EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ žaidėjas išsišoko – dalyvaus NBA naujokų biržoje

Martynas Sajus pateikė paraišką NBA naujokų biržai.<br>P.Mantauto nuotr.
Martynas Sajus pateikė paraišką NBA naujokų biržai.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-27 12:13, atnaujinta 2017-05-27 11:44

Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo vidurio puolėjas 208 cm ūgio Martynas Sajus pateikė paraišką dalyvauti šių metų NBA naujokų biržoje.

NBA paskelbtame jau padavusių paraiškas krepšininkų sąraše yra ir 20-metis M.Sajus, ir 19-metis Domantas Sabonis, kuriam prognozuojamas šaukimas nuo 8 iki 20 vietų.

208 cm ūgio Kauno „Žalgirio“ „centras“ dar turi pusantro mėnesio tam, jog atsiimtų paraišką, ką veikiausiai ir padarys.  Atsiimti paraišką jis gali iki birželio 13-osios. Dažnai žaidėjai pateikia paraišką vien tam, jog kažkas į juos atkreiptų dėmesį už Atlanto.

Iš viso paraiškas jau yra padavę 162 jauni krepšininkai – 117 žaidėjų iš vietos universitetų ir koledžų bei 45 krepšininkai iš užsienio.  Daugiausiai užsieniečių, norinčių prasibrauti į NBA, yra iš Turkijos, Prancūzijos, Ispanijos ir Serbijos. 

Panašiai pernai buvo pasielgęs dar vienas „Žalgirio“ žaidėjas –  Tomas Dimša, kuris iš pradžių pateikė paraišką siekti vietos NBA klube, o vėliau ją atsiėmė.

Šį sezoną jaunimo ekipoje, o nuo sausio „Žalgiryje“ debiutavęs M.Sajus Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) žaidžia po 11 minučių, įmeta po 4 taškus, atkovoja 2,7 kamuolio ir renka 5,7 naudingumo balo.

Jaunasis žaidėjas taip pat šį sezoną debiutavo ir Eurolygos varžybose - jis per 11 rungtynių vidutiniškai pelnė 1,3 taško ir atkovojo 1,7 kamuolio.

NBA naujokų birža vyks birželio 23 deiną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?