EUROLYGA 2023

Europos čempionato burtai: kuris scenarijus Lietuvai baisiausias?

Lietuvos krepšinio sirgaliai laukia, su kuo rinktinę suves 2017 metų Europos krepšinio čempionato burtai. Antradienį 17 valandą Stambule paaiškės, kokie varžovai atiteko iš Jono Kazlausko rinktinės vairą parėmusiam Dainiui Adomaičiui.

Lietuvos rinktinė laukia burtų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Lietuvos rinktinė laukia burtų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Lietuvos rinktinė laukia burtų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Lietuvos rinktinė laukia burtų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

krepsinis.net inf.

2016-11-22 08:49, atnaujinta 2017-04-17 09:46

24 komandos bus padalintos į 4 grupes. Koks scenarijus Lietuvos krepšinio rinktinei palankiausias, o kurio reikia tikėtis išvengti?

Palankiausias scenarijus

Lietuvos rinktinė yra pirmajame krepšelyje, todėl mūsiškiai išvengs ispanų, prancūzų ir serbų. Taip pat aišku, kad rungtyniausime Tel Avive, todėl iš trečiojo krepšelio atiteks Izraelio rinktinė.

Antrajame krepšelyje – Graikija, Italija, Čekija ir Latvija. Neabejotinai silpniausiai iš visų atrodo Čekija, kurią į priekį traukia Tomašas Satoransky ir Janas Vesely, bet kitų žaidėjų pagalbos gerokai stinga. Graikai ir italai turi kur kas galingesnę sudėtį, o su latviais mūsiškiams visada kautis sudėtinga, juolab kad nereikėtų atmesti tikimybės, jog Kristapas Porzingis prisidės prie šios komandos.

Ketvirtajame krepšelyje vos du pasirinkimai – Slovėnija arba Gruzija, nes rusai žais su turkais, o vengrai – su rumunais. Išskirti stipresnę rinktinę labai sunku, nes tiek slovėnai, tiek gruzinai yra tikrai grėsmingi. Užtenka prisiminti praėjusius metus, kai fantastiškai sužaidęs Jonas Mačiulis išgelbėjo nuo pralaimėjimo gruzinams aštuntfinalyje.

Slovėnai turi labai silpną priekinę liniją, todėl tai galėtų būti mūsiškiams paranku ir šią komandą galima priskirti prie mums palankesnių varžovų.

Penktajame krepšelyje vėl visos keturios rinktinės – Vokietija, Belgija, Lenkija ir Juodkalnija. Vokiečiai ir be Dirko Nowitzki turi gerų krepšininkų, todėl ši komanda išlieka pavojinga. Juodkalnija atrodo silpnokai, nes pagalbos Nikolai Vučevičiui tikrai stinga.

Lenkai neturi ryškių žvaigždžių, o su belgais lietuviai turi nesuvestų sąskaitų, kai Mattas Lojeski išplėšė pergalę mače Rygoje. Vis dėlto į palankiausių grupę renkamės Juodkalniją, kuri, nors ir žaidžia Balkanų stiliaus krepšinį, atrodo silpniausiai iš šio ketverto. Iš paskutinio krepšelio lieka du variantai – Didžioji Britanija ir Ukraina. Nors britams padeda Benas Gordonas, ši rinktinė nėra niekuo nors pranašesnė už ukrainiečius, jeigu tik šie surinks savo geriausius žaidėjus, nes pastaraisiais metais tai padaryti trukdydavo kamuojančios traumos.

Įdomu tai, kad pati Ukrainos krepšinio federacija teigia, kad jų rinktinė žais būtent Tel Avive, o ne Stambule. Galbūt tai yra labiau norai nei realios galimybės.

Lietuva, Čekija, Izraelis, Slovėnija, Juodkalnija, Didžioji Britanija

Nepalankiausia grupė

Renkantis tarp italų ir graikų, nepalankesniu varžovu galima pavadinti Graikiją, kuri turi ir talentingų jaunų žaidėjų, ir patyrusių veteranų.

Italai dažnai svarbiose rungtynėse „sudega“ psichologiškai, todėl graikai atrodo pajėgesni varžovai.

Slovėnai pateko į palankesnę grupę, o gruzinai keliauja į šią. Iliaso Zouroso treniruojamai Gruzijos senajai kartai tai paskutinis šansas ką nors laimėti Europos čempionate, nes kitas vyks tik 2021 metais. Zaza Pachulia, Manucharas Markoišvilis ir kiti pasistengs šį tą nuveikti šiose pirmenybėse.

Penktojo krepšelio ketverte Vokietija atrodo grėsmingiausiai su NBA rungtyniaujančiu Dennisu Schroderiu priešakyje. Pridėkime Eurolygoje žibantį Johannesą Voigtmanną ar Ispanijoje gerai rungtyniaujantį Robiną Benzingą, ir varžovas tampa gana grėsmingas. Iš paskutiniojo krepšelio ukrainiečiai atrodo pavojingesni už britus, todėl juos priskiriame čia.

Lietuva, Graikija, Izraelis, Gruzija, Vokietija, Ukraina

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.