EUROLYGA 2023

Lietuviai Eurolygoje: kas pradžiugino, o kas labiausiai nuvylė?

Eurolygos lietuviai. Tylūs rinktinės veteranai ir „bebarzdžio“ debiutas

A.Kavaliauskas pelnė 7 taškus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Kavaliauskas pelnė 7 taškus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

2016-10-27 10:18, atnaujinta 2017-05-10 03:11

Antradienį ir trečiadienį Eurolygos trečiajame ture žaidė devyni Lietuvos krepšininkai. Tačiau tik vieno rezultatyvumas buvo dviženklis – 10 taškų pelnė Kauno „Žalgirio“ gynėjas Artūras Milaknis.

Tiesa, ir jo taškai „Žalgirio“ sirgalių smarkiai nenudžiugino. Kauno ekipa trečiadienį trumpai pirmavo tik rungtynių pradžioje ir išvykoje pralaimėjo Stambulo „Fenerbahce“ klubui 68:82. Antrose rungtynėse iš eilės rezultatyviausiai žaidė du užsieniečiai Leo Westermannas (15 taškų) ir Brockas Motumas (14), o lietuviai surinko mažiau nei pusę – 30 iš 68 komandos taškų.

Rezultatyviausiai tarp lietuvių žaidęs A.Milaknis šįkart ir rungtyniavo ilgiausiai – beveik 26 min. Tuo tarpu vyriausias žalgirietis Robertas Javtokas visą mačą stebėjo nuo suolo.

Antradienį didžiosios akimirkos sulaukė 18-metis Tadas Sedekerskis. Per dvejas pirmąsias sezono rungtynes puolėjas liko ant „Baskonia“ suolo, bet trečiajame ture komandai negalėjo padėti Andrea Bargnani, todėl treneriui Sito Alonso per mačą su Madrido „Real“ klubu reikėjo didesnio kitų krepšininkų indėlio.

S.Alonso jau pirmajame kėlinyje įleido į aikštę T.Sedekerskį. Jis žaidė 12 min., pelnė 5 taškus (2/3 dvitaškių, 1/2 baudų) ir padėjo „Baskonia“ iškovoti pergalę išvykoje 91:87.

„T.Sedekerskis ir Ilimane Diopas, kuriems dar neauga barzda, nesusilpnino komandos žaidimo“, – aprašydamas pergalę prieš Ispanijos čempionus, du jauniausius komandos žaidėjus pagyrė Vitorijos dienraštis „Correo“.

T.Sedekerskis antradienį žaidė rezultatyviau negu Lietuvos rinktinės senbuviai Jonas Mačiulis ir Mantas Kalnietis.

„Real“ puolėjas J.Mačiulis rungtyniavo vos 4,5 min. ir taškų nepelnė. Tiesa, J.Mačiulis buvo dar ne visai atsigavęs po ligos, dėl kurios sekmadienį praleido Ispanijos lygos rungtynes.

Milano „Emporio Armani“ gynėjas M.Kalnietis turėjo daug daugiau galimybių (juo labiau kad labai prastai žaidė kitas gynėjas Ricky Hickmanas), bet per 21,5 min. pelnė tik 4 taškus (0/1 dvitaškio, 1/2 tritaškių, 1/2 baudų). „Emporio Armani“ išvykoje pralaimėjo Pirėjo „Olympiakos“ klubui 81:91.

Turo lietuviai

Antanas Kavaliauskas („Žalgiris“). A.Kavaliauskas kelis kartus pasinaudojo jėgos pranašumu prieš judrius, bet nelabai tvirtai sudėtus varžovų aukštaūgius ir per 20 min. pelnė 7 taškus (2/3 dvitaškių, 3/4 baudų) bei išprovokavo 5 pražangas. Kita vertus, gintis nuo vikresnių oponentų jam buvo labai sunku.

Artūras Milaknis („Žalgiris“). Kauno komandos sugrįžėlis pasiekė jam įprastą taškų normą – per 26 min. pelnė 10 taškų (2/3 dvitaškių, 2/6 tritaškių). Vis dėlto taiklumas nebuvo geras, o ir prieš priimdamas sprendimus A.Milaknis kartais galvodavo nepateisinamai ilgai.

Paulius Jankūnas („Žalgiris“). Greitos paties P.Jankūno pražangos ir geras B.Motumo žaidimas nusiuntė „Žalgirio“ kapitoną ant atsarginių suolo. Ketvirtajame kėlinyje jis pabandė žaisti agresyviau, bet varžovai tuo metu jau buvo pernelyg įsibėgėję. P.Jankūnas žaidė tik 17,5 min. (praėjusį sezoną taip trumpai jis nežaidė nė vieneriose rungtynėse), pelnė 8 taškus (2/3 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 4/6 baudų) ir išprovokavo 6 pražangas.

Turo nusivylimas

Renaldas Seibutis („Žalgiris“). Pasikeitusioje Kauno komandoje R.Seibutis neranda vietos. Jis neretai stabdo puolimą, o net jei atsiduria reikiamoje vietoje reikiamu metu, kamuolys po jo metimų į krepšį nekrinta. Trečiadienį R.Seibutis žaidė 16 min., bet taškų nepelnė (0/1 dvitaškio). Po trejų Eurolygos rungtynių 31 metų gynėjo sąskaitoje yra vos 2 taškai (0/3 dvitaškių, 2/2 baudų), 4 rezultatyvūs perdavimai ir 4 klaidos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.