EUROLYGA 2023

Kai krepšinis atakuoja: kaip nepasimesti tvarkaraštyje ir ką žiūrėti?

Trečiadienį Lietuvoje galima skelbti krepšinio dieną. Per vieną vakarą pagrindiniuose Europos turnyruose žais penki Lietuvos krepšinio klubai: Kauno „Žalgiris“, Vilniaus „Lietuvos rytas“, Klaipėdos „Neptūnas“, Panevėžio „Lietkabelis“, Prienų-Birštono „Vytautas“.

Trečiadienį - apstu Lietuvos klubų rungtynių Europos turnyruose.<br>lrytas.lt montažas.
Trečiadienį - apstu Lietuvos klubų rungtynių Europos turnyruose.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Nov 16, 2016, 10:36 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 7:59 PM

Trečiadienio krepšinio tvarkaraštis

19 val. Klaipėdos „Neptūnas“ – Salonikų PAOK. FIBA Čempionų lyga. LRT Kultūra.

19 val. „Targu Mureš“ – Prienų-Birštono „Vytautas“. FIBA Europos taurė. Galima internetu stebėti čia.

19 val. Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Maskvos srities „Chimki“. Europos taurė. „Lietuvos ryto“ televizija.

20 val. Kauno „Žalgiris“ – Stambulo „Galatasaray“. Eurolyga. „Viasat Sport Baltic“.

20 val. Skopjės MZT – Panevėžio „Lietkabelis“. Europos taurė. „Sport 1“.

Europos taurėje – skirtingo svorio varžovai

Europos taurės turnyre rungtyniaujantys Lietuvos krepšinio klubai trečiadienį pradeda pirmojo etapo antrojo rato kovas rungtynėmis su skirtingo lygio varžovais, bet tikslą turi tokį pat – nugalėti juos.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai trečiadienio vakarą „Siemens“ arenoje kovos su vienu turnyro favoritų – „Chimki“ klubu iš Pamaskvio.

Panevėžio „Lietkabelis“ rungtyniaus Makedonijoje, kur jo varžovas bus dar nė sykio nelaimėjęs Skopjės MZT.

Turnyrą pradėjo skirtingai

Dviem pergalėmis turnyrą pradėjęs „Lietkabelis“ paskui dusyk suklupo, tačiau A grupėje jo padėtis gera, nes Makedonijos komanda yra aiški autsaiderė, o į „Top 16“ etapą patenka 4 iš 5 ekipų.

B grupėje „Lietuvos rytas“ startavo trimis iš eilės pralaimėjimais svečiuose, bet grįžęs į namus parodė, kad nesitaikstys su autsaiderio etikete.

Tačiau šioje grupėje nė viena komanda neišvengė pralaimėjimų, todėl antrajame rate rikiuotė gali smarkiai pasikeisti.

„Chimki“ dar sustiprėjo

„Gyvenimas gerėja, – vakar juokavo „Lietuvos ryto“ treneris T.Pačėsas. – Gerėja dėl to, kad iškovojome keletą planuotų pergalių.“

Pirmosios rungtynės Maskvoje baigėsi „Chimki“ pergale 76:71, tačiau tada Rusijos ekipoje dėl traumos nežaidė 3 mln. eurų per sezoną uždirbantis Aleksejus Švedas, komandoje nebuvo dviejų naujokų iš NBA – puolėjų Jeremy Evanso ir Robbie Hummellio. Jie dar negauna svarbaus vaidmens, o A.Švedas siautėja – pastarosiose dvejose rungtynėse pelnė po 23 taškus, o „Chimki“ yra pasiekusi šešias pergales iš eilės.

„Chimkų komanda yra ne tik grupės, bet ir visos Europos taurės favoritė. Jiems netiko keli žaidėjai, bet greitai gavo kitų.

A.Švedas yra labai geros sportinės formos, bet mes bandysime jį stabdyti.

Stengsimės kovoti ir atlaikyti tempą kaip Maskvoje, kur mums nepasisekė laimėti tik dėl to, kad padarėme per daug klaidų“, – vylėsi T.Pačėsas.

Treneris pabrėžė, kad „Lietuvos rytui“ trūksta žaidėjų, o dėl to kyla bėdų ginantis.

„Ypač tai pasireiškia žaidžiant su atletiškomis komandomis, kurios bando mus varginti, dėl to pasipila klaidos, netikslūs metimai. Pradžioje bandome atlaikyti tą tempą, ir tai kainuoja daug jėgų. Baudos aikštelėje mūsų gynyba tikrai nebloga, bet kitur turime ką gerinti“, – kalbėjo treneris.

MZT – daug permainų

„Lietkabelio“ komanda prieš rungtynes su MZT vėl minė mįsles. Kaip ir prieš pirmąjį mačą šį mėnesį, varžovų ekipoje vėl pasikeitė treneris.

