskelbė, kad lietuvis nepraėjo medicininės apžiūros.

„Nors iš tikrųjų aš tą apžiūrą perėjau ir dar prieš ją rungtyniavau. Mane tiesiog išdūrė. Trauma buvo pretekstas atsisakyti mainų. Jie apsigalvojo“, – pasakojo apie nevykusią mainų savaitę D.Motiejūnas.

Trys krepšininkai, tarp jų ir D.Motiejūnas, buvo priversti grįžti į savo komandas, kai Detroito klubas paskelbė, kad sandoris atšauktas dėl lietuvio sveikatos.

Pernai D.Motiejūnas aštuonis mėnesius nežaidė dėl nugaros traumos, kuri buvo jį sustabdžiusi ir šį sezoną: lietuvis rungtyniavo nuo praėjusių metų lapkričio iki gruodžio ir po sugrįžimo iš Detroito – nuo vasario vidurio iki balandžio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.