EUROLYGA 2023

Eurolygos finalo ketvertas be lietuvių – ketvirtą kartą

Tai, kas turėjo įvykti, įvyko. Čempiono vardą gynęs, bet visą šį sezoną šlubavęs Madrido „Real“ klubas Eurolygos ketvirtfinalio serijoje pralaimėjo stipriausiai „Top 16“ etapo komandai Stambulo „Fenerbahce“ ir nepateko į finalo ketvertą.

Jonas Mačiulis šįkart nežais Eurolygos finalo ketverte<br>AFP nuotr.
Jonas Mačiulis šįkart nežais Eurolygos finalo ketverte<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas Varanauskas

2016-04-19 23:42, atnaujinta 2017-05-28 08:36

Kartu su viltimis dar sykį tapti Eurolygos čempionu atsisveikino vienintelis atkrintamosiose varžybose žaidęs lietuvis Jonas Mačiulis, o Lietuvos krepšinio mokykla ketvirtą kartą šiuolaikinės Eurolygos istorijoje finalo ketverte neturės nė vieno atstovo.

Be Lietuvos krepšininkų iki šiol vyko trys finalo ketverto turnyrai: 2002, 2006 ir 2014 metais. Užpernai paskutinioji Lietuvos viltis irgi buvo J.Mačiulis, atstovavęs ketvirtfinalyje iškritusiai Atėnų „Panathinaikos“ ekipai.

2006 metais į ketvirtfinalio barjerą atsitrenkė Renaldas Seibutis ir jo komandos draugai iš Pirėjo „Olympiakos“. 2002 metais ketvirtfinalio serijos dar nebuvo rengiamos, o ilgiausiai Eurolygoje žaidė „Top 16“ etape kovoję Šarūnas Jasikevičius, Artūras Karnišovas (abu „Barcelona“) ir Saulius Štombergas (Stambulo „Efes Pilsen“).

Daugiausia kartų finalo ketverte žaidė Š.Jasikevičius (6) ir Ramūnas Šiškauskas (5). Trys lietuviai Eurolygos baigiamajame turnyre dalyvavo po du kartus, dešimt – po kartą.

Pernai finalo ketverte rungtyniavo ir Eurolygos čempionu tapo J.Mačiulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.