EUROLYGA 2023

LKF atvertė kortas: Š. Jasikevičius buvo pirmasis sąraše, bet atsisakė

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Špokas atskleidė, kad į rinktinės vyriausiojo trenerio postą turėjo penkis kandidatus, rašo portalas krepsinis.net.

Š.Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

krepsinis.net

Oct 25, 2016, 2:44 PM, atnaujinta May 10, 2017, 5:49 AM

Pirmasis sąraše buvo Kauno „Žalgirio“ vyr. treneris Šarūnas Jasikevičius, bet jis 10 dienų svarstė ir atsakė „ne“, todėl buvo pradėtos derybos su Dainiumi Adomaičiu, kuris sąraše buvo antras.

„A.Sabonis kalbėjosi su kandidatais, žaidėjais ir buvo preliminarus 5 trenerių sąrašas. Susiekėme su Š.Jasikevičiumi ir pasakėme savo norus, kad treneris prisidėtų ir prie jaunimo programų, kaip tai sėkmingai darė J.Kazlauskas.

Šarūnas pagalvojo 10 dienų ir pasakė, kad nori daugiau laiko skirti šeimai bei Kauno „Žalgiriui“, todėl perėjome prie kito kandidato – D.Adomaičio“, – aiškino M.Špokas.

M.Špokas paaiškino, kodėl nebuvo kalbėtasi su Rimu Kurtinaičiu, kurį daugelis laikė realiausiu kandidatu tapti rinktinės vairininku: „Jis nebuvo prioritetinėse vietose. Buvo atsižvelgta į žaidėjų nuomonę, tai buvo A.Sabonio kompetencija. Kalbėjome apie visą ketverių metų ciklą, kad būsimas treneris į sutartį su klubu įtrauktų punktą, jog sezono metu galėtų vadovauti rinktinei, kai vyks atrankos kovos.“

Moterų rinktinės vyr. treneriu buvo paskirtas Mantas Šernius, kurs absoliučia balsų dauguma pranoko Jurgitą Štreimikytę-Virbickienę ir Liną Šalkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.