EUROLYGA 2023

Š.Jasikevičiaus nurodymas „Žalgiriui“: „Reikės ir prisitaikyti, ir patiems juos bausti“

Kauno „Žalgirio“ komanda ketvirtadienį Eurolygos devintojo turo rungtynėse susitiks su Bambergo „Brose Baskets“ krepšininkais. Abi komandos per aštuonis pirmuosius turus pasiekė po 2 pergales, todėl žūtbūt sieks laimėti šį kartą, jog pagerintų turnyrinę situaciją.

Š.Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

krepsinis.net ir lrytas.lt inf.

Nov 23, 2016, 11:50 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 7:26 AM

Šarūnas Jasikevičius varžovus liaupsino dėl gero komandinio žaidimo. Žalgiriečių treneris mano, kad jo auklėtiniai dažnai neprotingai prasižengia, todėl šį žaidimą aspektą bando gerinti.

„Šis sezonas toks specifinis, nes negalima žaidėjų pernelyg nuvarginti. Galbūt atsiras kažkoks laikotarpis, kai galima bus daugiau padirbėti. Dabar tikrai nėra tas laikas. „Brose Baskets“ yra viena protingiausių, labiausiai patyrusių bei geriausiai krepšinį išmanančių komandų Eurolygoje. Gerai įžaidžiamas kamuolys, priimami geri sprendimai. Dauguma jų žaidėjų Eurolygoje rungtyniauja ne vienerius metus. Taip pat visa ekipa kartu rungtyniauja daug metų. Su šiuo treneriu „Brose Baskets“ rodo vieną gražiausių žaidimų Eurolygoje. Šiandien yra Kariuomenės diena, todėl imsime pavyzdį ir eisime kautis“, – sakė „Žalgirio“ treneris.

„Reikia atiduoti visas jėgas, kad to šanso nepaleisti. Žinome, ką turime pagerinti – tai yra mūsų pražangos. Bandome nedalinti lengvų taškų. Žaidėjai supranta, kad Eurolygoje atiduoda per daug lengvų taškų ir dėl to liekame nubausti. Daugiau nei „Brose Baskets“ tritaškių pataikymas man rūpi jų komandinis žaidimas, nes labai gerai skirstomas kamuolys. Tai reikia sustabdyti. Kažkur reikia rizikuoti, kad sustabdyti varžovų komandinį žaidimą. „Brose Baskets“ daug žaidžia žemu penketu, todėl kažkuriuo metu reikės prie jo prisitaikyti, o kažkuriuo metu patiems žaisti aukštesne sudėtimi ir taip juos nubausti“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

Bambergo „Brose“

Praėjęs sezonas. Eurolygos reguliariojo sezono grupėje – 3-oji vieta (6 ir 4), „Top 16“ grupėje – 6-oji vieta (7 ir 7). Vokietijos lygos finale nugalėjo Ulmo „ratiopharm“ 3:0. Vokietijos taurės pusfinalyje pralaimėjo Miuncheno „Bayern“ 79:86. Optimalus penketas. Nikos Zisis (Graikija, 33, 197), Janis Strėlniekas (Latvija, 27, 191), Fabienas Causeur (Prancūzija, 29, 195, Vitorijos „Baskonia“), Dariusas Milleris (JAV, 26, 203), Nicolo Melli (Italija, 25, 205). Treneris Andrea Trinchieri (Italija). Ką parengė per vasarą. Bambergo klubas sukėlė daug triukšmo praėjusį sezoną, kai ne tik pasiekė pirmąją pergalę „Top 16“ etape, bet ir iki paskutiniųjų turų kovojo dėl kelialapio į ketvirtfinalį. Nors „Brose“ pritrūko vienos pergalės, Šiaurės Bavarijos sirgaliai buvo devintame danguje ir pradėjo nekantriai laukti kito sezono, kuriame tikėjosi neprastesnių rezultatų. Į dar vieną Eurolygos odisėją „Brose“ iškeliavo išsaugojusi didžiąją dalį pernykščių pajėgų – komandoje pasikeitė tik trys žaidėjai. Vis dėlto vienas praradimas buvo ne šiaip labai svarbus, o galbūt lemiamas – Vokietijos čempionai labai pasigenda į Stambulo „Darussafaka“ išvykusio amerikiečio Bradley Wanamakerio, kuris praėjusį sezoną buvo trenerio Andrea Trinchieri sukurtos žaidimo sistemos variklis. Naujokai Fabienas Causeur ir Maodo Lo net dviese neužpildo B.Wanamakerio paliktos spragos, o šįmečiam „Brose“ aiškiai trūksta individualiai stipraus lyderio. Bambergo ekipai trūksta ir centimetrų, ir patikimesnių atsarginių. Kadangi nėra lygiavertės pamainos, net keturi pagrindiniai „Brose“ krepšininkai Nicollo Melli, Dariusas Milleris, Janis Strėlniekas ir Nikos Zisis žaidžia ilgiau nei po 27 minutes. „Žalgiris“ prieš „Brose“. Šios komandos žaidė 10 rungtynių, per kurias „Žalgiris“ iškovojo 9 pergales. Iki praėjusio sezono Kauno komanda laimėjo visas 8 rungtynes, o praėjusį sezoną „Top 16“ etape pralaimėjo Bamberge 63:96 ir laimėjo Kaune 75:73. Šį sezoną. Eurolygoje laimėjo 2 iš 8 rungtynių. Pergales iškovojo namie prieš Kazanės „Uniks“ ir Milano „Emporio Armani“. Visos „Brose“ rungtynės baigėsi vienženkliu skirtumu, ir net keturi pralaimėjimai buvo patirti 1-2 taškais. Praėjusiame ture svečiuose pralaimėjo Vitorijos „Baskonia“ 74:81 (D.Milleris 16, M.Lo 15, N.Melli 12). Naudingiausiai žaidžia D.Milleris (15 tšk.), N.Melli (12 tšk., 8,5 atk.kam.), J.Strėlniekas (11,8 tšk.), N.Zisis (9,5 tšk., 6,1 rez.perd.) ir D.Theisas (8,1 tšk., 5 atk.kam.). Vokietijos lygoje laimėjo visas 11 rungtynių (kitas nepralaimėjęs klubas yra 10 pergalių iškovojęs Ulmo „ratiopharm“). „Brose“ net 5 rungtynes laimėjo didesniu nei 25 taškų skirtumu. Sekmadienį išvykoje nugalėjo Berlyno ALBA 89:80 (J.Strėlniekas 16, F.Causeur 15, L.Radoševičius 14). Naudingiausiai žaidžia D.Milleris (11 tšk.), F.Causeur (10,8 tšk.) ir E.Harrisas (9,8 tšk.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.