Vos mėnesį prie MZT vairo praleidęs Aleksandras Jončevskis Europos taurėje pergalių nepasiekė, bet Adrijos lygoje sugebėjo įveikti du varžovus. Vis dėlto po nesėkmės prieš Novo Mesto „Krka“ strategas paliko postą. Dabar laikinuoju treneriu paskirtas asistentu dirbęs Goranas Krstevskis.

„Cido“ arenoje „Lietkabelis“ išbarstė 17 taškų pranašumą ir buvo per žingsnį nuo pralaimėjimo, bet lemiamą ataką baigė netaiklų Lorenzo Williamso metimą pataisęs Donatas Tarolis, taip išplėšęs pergalę 90:89.

„Matyti, kad komandos netenkina esama situacija, todėl pasikeitė treneris, atsirado trys nauji žaidėjai, kurie tikrai sustiprino ekipą, – sakė „Lietkabelio“ treneris Kazys Maksvytis. – Mūsų laukia sunkesnės rungtynės negu Panevėžyje.

Mums tai bus vienas kertinių mačų, kuris gali garantuoti vietą kitame etape. Reikėtų laimėti, ir tai stengsimės padaryti.“

Savaitgalį LKL čempionate „Lietkabelis“ nelauktai suklupo prieš Utenos „Juventus“.

„Tikimės, kad pralaimėjimas sutelks mūsų jėgas, nes atsipalaidavome ir leidome varžovams daryti, ką jie norėjo“, – vylėsi K.Maksvytis.

Eurolygoje – blogiausių sezono klubų mūšis

LKL čempionams – žūtbūtinė akistata. Eurolygos 7-ojo turo rungtynėse Kauno „Žalgiris“ susigrums su taip pat vos vieną pergalę turinčia Stambulo „Galatasaray“ ekipa.

Kaune – dviejų blogiausių šio sezono Eurolygos klubų akistata.

Ir „Žalgiris“, ir „Galatasaray“ dar prieš sezoną buvo minimi kaip pretendentai į šį negarbingą titulą, o per 6 turus prognozės pasitvirtino.

Tačiau abi komandos guodžia savo aistruolius, kad dar liko 24 rungtynės reguliariajame sezone, per jas gali daug kas pasikeisti. Geresnės progos nei šį vakarą dar reikėtų paieškoti.

„Tai galbūt svarbiausios mūsų rungtynės, nes kovosime su turnyro lentelės kaimynais. Jei nori kilti, kaimynus privalai įveikti – tai padaryti net kur kas svarbiau, nei nukauti kokią nors lyderę“, – prieš trečiadienio kovą kalbėjo žalgirietis Edgaras Ulanovas.

Kauniečiai yra suklupę keturis kartus iš eilės, o Stambulo komanda, kuriai atstovauja buvęs „Žalgirio“ lyderis Justinas Dentmonas, praėjusiame ture nutraukė penkių nesėkmių seriją, kai savo aikštėje 89:87 palaužė graikų Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkus.

„Tai bus tikrai svarbios rungtynės. „Galatasaray“ turi aiškius lyderius – pirmiausia J.Dentmoną. Negalime leisti jam mesti tritaškių. Tritaškių jis meta daug ir juos pataiko“, – sakė Lukas Lekavičius.

„Žalgirio“ įžaidėjas šį sezoną sulaukia daugiau galimybių pasireikšti aikštėje ir tikisi būti naudingas mače su „Galatasaray“.

„Įgijau trenerio Š.Jasikevičiaus pasitikėjimą, gaunu žaidimo laiko. Manau, atrodau neblogai: įnešu energijos pakilęs nuo atsarginių suolo. To iš manęs ir prašo treneris. Sezono pradžia man asmeniškai gera, bet mums trūksta pergalių“, – „Žalgirio TV“ teigė L.Lekavičius.

„Man aišku, kad „Galatasaray“ turi kur kas įspūdingesnių žaidėjų nei mes. Jei paliksime juos žaisti vienas prieš vieną, mūsiškiams bus sunku“, – teigė „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius.

Didžiausia „Galatasaray“ bėda – gynyba. Ergino Atamano auklėtiniai praleidžia daugiausia taškų iš visų Eurolygos ekipų – vidutiniškai po 95,3, o „Žalgiris“ – 83,5 taško. Be to, Stambulo krepšininkai silpnai kovoja dėl atšokusio kamuolio. Šioje statistikos kategorijoje jie priešpaskutiniai Eurolygoje.

„Turkijos komandoje – net dešimt užsieniečių, nors ekipos galva yra įžaidėjas turkas. Bus labai svarbu kontroliuoti Sinaną Gulerą“, – pabrėžė treneris.

Š.Jasikevičius viliasi, kad komandai galės padėti ir Robertas Javtokas: „Jis jau treniravosi pirmadienį. Jei antradienį vakare vėl viskas bus gerai ir nebus komplikacijų, jis bus dvyliktuke.“

Šią savaitę tai bus ne paskutinis „Žalgirio“ mačas Eurolygoje – jau penktadienį kauniečiai išvykoje susigrums su favorite – šį sezoną pralaimėjimų nepatyrusia Eurolygos čempione Maskvos CSKA ekipa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.