EUROLYGA 2023

Liūdni Eurolygos lietuvių pasiekimai: dešimties taškų riba – per didelė

Eurolygos septintajame ture nė vienam Lietuvos krepšininkui nepavyko pelnyti dviženklio skaičiaus taškų. Kauno „Žalgirį“ į antrąją pergalę vedė užsieniečiai, o kitų šalių klubams atstovaujantys lietuviai taip pat nebuvo rezultatyvūs ir visus savo taškus pelnė pirmajame kėlinyje.

R. Seibutis<br>G. Bitvinsko nuotr.
R. Seibutis<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

Nov 17, 2016, 12:23 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 5:36 PM

„Žalgiris“ antrąją sezono pergalę iškovojo trečiadienį namie užtikrintai pranokęs Stambulo „Galatasaray“ komandą 87:75. Kauno ekipoje jau ne pirmą kartą rezultatyviausiai žaidė australas Brockas Motumas (24 taškai) ir prancūzas Leo Westermannas (16 taškų), o lietuviai pelnė 32 iš 87 komandos taškų.

Į pergalės katilą po kruopelę įdėjo beveik visi. Tik Robertas Javtokas nepakilo nuo suolo, o gana trumpai (9,5 min.) žaidęs Lukas Lekavičius nepelnė nė taško.

Labiausiai tarp lietuvių pasižymėjo po 9 taškus įmetę Paulius Jankūnas bei Artūras Milaknis. P.Jankūnas ir žaidė ilgiausiai – beveik 28 min.

Madrido „Real“ puolėjas Jonas Mačiulis trečiadienį kovojo prieš savo buvusią komandą Atėnų „Panathinaikos“, iš kurios 2013 metais persikraustė į Ispanijos sostinę. Lietuvis buvo „Real“ puolimo lyderis pirmajame kėlinyje, per kurį pelnė 9 taškus, bet po to į krepšį neįmėtė nė karto.

Iš viso J.Mačiulis žaidė 15,5 min. ir pelnė 9 taškus, o Madrido ekipa namie iškovojo sunkią pergalę 87:84.

Antradienį į svečius pas Milano „Emporio Armani“ gynėją Mantą Kalnietį buvo atvykęs Vitorijos „Baskonia“ puolėjas Tadas Sedekerskis. Jų komandų rungtynės baigėsi įtikinama „Emporio Armani“ pergale 88:76.

M.Kalnietis antrose iš eilės rungtynėse pasižymėjo atkarpoje, per kurią milaniečiai įgijo lemiamą persvarą. Lietuvis visus 5 savo taškus pelnė pirmojo kėlinio pabaigoje, kai „Emporio Armani“ surengė spurtą 13:2 ir nutolo 27:17. M.Kalnietis pradėjo šį spurtą dvitaškiu ir pabaigė tritaškiu prieš pat kėlinio sireną.

T.Sedekerskis žaidė tik 18 sek. pirmojo kėlinio pabaigoje ir į krepšį nemetė.

Turo lietuviai

Renaldas Seibutis („Žalgiris“). R.Seibutis puikiai atliko pagrindinę jam skirtą užduotį ir uždengė individualiai stipriausią varžovų antrosios linijos žaidėją Justiną Dentmoną. „Žalgirio“ gynėjas nesnaudė ir puldamas – nors žaidė tik 11 min., spėjo pelnyti 6 taškus (3/3 dvitaškių).

Edgaras Ulanovas („Žalgiris“). E.Ulanovui ne viskas pavyko ginantis, bet ketvirtojo kėlinio pabaigoje jis dviem iš eilės dvitaškiais atvėsino pagyvėjusius varžovus, kurie buvo sumažinę skirtumą iki vienženklio. E.Ulanovas žaidė 20,5 min. ir pelnė 6 taškus (3/4 dvitaškių, 0/2 tritaškių).

Paulius Jankūnas („Žalgiris“). P.Jankūnas nespindėjo, bet ir neleido spindėti varžovų aukštaūgiams. Kauniečių kapitonas žaidė 28 min., pelnė 9 taškus (2/4 dvitaškių, 1/1 tritaškio, 2/4 baudų), atkovojo 7 kamuolius ir išprovokavo 6 pražangas.

Turo nusivylimas

Lukas Lekavičius („Žalgiris“). L.Lekavičius gindamasis dažniausiai atsilikdavo nuo Sinano Gulero, o puldamas pernelyg skubėjo (galbūt ištaisyti klaidas, kurias padarė kitoje aikštės pusėje). Dėl to treneris Šarūnas Jasikevičius nusprendė, kad šiose rungtynėse verta pasikliauti kitais krepšininkais, o L.Lekavičius žaidė tik 9,5 min. ir taškų nepelnė (0/1 dvitaškio).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.