EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ treneris turi planą turkams ir tikisi R. Javtoko sugrįžimo

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai neįprastą Eurolygai dieną – trečiadienį – sieks nutraukti itin skaudžią keturių iš eilės pralaimėjimų seriją turnyre. Tik vieną laimėjimą Eurolygoje turintys žalgiriečiai tądien namie išmėgins jėgas su to paties likimo klubu Stambulo „Galatasaray“. „Tai galbūt svarbiausios mūsų rungtynės, nes kovosime su turnyro lentelės kaimynais. Jei nori kilti aukštyn, kaimynus privalai įveikti – tai padaryti net kur kas svarbiau nei nukauti kokią nors lyderę“, – prieš trečiadienio kovą kalbėjo „Žalgirio“ ekipos narys Edgaras Ulanovas.

Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasiekvičius<br>V.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasiekvičius<br>V.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ žaidėjas Edgaras Ulavovas<br>V.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ žaidėjas Edgaras Ulavovas<br>V.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasiekvičius<br>V.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasiekvičius<br>V.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasiekvičius<br>V.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasiekvičius<br>V.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 15, 2016, 4:32 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 9:23 PM

„Žalgiris“ ir „Galatasaray“ iškovojo po vieną pergalę, patyrė po penkis pralaimėjimus ir yra turnyro autsaideriai. Kauniečiai suklupo keturis kartus iš eilės, o Stambulo komanda, kuriai atstovauja buvęs „Žalgirio“ lyderis Justinas Dentmonas, praėjusiame ture nutraukė penkių nesėkmių seriją – savo aikštėje 89:87 palaužė graikų Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkus.

„Dėliojamės akcentus. Komanda treniruojasi, vyksta fizinis pasirengimas. Daugiau kažką sunku pasakyti apie būsimą mačą. Kas jau tikrai aišku – „Galatasaray“ turi kur kas įspūdingesnius žaidėjus. Jei paliksime žaisti jų krepšininkus ir mūsų vienas prieš vieną, maniškiams būtų sunku“, – nedaugžodžiavo „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius. Jis nepuolė dėlioti abiejų klubų statistiką, nors jos dalis yra palankesnė Kauno ekipai.

Didžiausia „Galatasaray“ silpnybė – gynyba. Ergino Atamano auklėtiniai praleidžia daugiausia taškų iš visų Eurolygos ekipų – vidutiniškai po 95,33. Tuo tarpu „Žalgiris“ – „tik“ 83,5 taško.

Stambulo krepšininkai silpnai kovoja dėl atšokusių kamuolių. Šioje statistikos kategorijoje jie priešpaskutiniai – vidutiniškai 29,3, o kauniečiai – 37,5. Be to, Turkijos ekipos žaidėjai silpnai meta baudas – 71,4 proc. („Žalgiris“ – 81,2).

Tiesa, „Galatasaray“ yra viena geriausiai puolančių turnyro komandų: per mačą sugeba pelnyti 86 taškus, o „Žalgiris“ – 77 taškus.

Stambulo ekipa kur kas taikliau už kauniečius atakuoja iš trijų taškų zonos – 40,1 proc. (30,8). Šiose dviejose kategorijose „Galatasaray“ užima ketvirtąją vietą. Turkijos klubas, be to, pranoksta „Žalgirį“ pagal perimtus kamuolius – vidutiniškai po  6,8 kamuolio ir blokus – 4,3 per mačą. Pastarojoje statistikos skiltyje „Galatasaray“ rikiuojasi antras.

Turkijos ekipoje puldami pirmaisiais smuikais griežia amerikiečiai. Tritaškius dažnai metantis aukštaūgis Austinas Daye per 23 minutes pelno 14,8 taško.

Iš toli jis atakuoja 55 proc. taiklumu. Įžaidėjas buvęs žalgirietis Justinas Dentmonas renka 13,8 taško, realizuoja 46 proc. tolimų metimų. Vidurio puolėjas Alexas Tyusas įmeta 12,2 taško, sugriebia 6,3 kamuolio, blokuoja po 2 metimus.

Turkijos čempionate „Galatasaray“ užima penktąją vietą – 4 pergalės ir 2 pralaimėjimai. Praėjusiame ture E. Atamano auklėtiniai beviltiškai 74:92 nusileido „Fenerbahce“ krepšininkams.

„Tiek jiems, tiek ir mums savaitgalį buvo sunkios varžybos – vadinasi per daug treniruotis tikrai negalime. Bet sąlygos, mano galva, visiems yra panašios. Ir turkai turėjo sunkias varžybas“, – aiškino Š.Jasikevičius.

- Varžovų puolimas įspūdingas. Tai priklauso tik nuo jų ekipos žaidėjų asmeninių savybių?

– Manau, kad taip. Turkai turi individualybes, talentingus žaidėjus, iš kurių net dešimt yra užsieniečių. Nors kaip būtų keista, bet ekipos galva yra įžaidėjas turkas. Bus labai svarbu kontroliuoti Sinaną Gulerą. Ekipos žaidėjų individualus talentas lemia jų taškus. Turime gerai gintis vienas prieš vieną ir labai gerai vienas kitam padėti, versti juos judinti kamuolį – perdavinėti į kraštus, užuot žaidus vienas prieš vieną.

– Kokia situacija su traumą turėjusiu Robertu Javtoku – jis žais?

– Robertas jau treniravosi pirmadienį. Vakar jis atlaikė treniruotę. Jei antradienį vėl viskas bus gerai ir nebus komplikacijų, jis bus dvyliktuke.

Šią savaitę tai bus nepaskutinis Kauno „Žalgirio“ mačas Eurolygoje – jau penktadienį kauniečiai išvykoje varžysis dar vienoje šio turnyro akistatoje: susigrums su favorite ir pralaimėjimų nepatyrusia Eurolygos čempione Maskvos CSKA ekipa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.