EUROLYGA 2023

Rungtynių didvyris Davidas Loganas: „Teisėjai bandė mus sužlugdyti“

„Teisėjas iš Turkijos buvo tiesiog tragiškas“ – po sėkmingai „Lietuvos rytui“ pasibaigusio trilerio aikštėje piktinosi lemiamią metimą pataikęs Davidas Loganas.

D.Loganas pelnė 16 taškų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
D.Loganas pelnė 16 taškų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Ivaškaitė

2016-11-16 20:56, atnaujinta 2017-04-17 18:38

Įsibėgėjęs „Lietuvos rytas“ namuose sirgalių nenuvylė – vilniečiai Europos taurėje iškovojo jau antrąją pergalę iš eilės. Krepšininkai trečiadienį rezultatu 93:91 nugalėjo Maskvos „Chimki“ ekipą ir į savo sąskaitą įsirašė itin svarbią pergalę.

Sostinės ekipa su „Chimki“ šį sezoną žaidė jau antrąjį kartą. Rugsėjo mėnesį susitikimas baigėsi vilniečių nenaudai, tačiau panašu, kad Tomo Pačėso komanda skaudžią pamoką išmoko – šį kartą jie nuo pirmų minučių žaidė užtikrintai ir varžovams dominuoti neleido.

Mačo pradžioje kova buvo apylygė, tačiau antrajame kėlinyje pranašumą įgavę vilniečiai privertė varžovus į rūbinę eiti turint nedidelį 5 taškų deficitą.

Antroje žaidimo pusėje „Lietuvos rytas“ demonstravo beveik nepriekaištingą puolimą, tačiau skylėta gynyba ir nepalankūs teisėjo sprendimai neleido jiems išsiveržti į priekį. Mačo baigtį nulėmė taiklus D. Logano metimas paskutinėmis susitikimo sekundėmis, nuo kėdžių pakėlęs visą „Siemens“ areną.

Po pergalingo šūvio D. Loganas teigė, kad vilniečių ekipa žaidimo kontrolę turėjo savo rankose, tačiau anksčiau užsitikrinti pergalės jiems neleido rungtynių teisėjai.

Amerikietis rungtynėse surinko 16 taškų.

– Žiūrovai buvo nepatenkinti kai kuriais teisėjų sprendimais, ką apie tai manote?, – žurnalistai paklausė D.Logano.

– Teisėjas iš Turkijos buvo tiesiog tragiškas. Jis padarė labai daug neteisingų spendimų, kurie trukdė mums labiau išsiveržti į priekį. Teisėjai neabejotinai bandė mus sužlugdyti.

– Kaip jaučiatės išplėšęs pergalę paskutinėmis sekundėmis?

– Puikiai, mums tai labai geros rungtynės. Man pačiam pavyko nulemti rungtynių baigtį, todėl tikrai džiaugiuosi. Paskutinėmis sekundėmis kamuolys buvo mano rankose, todėl priėmiau sprendimą atlikti metimą ir jis pasiteisino.

– Ar psichologiškai sunkios buvo paskutinės minutės?

– Nelabai, nes beveik visas rungtynes turėjome šiokią tokią persvarą ir nereikėjo vytis varžovų. Kontroliavome situaciją, tai mums palengvino žaidimą.

– Ilgai ruošėtės šioms rungtynėms, kaip pavyko išpildyti trenerio planą?

– Pavyko padaryti tai, ko treneris iš mūsų prašė. Neblogai atrodėme puolime, tik gynyboje sekėsi sunkiau ir praleidome daug greitų taškų. Šiek tiek nesusikalbėjome, todėl ir kilo problemų.

– Kitą savaitę laukia susitikimas su „Žalgiriu“, ar ši pergalė prideda pasitikėjimo savimi?

– Žinoma, bet pirmiausia turime galvoti apie savaitgalio mačą su „Vytauto“ ekipa. Po jo visą savaitę ilsėsimės, todėl, manau, bus galima skirti pakankamai dėmesio ir „Žalgiriui“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.