EUROLYGA 2023

Ispanija bijo: Pau Gasolis nepadėjo, o Lietuva rimtai įspėjo

Nors Lietuvos ir Ispanijos rinktinės žaidžia draugiškas rungtynes, per kurias ruošiasi Rio de Žaneiro olimpiadai, abejų šalių sirgaliai trokšta, kad ekipos parodytų raumenis ir rinktų tik pergales. Ypač to Ispanija norėjo ketvirtadienį, kai Malagoje antrą kartą iš eilės stojo į kovą su Lietuva.

Ispanija iš P.Gasolio pirmųjų rungtynių tikėjosi daugiau.
Ispanija iš P.Gasolio pirmųjų rungtynių tikėjosi daugiau.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 22, 2016, 7:50 AM, atnaujinta May 18, 2017, 3:56 AM

„Ačiū Lietuvai, kad ji mus žadina ir verčia tobulėti kaip komandą ir individualiai“, – tokius žodžius teko ištarti Ispanijos rinktinės treneriui Sergio Scariolo, kai jo krepšininkams savo aikštėje nepavyko parodyti pranašumo prieš Jono Kazlausko rinktinę.

Per pratęsimą 87:83 ispanus Kaune nugalėjusi Lietuvos rinktinė ketvirtadienį Ispanijoje šventė pergalę 78:76.

„Ispanija gavo dar vieną įspėjimą iš Lietuvos“, – tokia antrašte rungtynes įvertino „El Mundo Deportivo“.

„Lietuvos rinktinė buvo pirmoji, trečiąjį kėlinį pradėjusi taškais (39:41), ir nuo to momento Ispanija, užstrigusi gynyboje, nustojo žaisti sau įprastą krepšinį. Tai reiškė didžiausią skirtumą (44:52), – rungtynes komentavo „El Mundo Deportivo“. – Žaidimas baudos aikštelėje buvo prastas. P.Gasolis mėgino parodyti savo pranašumą, bet Lietuvos bokštai labai gerai uždarė jo zoną. Rudy Fernandezas tritaškiu mėgino grąžinti žaidimo ritmą (49:53), bet Lietuva tęsė savo žaidimą, o Ispanija darė tas pačias klaidas, atakavo be idėjų.“

Ispanijos krepšinio specialistai, sirgaliai ir žurnalistai tikėjosi rimtesnio P.Gasolio indėlio. NBA žvaigždė ketvirtadienį sulaukė gerų žinių iš „San Antonio Spurs“ klubo, kuris sutvarkė draudimo dokumentus, ir gavo leidimą rungtyniauti. P.Gasolis šiose rungtynėse kilo nuo suolo ir pelnė 10 taškų.

Aikštėje pasirodė ir R.Rubio, kuris nežaidė Kaune.

„Pau Gasolio sugrįžimo nepakanka: antrasis pralaimėjimas Lietuvai“, – antraštėje rašė „Marca“.

„Vienas Gasolis – Marcas – neatvyks iki kitos vasaros, bet jau buvo kitas Gasolis, kuris sutvarkė biurokratinius reikalus ir galėjo žaisti. Vis dėlto Ispanijai to neužteko. Jis pradėjo rungtynes su Lietuva fantastiškai, bet baigė blogai. P.Gasolio pasirodymas aikštėje buvo pastebimas, bet nepadarė įprastos įtakos“, – rašė „Marca“.

Ispanų dienraštis pabrėžė, kad dabar komanda galės treniruotis visu pajėgumu ir su visais krepšininkais.

„Bet laiko nedaug. Iki olimpiados – pora savaičių“, – pabrėžė marca.com.

„AS“ irgi į rungtynes žvelgė pro P.Gasolio prizmę.

„Netgi P.Gasolio pirmasis pasirodymas neužkirto kelio dar vienam pralaimėjimui Lietuvai. Tai lėmė mažos detalės: prastas baudų metimų taiklumas (24/33), 14 klaidų, nesugebėjimas gintis du prieš du“, – rašė „AS“.

Ispanijos žiniasklaida antrą pralaimėjimą Lietuvai drąsiai įvardija įspėjimu. Įspėjimu tai laiko ir S.Scariolo, tačiau tiek treneris, tiek žiniasklaida pabrėžia – panikuoti dar neverta.

„Ši komanda visada pradeda sunkiai, o tada... Patys žinote“, – rašė „AS“.

Lietuvos rinktinė dabar keliaus į turnyrą Argentinoje. Liepos 25 dieną Buenos Airėse lietuviai kovos su Australija, o liepos 27-ąją – su Argentina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.