EUROLYGA 2023

Mindaugas Kuzminskas atvirai – apie aistrą ir norą nepamiršti ispanų kalbos

NBA rungtyniaujančio „New York Knicks“ europiečių trejetas, kuriam priklauso ispanas Willy Hernangomezas, Mindaugas Kuzminskas bei latvis Kristapas Porzingis, spaudoje dažnai šmaikščiai vadinamas „Trimis draugais“. Pokalbyje su vienu iš šalies dienraščių krepšininkai atskleidė gyvenimo už Atlanto detales bei prakalbo apie žaidėjų lygio skirtumus.

M. Kuzminskas ir K. Porzingis<br>„Twitter“ nuotr.
M. Kuzminskas ir K. Porzingis<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2016, 2:03 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 8:53 AM

M. Kuziminskas pasakojo, kad W. Hernangomezas bei K. Porzingis yra vieni iš geriausių jo  draugų ekipoje, su kuriais lietuvis tarpusavyje stengiasi bendrauti ir ispanų kalba.

„Bandome kalbėtis tiek ispaniškai, tiek angliškai. Kai tik yra galimybė, stengiuosi tobulinti savo ispanų kalbos įgūdžius“, – sakė anksčiau Malagos ekipoje žaidęs M. Kuzminskas

Paklaustas, kokius pokyčius pastebėjo atvykęs į NBA, 27-erių krepšininkas neslėpė, kad žaidėjų lygis už Atlanto yra gerokai aukštesnis.

„Krepšininkai čia yra daug talentingesni. Tačiau Ispanijos lygoje ir čia yra panašu tai, jog komandos labai stiprios. Jei būsi nepasiruošęs, bet kada gali pralaimėti.

Manau, kad tik jei išsiskirsi žaisdamas Europoje, gali gauti šansą atvykti į NBA. Visi žaidėjai prieš patekdami čia, buvo savo komandų lyderiais, o dabar jų vaidmuo visai kitoks. Nors pats aikštelėje galiu praleisti vos keletą minučių, stengiuosi padaryti geriausia, ką galiu. Jeigu komandai pavyksta laimėti, jaučiuosi laimingas“, – pabrėžė krepšininkas.

Lietuvis pasidžiaugė ir aukšto lygio NBA klubų organizacija:

„Nors kai kurios komandos Europoje gali skraidyti privačiais lėktuvais, rungtyniaudamas Malagos ekipoje to nepatyriau. Dabar šie reisai man ir komandos draugams sutaupo tikrai daug laiko bei energijos. Be to, skiriasi ir tvarkaraščių intensyvumas. Pavyzdžiui, lapkritį turėsime net 16 mačų. To nepalyginsi su Europa“ , – kalbėjo jis.

M. Kuzminskas taip pat papasakojo apie gimtąją šalį bei santykius su kitais NBA rungtyniaujančiais lietuviais.

„Lietuvoje vaikai dienas leidžia krepšinio aikštelėje, jie svajoja kada nors žaisti nacionalinėje rinktinėje. Krepšininkai savo vasaras taip pat skiria rinktinei, nors ir negauna už tai pinigų. Atstovauti savo šaliai yra mūsų aistra“, – teigė M. Kuzminskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.