EUROLYGA 2023

Tritaškių serija „Žalgirio“ sirgalius lepinęs Kevinas Pangosas liko kuklus

Paulius Jankūnas metimu po metimo didino savo kraitį ir nors nebuvo ryškiausias ketvirtadienio Eurolygos rungtynių žaidėjas, aikštę paliko pelnęs daugiausia taškų. Kauno „Žalgiris“ 86:72 savo aikštėje nugalėjo Bambergo „Brose“ komandą ir pradžiugino Šarūną Jasikevičių.

K.Pangosas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Pangosas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 24, 2016, 9:38 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 4:39 AM

Strategas pasidžiaugė, kad komanda daug dirba ir po truputėlį įsisavina žaidimo detales. „Žalgiriui“ tai buvo trečioji pergalė šį sezoną.

„Koncentracija, gynyba ir užsivedimas. Mes įvykdėme trenerio planą. Buvo klaidų, bet jų visada pasitaiko“, – sakė P.Jankūnas.

Jis pelnė 23 taškus ir atkovojo 9 kamuolius, tačiau daugiausia laurų atiteko Kevinui Pangosui. Kanadietis iššovė penkių iš eilės tritaškių serija ir iš viso pelnė 19 taškų.

„Kevinas parodė kaip gali žaisti. Tai – aukšto lygio žaidėjas. Tikimės, kad jis visada taip žais“, – komandos draugą gynė P.Jankūnas.

Pats K.Pangosas buvo kuklesnis: „Komanda manimi pasitikėjo, aš turėjau erdvės ir mečiau. Jeigu turėsiu gerą progą metimui, tai ir padarysiu, bet aš nekreipiu labai daug dėmesio į tokius dalykus. Prisidėjau prie komandos pergalės, tačiau ją lėmė gynyba, puolimas ir kiti žaidėjai.“

K.Pangosas išlaikė savo kuklumą. Savęs gražiai įvertinti krepšininkas nenorėjo ir per didžiąją pertrauką, kuomet siūlė nekreipti daug dėmesio į jo tolimus metimus, o labiau žiūrėti į bendrą komandos žaidimą.

Šiose rungtynėse užtikrintai žaidė ir Augusto Lima. Jis pelnė 7 taškus, bet atkovojo 8 kamuolius ir varžovams skėlė du blokus.

Po rungtynių krepšininką gyrė ir Š.Jasikevičius.

„Man buvo sunku pradėti sezoną, nes čia viskas vyksta kitaip, tačiau treneris ir komanda man suteikė pasitikėjimo. Rungtynės po rungtynių einu į priekį. Lietuvoje krepšinis – visai kitoks, reikia priprasti. Džiugu, kad vyrukai man padeda“, – sakė „Žalgirio“ legionierius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?