EUROLYGA 2023

Tolimais šūviais prabilęs A. Milaknis turi žinutę skeptikams

Artūrui Milakniui pagaliau atsirišo rankos. Taikliarankis gynėjas įsūdė tris tolimus metimus į Baltarusijos krepšį, prametė tik du tritaškius ir padėjo Lietuvos rinktinei pasiekti penktąją pergalę rengiantis Rio žaidynėms – 84:51.

A.Milaknis sugrįžo į „Žalgirį“<br>G.Šiupario nuotr.
A.Milaknis sugrįžo į „Žalgirį“<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 15, 2016, 10:13 AM, atnaujinta May 18, 2017, 8:32 PM

Iki tol strigęs ir niekaip savo metimo neradęs 30-metis ketvirtadienį priminė, kodėl jį praėjusį sezoną garbino sirgaliai, o treneris Jonas Kazlauskas vežėsi į Europos čempionatą. Kartu jis ir pasiuntė žinutę visiems, kurie abejoja snaiperiu ir jo vietą olimpinėje rinktinėje jau buvo spėję atiduoti Mariui Grigoniui.

Iki tol A.Milaknis rinkdavo po 2,7 taško, o tikslą buvo pasiekę vos 2 metimai iš 12.

„Kiekvienos rungtynės padeda įsivažiuoti. Treniruojuosi, dirbu ir laukiu savo šanso. Pirmos rungtynės nenusisekė man, bet aš niekada nesuabejosiu savo metimu. Po truputį tikrai pasieksiu geresnę sportinę formą“, – sakė A.Milaknis.

A.Milaknio nebaugina ir puikus tiesioginio jo konkurento M.Grigonio žaidimas. Ispanijoje žaidęs 22-ejų M.Grigonis lengvai įsiliejo į rinktinę ir daugelio jau yra siunčiamas į Braziliją.

„Jis labai geras. Nesu jo matęs anksčiau, bet šis vaikis žaidžia gerai. Fantastika – tegu jis taip ir toliau rungtyniauja“, – susižavėjimo neslėpė A.Milaknis, pažėręs pagyrų M.Grigoniui.

Rinktinėje po truputį atsiskleidžia ir Vaidas Kariniauskas, kuris išstūmė Mindaugą Girdžiūną iš kovos dėl vietos dvyliktuke.

„Tai yra geras dalykas. Visi šneka, pabrėžia, kad rinktinei trūksta to ar kito, bet mums nieko netrūksta – ateina jaunimas, bus ir metikų, įžaidėjų – viskas bus gerai“, – optimistiškai kalbėjo A.Milaknis.

Jis ir dar 14 krepšininkų toliau kovoja dėl vietos galutiniame dvyliktuke – treneris J.Kazlauskas savo sprendimą turėtų paskelbti jau šį savaitgalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.