EUROLYGA 2023

Po pergalės – Šarūno Jasikevičiaus kalba apie protą ir žaidimo detales

Šarūnas Jasikevičius išnaudojo daug nervų, bet tai padaryti buvo verta. Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį Eurolygoje iškovojo trečiąją savo pergalę. Žalgiriečiams savo aikštėje pavyko išjungti varžovų lyderius ir parodyti galingus raumenis po varžovų krepšiu. Puikiai sužaidė ir Kevinas Pangosas, kuris surengė penkių iš eilės tritaškių šou.

Š.Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 24, 2016, 9:15 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 4:39 AM

„Žalgiris“ 86:72 nugalėjo Bambergo „Brose“ komandą, kuri ketvirtajame kėlinyje spurtu 8:2 dar mėgino pasikėsinti į Š.Jasikevičiaus ramybę, bet minutės pertraukėlę paėmęs strategas viską sutvarkė taip, kad sirgaliai liko patenkinti.

„Kartais gerai žaidėme puolime, kartais – gynyboje. Sugebėjome sulaikyti vieną geriausiai atakuojančių komandų Europoje. Šioje Eurolygoje pergalės – labai sunkios, todėl svarbu laimėti namuose. Labai smagu dėl Kevino, kuris labai daug dirba. Antrajame kėlinyje jis sukūrė mums pranašumą. „Brose“ kažkur nepataikė, kažkur prisidėjo ir mes. Ši pergalė – labai maloni“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

„Žalgirio“ strategas gyrė savo komandą, kurią šįkart be 23 taškus pelniusio P.Jankūno į priekį vedė legionieriai.

K.Pangosas surinko 19 taškų, o sirgaliai po dvikovos įsiminė tą tritaškių seriją.

„Tai labai pakeitė žaidimą. Kevinas buvo pasiruošęs tokio stiliaus rungtynėms. Anksčiau jis prametė daug metimų, nes pernelyg daug stengėsi“, – po mačo sakė Š.Jasikevičius.

Šiose rungtynėse svarbiais momentais gerai žaidė Leo Westermannas, o Augusto Lima rodė raumenis po krepšiu. Jis atkovojo 5 kamuolius puolime ir 3 gynyboje.

„Šie trys žaidėjai dar per jauni, kad pastoviai temptų komandą. Toks jaunų žaidėjų požymis. Žinoma, norėčiau, kad jie visada taip rungtyniautų, – kalbėjo Š.Jasikevičius. – Faktas, kad jie geriau jaučiasi sistemoje. L.Westermannas yra jaunas ir matęs daugiau sistemų, Augusto Su Kevinu gal nėra dar tiek patyrę. Bet Augusto dirba labai sunkiai kaip ir visa komanda. Jeigu vyrai taip ir toliau dirbs, gerins detalių suvokimą, kurį taip diegiame į galvas, eisime į priekį.“

Kauno „Žalgiris“ šiose rungtynėse ne tik primetė tritaškių – pataikė 11 tolimų metimų, bet ir atkovojo 34 kamuolius ir 14 iš jų – puolime. „Brose“ komanda atkovojo vos 16 kamuolių ir tik vieną po „Žalgirio“ krepšiu.

„Tai – vienas faktorių, kuriuos akcentavome. Kova dėl kamuolių puolime – didelis darbas. Jeigu komanda ne pirmą kartą sugrįžta į rūbinę atkovojusi daug kamuolių, tai reiškia, kad krepšininkai įdeda daug pastangų. Nesame atletiškiausia ir aukščiausia komanda, bet vyrai atiduoda visa save“, – kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

Prieš šias rungtynes „Žalgiris“ buvo užsidaręs į savotišką karantiną – komanda gyveno viešbutyje.

„Iš viso namo neleisim, – juokėsi Š.Jasikevičius. – Nenorėčiau daugiau taip daryti, bet to reikėjo, nes sužaidėme keletą mačų namuose su daug taktinių klaidų. Reikėjo pabūti kartu, parodyti daugiau vaizdo įrašų. Šįvakar irgi padarėme klaidų. Reikia mažinti lengvų taškų skaičių, nes kitoms komandoms jų suteikiame per daug.“

Šiose rungtynėse „Žalgiris“ A.Kavaliauskui leido sužaisti 6 minutes. Per šį laiką jis pelnė 2 taškus ir atkovojo 1 kamuolį.

„Turime 13-14 žaidėjų. Neįmanoma, kad visi sužaistų gerai. Prieš sezoną sakiau, kad turime keturis centrus. Visi jie pravers ir kai kur jau pravertė. Nebūna, kad 8-9 žaidėjai sužaistų. Sistema jam – irgi nauja. Kalbėjau su juo ir A.Kavaliauskas atiduoda visą save“, – sakė Š.Jasikevičius.

„Žalgiris“ sekmadienį savo aikštėje žais su Vilniaus „Lietuvos rytu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.