EUROLYGA 2023

Jono Kazlausko galvos skausmas – švelnus lietuviškas charakteris

„Džiaugiuosi, kad pakankamai solidžiai žaidėme, padarėme mažiau klaidų. Momentais ir ypač antroje pusėje buvo gražių atakų. Ne visos baigėsi taškais, bet buvo žaidžiamos protingai. Tai mane tenkina“, – kalbėjo Jonas Kazlauskas, kai Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė ketvirtadienį antrą kartą iš eilės nugalėjo Ispanijos komandą.

J.Kazlauskas teigė, kad yra patenkintas žaidimu, bet yra detalių, kurios neramina.<br>G.Bitvinsko nuotr.
J.Kazlauskas teigė, kad yra patenkintas žaidimu, bet yra detalių, kurios neramina.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lietuvos rinktinė laimėjo ir Malagoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lietuvos rinktinė laimėjo ir Malagoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 22, 2016, 10:57 AM, atnaujinta May 18, 2017, 3:36 AM

Lietuvos krepšininkai 78:76 Malagoje palaužė Ispaniją, kuri rungtynes pradėjo spurtu 7:0.

J.Kazlauskas teigė esąs patenkintas žaidimu, bet, kaip ir įprasta, daugiausia dėmesio skyrė detalėms, kurias būtina sutvarkyti.

„Labiausiai nerimą kelia tai, kad jau trečiąsias rungtynes pradedame labai blogai. Tas jaudulys per daug mus sukausto. Gerai, kad atsigavome, bet ateityje tai gali būti didžiulė problema. Ją reikia išspręsti. Aš tai vadinu švelniu lietuvišku charakteriu. Gerai, kad nuo suolo pakilę krepšininkai pakeitė ritmą ir mes grįžome į rungtynes“, – sakė J.Kazlauskas.

Treneris teigė, kad rungtynės žiūrovams turėjo būti įdomios: „Abiejų komandų treneriai bandė daug naujų dalykų, slėpė įvairius dalykus. Treneriai daugiau žiūrėjo į laikrodį – kiek suteikti žaidėjui minučių, o ne vien žiūrėjo į švieslentę ir rezultatą.“

Lietuvos rinktinė laimėjo visus septynis draugiškus mūšius. Kaune Lietuvos krepšininkai 87:83 per pratęsimą palaužė ispanus, bet lyginti šių rungtynių su vykusiomis Malagoje J.Kazlauskas neketino.

„Jos gana skirtingos. Čia prisidėjo Pau Gasolis ir Ricky Rubio. Dar matyti, kad P.Gasolis nėra pasiekęs formos, kokios buvo pernai. Bet jie dar turi laiko ir toks patyręs žaidėjas atliks kitokį vaidmenį. Džiugu, kad mes sužaidėme gana solidžiai, bet viskas bus vertinama pagal tai, kaip žaisime olimpiadoje“, – sakė Lietuvos rinktinės vairininkas.

Lietuvos rinktinė Ispanijoje rungtyniavo be pagrindinio įžaidėjo. Rungtynes iš šalies stebėjo Mantas Kalnietis, kuris Kaune buvo rezultatyviausias. Vadžias J.Kazlauskas perdavė Vaidui Kariniauskui, kuris nepateko į galutinį dvyliktuką, bet gavo progą patobulėti.

„Nenoriu duoti daug komplimentų, bet gal jau supratote, kodėl pasilikome V.Kariniauską. Džiugu, kad jis gerai valdė situaciją ir deramai pavadavo. Galbūt tik tiek“, – sakė J.Kazlauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.