EUROLYGA 2023

Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

„Lietuvos ryto“ fanams – Kauno policijos dujos ir stumdymai

Po krepšinio rungtynių Kauno pareigūnai į autobusą stūmė „Lietuvos ryto“ sirgalius.<br>lrytas.lt montažas
Po krepšinio rungtynių Kauno pareigūnai į autobusą stūmė „Lietuvos ryto“ sirgalius.<br>lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2016, 10:58 AM, atnaujinta May 28, 2017, 1:13 PM

Vilniaus „Lietuvos ryto“ sirgaliai socialiniame tinkle „Facebook“ skundėsi Kauno policininkų elgesiu. Po savaitgalio rungtynių ištikimiausi „Lietuvos ryto“ gerbėjai pasidalino vaizdo įrašu, kur Kauno policijos pareigūnai juos stumia į autobusą ir naudoja dujas.

Vieną iš aistruolių policininkas iš visų jėgų stūmė tiesiai į autobuso šoną. Sirgalius nuo smūgio nukrito ant žemės.

„GintiSaugotiPadėti“, – tokią frazę prie vaizdo įrašo savo paskyroje „B Tribūna“ parašė „Lietuvos ryto“ sirgaliai.

„Šiek tiek ilgesnis video. Ryto fanų autobusui sustojus bei norėjus prisijungti prie kitų, jau išlipusių Ryto sirgalių bei nueiti iki arenos, viskas vyko taip. Po šių nesuprantamų ir ribas peržengiančių pareigūnų veiksmų nenuostabu, kad mūsų emocijos irgi kiek peržengė ribas. Ko pasekoje einant link arenos vyko tai, apie ką kauno spauda jau pranešė. Agresija skatina agresiją? Paliekam spręsti jums“, – rašė „Lietuvos ryto“ sirgaliai.

Tačiau vaizdo įraše buvo užfiksuota viena įvykių pusė. „Kas Vyksta Kaune“ žiniomis, „Lietuvos ryto“ sirgaliai sekmadienį į Kauną atvyko anksčiau ir sustojus autobusui mieste ėmė sprogdinti petardas.

„Kaip pasakojo įvykio liudininkai, apie 30-40 sirgalių atributika pasipuošusių vilniečių pradėjo mėtyti dūminius deglus į automobilius ir praeivius, o įsikišus pareigūnams, su jais susistumdė“, – rašė kaunas.kasvyksta.lt.

Sekmadienį vykusias LKL rungtynes „Žalgiris“ laimėjo 79:74.

Kauno policijos komentaras: Siekdami užtikrinti visuomenės saugumą ir viešąją tvarką nuolat stebime ir analizuojame sirgalių elgesį. Kilus neramumams ir sirgaliams pradėjus naudoti pirotechnines priemones – petardas, užtikrinant miestiečių saugumą, buvo nuspręsta autobusą su sirgaliais palydėti iki pat „Žalgirio arenos“

.“Peržiūrėjus viešojoje erdvėje pasirodžiusį vaizdo įrašą, bus atliekamas aplinkybių patikslinimas, įvertinti pareigūnai veiksmai bei jų būtinumas. Šiuo metu pradėta administracinė teisena dėl viešosios tvarkos pažeidimų Kauno miesto centre“, – teigia Kauno apskr. VPK viršininkas Darius Žukauskas.

Pačių rungtynių metu buvo surašytas vienas protokolas už viešosios tvarkos pažeidimą – nedidelį chuliganizmą. Vienas asmuo (gimęs 1997 m.), nepažįstamų sumuštas renginio metu, iš „Žalgirio arenos“ buvo pristatytas į gydymo įstaigą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.