EUROLYGA 2023

LKL abonementų kainos: „Žalgirio“ sirgaliai atvers piniginę

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato startas – visai arti. Komandos jau pradeda treniruotes, o klubų vadovai stengiasi užsitikrinti didesnį sirgalių palaikymą. Kaip ir kasmet, norintiems arenoje turėti nuolatinę vietą ir mokėti mažiau, negu perkant bilietus į pavienes rungtynes, klubai siūlo įsigyti abonementus. Jų kaina smarkiai skiriasi, tačiau taip pat skiriasi ir numatomų rungtynių skaičius bei varžovų lygis.

Už „Žalgirio“ sezoninius bilietus reikia sumokėti nuo 119 iki 489 eurų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Už „Žalgirio“ sezoninius bilietus reikia sumokėti nuo 119 iki 489 eurų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Aug 27, 2016, 12:33 PM, atnaujinta May 14, 2017, 7:11 PM

Abonementais prekiauja devyni iš dešimties stipriausios šalies krepšinio lygos klubų. Vienintelė išimtis – Pasvalio „Pieno Žvaigždės“. Mažiausiame LKL mieste ir žiūrovų susirenka nedaug, todėl aukštaičių nenoras vargintis visai suprantamas.

Pigiausiai abonementus parduoda Alytaus „Dzūkija“. Alytiškiai sezoninius bilietus gali įsigyti už 30–45 eurus (visos kainos nurodomos suaugusiems be nuolaidų). Pernai kaina buvo tokia pat, užpernai, kai dar mokėjome litais, – nežymiai mažesnė.

Mažiausiai už abonementus sumokantys dzūkai ir gauna mažiausiai. „Dzūkija“ nežaidžia tarptautiniuose turnyruose, o pernai buvo vienintelis klubas, nestartavęs ne tik europinėse varžybose, bet ir Baltijos lygoje. Kita vertus, nedidelis rungtynių skaičius ir nebrangūs abonementai padeda Alytaus klubui arenoje surinkti didelį sirgalių būrį – praėjusį sezoną „Dzūkija“ pagal LKL mačų lankomumą nusileido tik trijų didžiausių miestų klubams.

Palyginti su praėjusiu sezonu abonementų kainų nepakeitė Prienų-Birštono „Vytautas“ (59 eurai), „Šiauliai“ (60 eurų) ir Utenos „Juventus“ (80 eurų). Visi trys klubai šį sezoną rungtyniaus ne tik LKL, bet ir FIBA rengiamuose Europos turnyruose: „Vytautas“ ir „Šiauliai“ – FIBA Europos taurės, „Juventus“ – Čempionų lygoje (jei įveiks atrankos barjerą; jei uteniškiai pralaimės atrankos mačą, irgi turės žaisti FIBA Europos taurės turnyre).

Tiesa, kai kurie klubai abonementų ieškančius sirgalius verčia paklaidžioti interneto labirintais. Norintiems įsigyti „Vytauto“ abonementą, tenka smarkiai pasukti galvą, nes šiuo metu prieniškių interneto svetainėje nuoroda į prekybos vietą neveikia. „Dzūkijos“ svetainėje visai nėra jokios informacijos, kad abonementais apskritai prekiaujama (padeda tik interneto paieškos sistemos), o „Šiauliai“ nebūtų prašovę, jei jų interneto svetainėje nuoroda nukreiptų ne į bilietų prekybos svetainės titulinį puslapį, bet tiesiai į tą, kuriame galima nusipirkti šiauliečių abonementus.

Savitu požiūriu į abonementų paskirtį pasižymi Kėdainių „Nevėžio“ vadovai, antrus metus iš eilės spjaunantys į sporto rinkodaros pradžiamokslį ir sezoninius bilietus parduodantys už 100 eurų. Atnaujinantiems pernykščius abonementus, šįmečiai kainavo perpus mažiau, bet paprastiems sirgaliams, kurie pernai neįsigijo abonementų, nes pirkti bilietus į pavienes rungtynes buvo pigiau, dėl šios nuolaidos nei šilta, nei šalta.

Šiais metais smarkiai šoktelėjo „Lietkabelio“ abonementų kaina. Panevėžiečių žingsnis visiškai suprantamas – jie rengiasi pirmą kartą dalyvauti Eurolygos rengiamame Europos taurės turnyre ir savo sirgaliams siūlo platesnę programą negu praėjusiais metais. Nors rungtynių skaičius palyginti su praėjusiu sezonu, kai „Lietkabelis“, be LKL, žaidė Baltijos lygoje, gali nepadidėti, bet varžovai turėtų būti garsesni ir stipresni.

