EUROLYGA 2023

Jonas Kazlauskas: „Buvome ispanams džentelmenai“

Pirmadienį Lietuvos rinktinė sužaidė paskutines kontrolines rungtynes namie ir jau antradienį kels sparnus iš šalies pagrindiniam šių metų įvykiui – dviejų savaičių kelionei į 2016-ųjų vasaros žaidynių sostinę Rio de Žaneirą ir kovoms olimpiadoje. Jono Kazlausko suburta kol kas dar 13 žaidėjų turinti lietuvių ekipa pirmadienį Kaune susikovė su Europos čempione Ispanijos komanda. Tai buvo šeštasis lietuvių kontrolinis mačas ir jį rezultatu 87:83 po pratęsimo laimėjo lietuviai.

Jonas Kazlauskas<br>G.Šiupario nuotr.
Jonas Kazlauskas<br>G.Šiupario nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 18, 2016, 6:18 PM, atnaujinta May 18, 2017, 12:29 PM

„Šiandien galiausiai turėjome galingą ir lygų oponentą, – kalbėjo J.Kazlauskas. – Rungtynes pradėjome per daug susikaustę. Kaip ir per praėjusių metų Europos krepšinio čempionato finalą. Gerai, kad Mantas Kalnietis su savo trimis tritaškiais mus prikėlė pirmame kėlinyje ir žaidimas buvo lygus.“

Lietuvos rinktinė ir iki tol neklupo: po mūsiškių kojomis krito Naujosios Zelandijos, Tuniso, Venesuelos, Nyderlandų ir Baltarusijos rinktinės. Varžovai buvo vidutiniškai triuškinami 28,4 taško skirtumu.

Tuo tarpu Ispanijos strategas Sergio Scariolo tik kartą iki šios dienos buvo išbandęs savo žaidėjus – dvikovoje su Angola jo rinktinės kandidatai triuškino svečius 85:61.

Lietuviai lyg ir atsirevanšavo ispanams už nesėkmę „EuroBasket 2015“, kai finale jie įveikė mūsų atstovus 80:63.

– Norėjote žaisti pratęsimą? – buvo paklaustas J.Kazlauskas.

–  Na, šiuo atveju buvome džentelmenais. Panašiai buvo kažkada ir su gruzinais – leidome kontrolinėse rungtynėse svečiams nutarti, kaip jie norės žaisti. Ir ten buvo pratęsimas.

– Ar turės įtakos kitą kartą jūsų sprendimams tai, kad netikėtai toliau būti rinktinėje atsisakė Artūras Milankis? 

– Nelabai gerai reagavau.  Žinote, dabar gyvenu keistoje rutinoje – negaliu užmigti prieš rungtynes. Tačiau šįkart viskas buvo kitaip. Tik padėjau galvą šiandien nusnūsti ir Milaknis skambina. Žinote, su juo kalbėjau kelis kartus, kad jis nėra ir nebus turistas – maža kas gali atsitikti. Bet jis taip nutarė. Klauskite jo, kokia buvo motyvacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.