EUROLYGA 2023

S. Jovaiša įvertino J. Kazlausko sprendimus – dūrė tik į vieną

Jonas Kazlauskas šeštadienį paskelbė galutinį Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės dvyliktuką, kuris gins šalies garbę Rio de Žaneiro žaidynėse. Paskutiniais nelaimingaisiais tapo Artūras Milaknis ir Vaidas Kariniauskas. Lrytas.lt kalbintas krepšinio specialistas Sergejus Jovaiša mano, kad ši rinktinė bus net stipresnė už tą, kuri praėjusiais metais tapo Europos vicečempione.

S.Jovaiša suabejojo tik sprendimu atsisakyti M.Girdžiūno.<br>G.Šiupario nuotr.
S.Jovaiša suabejojo tik sprendimu atsisakyti M.Girdžiūno.<br>G.Šiupario nuotr.
M.Girdžiūnas.<br>G.Šiupario nuotr.
M.Girdžiūnas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 16, 2016, 6:03 PM, atnaujinta May 18, 2017, 5:12 PM

S.Jovaišos visiškai nenustebino pastarieji J.Kazlausko sprendimai, tačiau jis grįžo keletą dienų atgal, kai rinktinės treneris atsisakė Mindaugo Girdžiūno paslaugų.

„J.Kazlausko sprendimą dėl V.Kariniausko suprantu, nes jis dar neparodė, ką gali ir kur yra patikimas. Buvau vienas tų, kuris jo vieta dvyliktuke abejojo ir po to, kai buvo atsisakyta M.Girdžiūno.

Čia man kilo klausimas – kodėl jis? Buvo galima numatyti, ką jis gali – vienose ar kitose rungtynėse jam duoti užduotį daryti tai, ką moka, – baigti atakas vienas prieš vieną, kai komandai nesiseka, nėra kam taškų pelnyti. Jis tai daro aukštu lygiu, todėl maniau, kad Mindaugas galėtų būti naudingas“, – kalbėjo S.Jovaiša.

A.Milaknis į rinktinę atvyko po žymiai blankesnio sezono nei praėjusiais metais Kauno „Žalgiryje“ ir tiesiog neįtikino trenerių, mano legendinis krepšininkas.

„Visi žino, kad jis turi smagią ranką, Lietuvoje niekas tokios neturi. Tačiau jo pastarasis sezonas nebuvo įtikinamas, Artūras į rinktinę atvažiavo ne toks daug žadantis kaip praėjusiais metais“, – pabrėžė S.Jovaiša.

Šiais metais rinktinėje – du debiutantai. Tai 24-erių Edgaras Ulanovas ir 22-ejų Marius Grigonis.

„Viskas gerai su jais. Toliau sėkmingai vyksta žaidėjų kaita, jau galima dėti tašką, kad ji įvyko, nes turime stiprių užaugusių lyderių. Šių vaikinų, kaip ir Domanto Sabonio, buvimas yra rinktinės ramsčių paieška ateičiai.

M.Grigonis man apskritai primena jauną Saulių Štombergą. O kaitos bijoti nereikia – J.Kazlauskas turi rinktinės lyderius, kurie gaus pagrindinį krūvį“, – mano specialistas.

Ankstyvas apsisprendimas, kurie žaidėjai važiuos į žaidynes, S.Jovaišos manymu, bus labai naudingas – krepšininkai neturės galvoti, kaip išlikti, ir galės susitelkti tik į trenerių keliamas užduotis.

Buvęs krepšininkas viliasi, kad šių metų komanda bus stipresnė nei praėjusių metų.

„Manau, rinktinė yra stipresnė nei praėjusiais metais, bet tai negarantuoja rezultato. Praėjusiais metais, nors ir tapome vicečempionais, daugelį rungtynių vargome su silpnesniais varžovais.

Olimpiadoje lauks stiprūs varžovai. Kiekvienos rungtynės bus žūtbūtinės, tad reikės visų indėlio. Malonu matyti, kad komanda auga, bręsta ir yra rimtas varžovas visiems. Reikia išlaikyti žaidimo kokybę, tad laukiame pasitikrinimo su rimtais varžovais.

Tikrai galime siekti aukštų rezultatų, nes mokame geriau žaisti su stipresniais. Tada komanda labiau susikaupia – dabar reikės tai daryti kiekvienose rungtynėse“, – rinktinės užduotis vardijo S.Jovaiša.

Jis vis dar laukia Jono Mačiulio galingo žaidimo, kurį šis rodė Europos čempionate. Kita vertus, dabar Lietuva turi dar vieną žaidėją, kuris gali tapti tikru lyderiu ir šokti į žvaigždes, – į NBA sparnus pakėlęs Mindaugas Kuzminskas.

„Mačiuliui jau nereikės tiek daug rodyti, nes M.Kuzminskas visiškai subrendo kaip žaidėjas, jam nėra priekaištų. Anksčiau buvo priekaištaujama dėl minkšto būdo, bet, man atrodo, jis suprato tai ir bus vienas ramsčių dabar ir ateityje“, – neabejoja S.Jovaiša.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.