EUROLYGA 2023

Čempioniškas uraganas: kas gali sustabdyti „Warriors“ mašiną?

„Golden State Warriors“ mėgaujasi nuostabiu sezonu – NBA čempionai pagerino visų laikų rekordą, reguliariajame sezone pasiekdami 73 pergales ir patirdami vos devynias nesėkmes, tačiau ties čia jie sustoti neketina.

„Warriors“ sieks apginti titulą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Warriors“ sieks apginti titulą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2016, 6:17 PM, atnaujinta May 28, 2017, 5:56 AM

Klubo žaidėjai ir treneris Steve'as Kerras supranta, kad šis rekordas bus nieko vertas, jeigu komanda nesugebės apginti čempionų titulo ir antrus metus iš eilės triumfuoti NBA.

„Sports Illustrated“ apžvalgininkai pažvelgė į kelis galimus scenarijus, spėjant, kas gali užkirsti čempioniškos „Warriors“ mašinos variklį kelyje titulo link.

„San Antonio Spurs“

Jeigu „Warriors“ šiame sezone yra nesustabdomi puldami, tai „Spurs“ yra neįtikėtini gindamiesi. Jie praleidžia vos po 92,9 taško ir nors NBA pasaulyje puolimas galiausiai triumfuoja, „Spurs“ turi visus ginklus, kad sustabdytų pašėlusį „Warriors“ žaidimą.

Jie gali žaisti žemu penketu, kai Borisas Diaw užima vidurio puolėjo poziciją, o varžovus visoje aikštėje gaudo LaMarcuse'as Aldridge'as, Kawhi Leonardas, Danny Greenas ir Tony Parkeris.

Derėtų būti realistais – Vakarų konferencijos finale būtent ir turėtų susitikti šios ekipos. Tokiu atveju K.Leonardas turi tapti tikru vedliu – šį sezoną jis žiba ir negali likti už ekipos draugų nugarų per svarbiausias kovas, kas nutiko praėjusiais metais.

LeBronas Jamesas

„Cleveland Cavaliers“ išgyvena banguotą sezoną, tačiau jie vis dar turi LeBroną. Jis gali Draymondą Greeną priversti atrodyti paprastu žaidėju ir būti geresniu nei Stephenas Curry. Tą L.Jamesas įrodė praėjusių metų finale.

Kol „Warriors“ kovos galingoje Vakarų konferencijoje, „Cavaliers“ turėtų daug ramiau pasiekti NBA finalą Rytuose.

Ši ekipa turi daugiausiai talento, kuris gali mesti iššūkį čempionams. „Cavaliers“ turi pakankamai žaidėjų, kad rungtynes paverstų klampiomis ir negražiomis, o tai jau pirmas žingsnis kovos su „Warriors“ link.

Pats Lebronas pareiškė, kad dabar jaučiasi kaip būdamas bent penketą metų jaunesnis, o tai rimtas perspėjimas visoms komandoms.

Vakarų konferencija

„Los Angeles Clippers“ ir „Warriors“ kovos nuolat tampa tikra įtampos karusele, o Chriso Paulo kibi gynyba prieš Stepheną Curry gali padėti Los Andželo krepšininkams tapti kietu riešutu čempionams.

Blake'as Griffinas grįžta į aikštę, o „Clippers“, nors ir pralaimėjo visus sezono tarpusavio susitikimus, tiki, kad žino planą, kaip įveikti „Warriors“.

Jie du kartus išvaistė dešimties taškų pranašumą ketvirtuose kėliniuose, tačiau kartoti šių klaidų nenori.

Visi pamiršta „Oklahoma City Thunder“. Turėdami Keviną Durantą ir Russellą Westbrooką Oklahomos krepšininkai gali varžytis taškų lenktynėse, tačiau nesugeba sustabdyti varžovų dėl prastos gynybos.

„Thunder“ turi žaidėjų, galinčių stabdyti „Warriors“ lyderius ir K.Durantas su R.Westbrooko vis dar yra galingiausias lygos duetas.

Žmogiški faktoriai

Jeigu ne varžovai, „Warriors“ gali sustabdyti traumos. S.Curry jau turėjo praleisti rungtynes su „Rockets“, Andre Iguodala taip pat persekiojo traumos, o Andrew Bogutas visada turėjo problemų su sveikata.

„Warriors“ yra nuostabi komanda, kurioje kiekvienas žaidėjas įneša savo dalį. Netekę vieno ar kelių krepšininkų NBA čempionai gali tapti pažeidžiami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.