EUROLYGA 2023

Lietuvos krepšininkės svetur renka sidabrą

Čekijos lygoje žaidusi Eglė Šikšniūtė prisidėjo prie Lietuvos krepšininkių, kurios šį pavasarį užsienio šalių pirmenybėse iškovojo sidabro medalius.

E.Šikšniūtė Čekijoje iškovojo sidarbą.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
E.Šikšniūtė Čekijoje iškovojo sidarbą.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Apr 28, 2016, 2:15 PM, atnaujinta May 27, 2017, 8:02 AM

Trečiadienį „Nymburk“ komanda, kurios aprangą vilkėjo E.Šikšniūtė, pralaimėjo paskutines Čekijos lygos finalo rungtynes Prahos USK ekipai 43:71. Kartu Nimburko krepšininkės pralaimėjo finalo seriją 0:3.

Nors Nimburko komanda baigiamajame turnyro etape visus tris kartus buvo sutriuškinta, jai šis sezonas buvo geriausias istorijoje. Šiais metais „Nymburk“ iškovojo Čekijos taurę ir pirmą kartą pateko į čempionato finalą. E.Šikšniūtė visą sezoną buvo viena naudingiausių komandos žaidėjų. Ji pelnydavo 11,7 taško ir atkovodavo 6 kamuolius.

Finale Nimburko krepšininkės net ir nesitikėjo sukelti rimtų problemų Čekijos pirmenybėse viešpataujančiam USK superklubui, kuris čempionu tapo šeštą sezoną iš eilės ir nuo 2013 metų balandžio mėnesio nacionalinėse varžybose laimėjo visas rungtynes. USK pergalių serija Čekijos lygoje tęsiasi jau 82 rungtynes (šalies taurės turnyre Prahos komanda šį sezoną nežaidė). Lietuvos krepšininkės šį pavasarį sidabrą laimėjo dar keliose šalyse. Ispanijos vicečempionėmis tapo Vita Kuktienė ir Lina Pikčiutė (Žeronos „Spar“), Vengrijos – Monika Grigalauskytė (Djoro „Uni“), Baltarusijos ir Baltijos lygos – Gabrielė Gutkauskaitė ir Giedrė Paugaitė (Minsko „Cmoki“).

Lietuvės dar tęsia sezoną Turkijoje ir Lenkijoje. Turkijos lygos pusfinalio serijoje Stambulo „Fenerbahce“ su Kamile Nacickaite pirmauja prieš Kaiserio „Abdullah Gul Universitesi“ ekipa 2:0 (žaidžiama iki trijų pergalių), o Lenkijos lygoje Algirdo Paulausko treniruojama Vroclavo „Slęza“ su Sandra Linkevičiene ir Egle Šulčiūte šeštadienį pradės mačą dėl bronzos su „Polkowice“ klubu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.