EUROLYGA 2023

Apgaviką krepšininką Kanada išsiųs atgal į gimtąjį Sudaną

J.Nicola tikino, kad jam 17, nors iš tikrųjų – 29 metai.<br>ctv.png
J.Nicola tikino, kad jam 17, nors iš tikrųjų – 29 metai.<br>ctv.png
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2016, 5:21 PM, atnaujinta May 27, 2017, 7:04 AM

Kanados pasienio tarnyba sulaikė vienoje iš vidurinių mokyklų krepšinio komandoje žaidžiantį Jonathaną Nicolą ir jau gegužės 24 dieną deportuos jį į Sudaną. Suaugęs vyras apsimetė mokyklinuku, kad galėtų gauti vizą gyvenimui Kanadoje. 13 metų save atjauninęs sudanietis gal ir toliau slėptųsi už „jaunuolio“ širma, tačiau jį pražudė noras pakeliauti po Ameriką. Pateikęs dokumentus vizai, jis paslydo migracijos tarnyboje – pagal pirštų atspaudus paaiškėjo J.Nicola amžius.

Kanada vis dar negali patikėti. „Central Catholic Comets“ vidurinės mokyklos krepšininkas J.Nicola buvo ne kartą sulaukęs daugybės dėmesio, kai įspūdingai sužaisdavo šios mokymo įstaigos komandoje. 206 cm ūgio iš Sudano atvykęs krepšininkas greitai tapo „Comets“ pažiba ir vedė komandą į priekį, apylinkės garbino sportuojantį jaunuolį, kuris žaidė ne pagal savo metus.

Tačiau dabar jau paaiškėjo priežastis, kodėl tarp mokyklinukų J.Nicola aikštėje jautėsi užtikrintai.

„Jaunuoliui“ J.Nicolai nėra 17 metų, kaip jis nurodė dokumentuose, kad gautų specialią vizą gyvenimui Kanadoje. Su treneriu Pete'u Cusumano gyvenantis sportininkas – gerokai vyresnis. Jam – 30 metų, rašo guardian.co.uk.

Padirbtais dokumentais į Kanadą atvykęs sudanietis buvo nukreiptas į 11-ąją „Central Catholic Comets“ mokyklos klasę, kur vietoj mokslų labiau žvalgėsi į krepšinio salę.

J.Nicola šią savaitę sulaukė policijos vizito ir buvo suimtas, nes savo aplikacijoje pateikė netikrą gimimo datą.

„Aš dažnai savo mamos klausiau, kada aš gimęs – teisinosi apsimetėlis. – Ji niekaip negalėjo atsiminti. Pas mus Rytų Sudane ne kasmet vaikai mokosi, keičia dažnai mokyklas ir niekas neklausia, kiek kam metų, nes svarbu užbaigti mokyklą, o kada ir po kiek metų – kitas klausimas.“ 

Kaip išaiškėjo ši istorija?

„Jis neseniai prašė JAV svečio vizos. Pagal pirštų atspaudą buvo nustatyta, kad tai tas pats žmogus, kurio prašymas pateiktas ir 1986 metų lapkričio 1 dieną. Teisingiau, prašymas ne jo, o tėvų“, – paaiškino Kanados pasienio agentūra.

Katalikų mokykla, kurioje ir žaidė sudanietis, atsisakė komentuoti situaciją. Sausį „Windsor Star“ laikraštis parašė straipsnį apie J.Nicolą, kaip apie žaidėją, kuris išsiskiria iš visų. 206 cm ūgio krepšininkas yra 92 kilogramų svorio.

Jo treneris P.Cusumano „The Washington Post“ yra sakęs: „Manau, kad jis turės šansą žaisti NBA. Dar nesu to sakęs apie jokį regiono vaikį.“

Laikraštis tuomet kalbėjosi ir su pačiu J.Nicola, kuris paaiškino, kodėl norėjo Kanados vizos. „Vyksta karas, terorizmas. Viskas dukart sunkiau“, – sakė J.Nicola.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.