EUROLYGA 2023

NBA žvaigždė apie FIBA šantažą: „Krepšinis tik pralaimės“

Šarūnas Jasikevičius aiškiai pasakė, kad negalima taikstytis su FIBA spaudimu ir netgi paragino Arvydą Sabonį bei kitus legendinius krepšinio veikėjus kovoti. Garsusis treneris Željko Obradovičius irgi pareiškė, kad su FIBA taikstytis neketina ir nesuvokia, kodėl Tarptautinė krepšinio organizacija šantažuoja klubus.

P.Gasolis kritikuoja FIBA.<br>AFP/Scanpix nuotr.
P.Gasolis kritikuoja FIBA.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2016, 9:48 PM, atnaujinta May 27, 2017, 3:21 AM

Savo žodį tarė ir Ispanijos bei NBA žvaigždė Pau Gasolis.

„Neįsvaizduoju olimpiados ar krepšinio čempionato be mūsų rinktinės. Negalima imtis ekstremalių priemonių. Krepšinis tik pralaimės“, – sakė jis „Marca“ leidiniui.

Šiuos žodžius P.Gasolis ištarė tą pačią dieną, kai vyko Eurolygos komercinės struktūros (ECA) klubų pasitarimas Londone, o FIBA prezidentas pareiškė, kad jau žino, kokios komandos gali pakeisti Lietuvos ir Ispanijos rinktines olimpiadoje.

FIBA jau anksčiau yra pareiškusi, kad iš 2017 metų Europos čempionato šalins visų nurodymams nepaklususių federacijų rinktines. Vėliau organizacija pareiškė, kad ims šalinti rinktines ir iš olimpiados.

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) jau sutiko su FIBA sąlygomis ir nurodė, kad pašalins ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) klubus, turinčius sutartį su ECA. Tai būtų Vilniaus „Lietuvos rytas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.