EUROLYGA 2023

Studentai žaidė tinklinį krepšinio kamuoliu

Lietuvos sporto universitete (LSU) vyko netradicinis, trečius metus rengiamas turnyras „Tinklinis su krepšinio kamuoliu“. Jis skirtas paminėti Tarptautinę tolerancijos dieną ir didinti jaunimo užimtumą per fizinį aktyvumą.

Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Studentai varžėsi mišriomis komandomis, sudarytomis iš vaikinų ir merginų.
Studentai varžėsi mišriomis komandomis, sudarytomis iš vaikinų ir merginų.
Varžybų prizininkai apdovanoti medaliais ir rėmėjų įsteigtais prizais.
Varžybų prizininkai apdovanoti medaliais ir rėmėjų įsteigtais prizais.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 20, 2016, 10:23 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 12:16 PM

Turnyras yra Švietimo ir mokslo ministerijos remiamo projekto „Patriotiškumo skatinimas ir jaunimo žalingų įpročių prevencija, vykdant sporto ir sveikatingumo renginius“ dalis.

Studentai tarpusavyje varžėsi mišriomis komandomis, sudarytomis iš vaikinų ir merginų. Kartu su lietuviais aikštelėje neįprastą žaidimą išmėgino ir į universitetą pagal mainų programą atvykę studentai iš užsienio. Dalyviai žaidė dviejų minusų sistema, o visi atmušimai ir perdavimai buvo atliekami krepšinio kamuoliu.

„Užsiimdami įvairia veikla susiduriame su skirtingais interesais ir nuomonėmis. Būti tolerantiškam – vadinasi, būti žmogiškam kasdienėse situacijose. Tolerancijos esmė taip pat yra gerbti kitokių žmonių teisę būti tuo, kas jie yra.

Siekdami atkreipti dėmesį į tolerancijos problemas, sugalvojome šią dieną paminėti sporto renginiu, kuriame studentai tinklinį žaidė kitaip, netradiciškai. Taip stengėmės parodyti, kad gerbiame ir pripažįstame kitą nuomonę ir kitokius, negu esame patys“, – sakė projekto koordinatorė ir šio renginio organizatorė, LSU sporto ir laisvalaikio centro vyr. specialistė Goda Mankutė.

Turnyro nugalėtojais tapo Treniravimo sistemų studijų programos ( TRS 14-1) studentai: Ieva Dobregaitė, Paulius Sugintas, Aurimas Bikulčis, Karolina Deliautaitė. Antroji vieta atiteko taip pat būsimiesiems treneriams (TRS14-2): Mantvydui Ratkevičiui, Vytautui Celiešiui, Vilmai Juchnevičiūtei, Linai Miklovytei.

Trečia liko mišri Treniravimo sistemų (TRS 14-2) bei Fizinio ugdymo ir sporto (FUS 15-1) studentų komanda, kurią sudarė Olivijus Kisielius, Ramūnas Čiginskas, Žaneta Gurkova, Giedrė Jockutė. (LS)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.