Jei pernai pigiausi „Lietkabelio“ abonementai kainavo 39 eurus, tai šiais metais – 59 eurus. Pigiausių abonementų kainą galima sužinoti klubo reklamoje, o kiek kainuoja brangiausi abonementai – tik vienintelėje jų prekybos vietoje Panevėžio arenos kasoje.

Praėjusio sezono „Lietkabelio“ abonementų savininkai galėjo naujus abonementus įsigyti „nuo 49 eurų“. Bet tai nebuvo paprasta, nes pratęsti abonementus buvo galima tik dvi dienas rugpjūčio viduryje ir tik arenos kasoje. Vasarą, atostogų metu, šis laikotarpis turbūt ne visiems buvo labai patogus.

Abonementus drastiškai pabrangino Klaipėdos „Neptūnas“. Užpraeitą sezoną, kai klaipėdiečiai debiutavo Eurolygoje, jų abonementai kainavo 43–116 eurų, praėjusį sezoną kaina šoktelėjo iki 55–165 eurų, o šį sezoną „Neptūno“ sirgaliams reikia pakloti 98–298 eurus. Per porą metų sezoniniai bilietai pabrango daugiau nei dukart. Be to, šią vasarą Klaipėdos klubo vadovai nusprendė parduoti tik 2000 abonementų.

Klaipėdiečių kainų politiką lemia paklausa. Praėjusį LKL reguliarųjį sezoną „Neptūnas“ pagal lankomumą užėmė pirmąją vietą ir aplenkė net gerokai didesnėse arenose žaidžiančius dviejų didžiausių šalies miestų klubus. Kol susidomėjimas kyla, Klaipėdos klubas skuba pasinaudoti galimybe ir papildyti savo kasą.

„Neptūnas“ sugalvojo vieną įdomią naujovę. Šio sezono abonementų savininkai dar iki šių metų spalio mėnesio vidurio galės įsigyti abonementą 2017–2018 metų sezonui su 35 proc. nuolaida.

Užpernai savo sirgalius nemaloniai nustebino Vilniaus „Lietuvos ryto“ vadovai, pardavinėję vienos rūšies abonementus, kurie kainavo 766 litus (222 eurus). Sudėtinga nustatyti, kiek tokia kaina turėjo įtakos žiūrovų skaičiaus nuosmukiui, bet pagal lankomumą ir nuo „Neptūno“, ir nuo Kauno „Žalgirio“ atsilikęs Vilniaus klubas jau pernai pakeitė požiūrį ir kainas stipriai apkarpė.

Šiais metais, palyginti su praėjusiais, „Lietuvos rytas“ pabrangino tik pigiausius abonementus. Pernai jie kainavo 59 eurus (ir visi labai greitai buvo išpirkti), šiais metais kainuoja 69 eurus. Brangiausių abonementų kaina nepasikeitė – 119 eurų.

Pabaigoje – apie brangiausią malonumą. O brangiausiai abonementus pardavinėja vienintelis Eurolygoje žaidžiantis Lietuvos klubas „Žalgiris“. Už jo sezoninius bilietus reikia sumokėti nuo 119 iki 489 eurų.

„Žalgirio“ abonementai pastaraisiais metais vis brangsta. Užpernai jie kainavo 66–385 eurus, pernai – 89–399 eurus. Pigiausi abonementai per dvejus metus pabrango vos ne dukart.

Kauno komanda šiais metais žais daugiau Eurolygos rungtynių, bet jų skaičius padidėjo ne taip žymiai. Du praėjusius sezonus „Žalgiris“ namie sužaisdavo po 12 rungtynių, šį sezoną žais bent 15. Be to, šiais metais „naudojimo taisyklėse“ atsirado sąlyga, kad per Eurolygos varžybas abonementas galios tik reguliariojo sezono rungtynėse.

Prieš keletą metų „Žalgirio“ sirgaliai turėdavo papildomai mokėti, jei komanda patekdavo į „Top 16“ etapą, bet du praėjusius sezonus šios sąlygos nebebuvo.

Vienintelis šiuo metu abonementus parduodantis NKL klubas – „Palanga“. Palangiškių abonementai kainuoja 50 eurų ir yra brangesni negu LKL žaidžiančios „Dzūkijos“. Tiesa, Lietuvos krepšinio antrojoje pakopoje komandų laukia daugiau rungtynių negu pirmojoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?