EUROLYGA 2023

A.Milaknis su komandos draugais kovos dėl kelialapio į Eurolygą

Kazanės „Uniks“ klubas, kuriame žaidžia Artūras Milaknis, užsiėmė gerą poziciją kovai dėl kelialapio į Eurolygą.

A.Milaknis.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Milaknis.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-29 11:03, atnaujinta 2017-05-27 05:28

Ketvirtadienį pasibaigusiame krepšinio Vieningos lygos reguliariajame sezone „Uniks“ laimėjo 25 iš 30 rungtynių, atsiliko tik nuo čempiono vardą ginančio Maskvos CSKA klubo (28 pergalės) ir užėmė antrąją vietą.

Kazanės krepšininkai aplenkė du Eurolygos klubus. „Chimki“, kurį iki kovo vidurio treniravo Rimas Kurtinaitis, liko tik ketvirtas, į Eurolygos finalo ketvertą patekęs Krasnodaro „Lokomotiv“ – penktas (abu laimėjo po 22 kartus). Šiedu klubai į priekį praleido dar ir trečiąją vietą užėmusį Sankt Peterburgo „Zenit“ (23 pergalės).

Atkrintamosiose varžybose komandos kovos ne tik dėl aukso medalių, bet ir dėl kelialapio į Eurolygą. Jis atiteks Vieningos lygos čempionui arba vicečempionui, jei nugalėtoju taps ilgalaikę sutartį su Eurolyga turintis CSKA. Pirmasis „Uniks“ barjeras ketvirtfinalyje bus praėjusį sezoną Eurolygoje sėkmingai žaidęs „Nižnij Novgorod“ klubas, kuriam vadovauja buvęs Kauno „Žalgirio“ žaidėjas ir treneris Ainaras Bagatskis.

„Nižnij Novgorod“ užėmė tik septintąją vietą (17 pergalių), bet „Uniks“ trenerio Jevgenijaus Pašutino manymu, yra labai pavojingas varžovas. Juo labiau kad vieną iš penkių pralaimėjimų Kazanės krepšininkai patyrė žaisdami su Žemutinio Naugardo ekipa. „Atkrintamosios varžybos – visai kitas turnyras. Privalome būti budrūs ir susikaupę, – prieš ketvirtfinalio dvikovą savo auklėtinius paragino J.Pašutinas. – Reikia pamiršti viską, kas buvo, ieškoti varžovų silpnųjų vietų ir jomis pasinaudoti“.

Varžovų silpnąsias vietas Kazanės komanda stengsis pralaužti savo stipriausiąja vieta – „Uniks“ gynėjas Keithas Langfordas buvo rezultatyviausias Vieningos lygos reguliariojo sezono žaidėjas (vid. 21 tšk.).

A.Milaknis nebuvo itin patikimas lyderio pagalbininkas. Lietuvio rezultatyvumo ir taiklumo kreivė visą sezoną šokinėjo lyg pašėlusi. Taikliarankis tauragiškis tai pataikydavo po penkis tritaškius per rungtynes, tai šaudydavo pro šalį ir mačą baigdavo nė karto nepataikęs į krepšį. Vis dėlto jo vidurkiai nebuvo prasti – A.Milaknis žaisdavo 20,8 min., pelnydavo 8,1 taško ir pataikė 43,8 proc. tritaškių. Iš arčiau A.Milaknis mėtė daug blogiau ir pataikė tik 26,1 proc. dvitaškių.

Vieningoje lygoje šį sezoną žaidė devynios Rusijos ir septynios kitų šalių komandos. Rusijos ekipos užėmė net septynias pirmąsias vietas, o vienintelė į atkrintamąsias varžybas patekusi kitų šalių ekipa buvo Čekijos čempionė Nimburko ČEZ.

Pernai rusai irgi buvo užgrobę pirmąsias septynias lentelės eilutes, o aštuntoji tuomet liko Ramūno Butauto treniruojamai „Astana“ komandai.

Šį sezoną R.Butauto auklėtiniai, tarp kurių buvo anksčiau Vilniaus „Lietuvos ryte“ žaidę Jerry Johnsonas ir Kyrylas Natiažka, nugarmėjo žemyn. „Astana“ laimėjo vos 7 rungtynes ir užėmė 15-ąją vietą. Kazachstano klubas aplenkė tik beviltišką autsaiderę Tbilisio „Vita“.

Nuo lyderių smarkiai atsiliko ir Baltijos šalių klubai. Rygos VEF užėmė 11-ąją vietą (11 pergalių), Talino „Kalev-Cramo“ – 14-ąją (8 pergalės). Baltarusijos krepšinio lyderis Minsko „Cmoki“ finišavo 12-as (9 pergalės).

Šį sezoną Vieningoje lygoje pirmą kartą žaidė Gruzijos komanda, bet jos debiutas tapo visišku turnyro plėtros fiasko. „Vita“ nesulaukė Gruzijos sporto visuomenės palaikymo, žaisdavo beveik tuščioje salėje ir kolekcionavo triuškinamus pralaimėjimus. Tbilisio komanda per 29 rungtynes net 7 kartus nusileido varžovams 50 taškų ar didesniu skirtumu, o žaisti paskutiniąsias rungtynes visai atsisakė dėl finansinių problemų.

Galutinė reguliariojo sezono rikiuotė:

1. Maskvos CSKA – 28 ir 2,

2. Kazanės „Uniks“ – 25 ir 5,

3. Sankt Peterburgo „Zenit“ – 23 ir 7,

4. „Chimki“ – 22 ir 8,

5. Krasnodaro „Lokomotiv“ – 22 ir 8,

6. Saratovo „Avtodor“ – 20 ir 10,

7. „Nižnij Novgorod“ – 17 ir 13,

8. Nimburko ČEZ – 16 ir 14,

9. Volgogrado „Krasnyj Oktiabr“ – 12 ir 18,

10. Krasnojarsko „Jenisej“ – 11 ir 19,

11. Rygos VEF – 11 ir 19,

12. Minsko „Cmoki“ – 9 ir 21,

13. Loimos „Bisons“ – 8 ir 22,

14. Talino „Kalev-Cramo“ – 8 ir 22,

15. „Astana“ – 7 ir 23,

16. Tbilisio „Vita“ – 1 ir 29.

A.Milaknio („Uniks“) statistika – 24 rungt., 20,8 min., 8,1 tšk.

Ketvirtfinalyje iki 3 pergalių žais: CSKA – ČEZ, „Uniks“ – „Nižnij Novgorod“, „Zenit“ – „Avtodor“, „Chimki“ – „Lokomotiv“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.