EUROLYGA 2023

Moterų krepšinis – dugne

Pasibaigęs 2017 m. Europos moterų krepšinio čempionato atrankos turnyras Lietuvos rinktinei buvo košmariškas. Kitąmet geriausios šalies krepšininkės tik stebės, kaip sekasi buvusioms varžovėms.

Lietuvos moterų rinktinė atrankos varžybose pralaimėjo visas 4 rungtynes – po dukart Slovėnijai ir Latvijai.<br>LKF nuotr.
Lietuvos moterų rinktinė atrankos varžybose pralaimėjo visas 4 rungtynes – po dukart Slovėnijai ir Latvijai.<br>LKF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas („Lietuvos rytas“)

Nov 25, 2016, 10:06 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 4:09 AM

Sužaidus paskutines atrankos rungtynes paaiškėjo visos 16 komandų, kurios kitų metų birželį Čekijoje kovos dėl Senojo žemyno pirmenybių medalių.

Prie šeimininkės Čekijos rinktinės prisidėjo Slovėnijos, Latvijos, Prancūzijos, Italijos, Juodkalnijos, Ukrainos, Serbijos, Vengrijos, Slovakijos, Rusijos, Graikijos, Belgijos, Baltarusijos, Turkijos ir Ispanijos komandos.

Lietuvės. Lietuvos rinktinė atrankos turnyre pralaimėjo visas ketverias rungtynes ir A grupėje užėmė paskutinę, trečiąją, vietą. Mūsų šalies krepšininkės po du kartus nusileido Slovėnijos ir Latvijos komandoms. Tarpusavio dvikovose slovėnės ir latvės pasidalijo po pergalę.

Grupės nugalėtoja tapo Slovėnijos rinktinė, o Latvijos komanda iškovojo kelialapį kaip viena geriausių antrąją vietą užėmusių komandų.

Permainos. Slovėnijos krepšininkės, ko gero, apskritai buvo laimingiausios šio atrankos turnyro dalyvės. Slovėnija į Europos čempionatą pateko pirmą kartą ir kitąmet bus vienintelė jo debiutantė.

Po netrumpos pertraukos į žemyno pirmenybes grįš Belgijos rinktinė (praėjusį kartą baigiamajame turnyre dalyvavo 2007 m.), o kitos 14 komandų žaidė ir pernai vykusiame Europos čempionate.

Praėjusiame čempionate dalyvavo 20 komandų, todėl neapgynusių teisės kovoti su stipriausiomis buvo daugiau. Šiame atrankos turnyre nesėkmes patyrė šešios praėjusiame čempionate žaidusios rinktinės: Lietuvos, Lenkijos, Rumunijos, Švedijos, Kroatijos ir Didžiosios Britanijos.

Atranka. Geriausiai atrankos turnyre žaidė Prancūzijos, Ukrainos ir Rusijos rinktinės, iškovojusios po šešias pergales ir nepatyrusios nė vieno pralaimėjimo. Nesėkmių taip pat išvengė Ispanijos komanda, žaidusi mažesnėje grupėje ir laimėjusi keturis kartus.

Pergalingai visą distanciją įveikusios Ukrainos rinktinės lyderė Alina Jagupova tapo rezultatyviausia atrankos turnyro krepšininke. Ji įmesdavo 21,5 taško.

Nė vienos pergalės per šešerias rungtynes nepasiekė Šveicarijos, Liuksemburgo, Albanijos ir Estijos krepšininkės, mažesnėse grupėse visas ketverias rungtynes pralaimėjo Lietuvos ir Suomijos komandos.

Praeitis. Lietuvos rinktinė atkūrus nepriklausomybę į Europos pirmenybes nepateko antrą kartą. Pirmą sykį lietuvės nesėkmę patyrė 2003 metų čempionato atrankoje.

Pernai Vengrijoje ir Rumunijoje vykusiame Europos čempionate mūsų šalies komanda užėmė aštuntąją vietą.

Lietuvos krepšininkėms nedaug trūko, kad iškovotų kelialapį į olimpinį atrankos turnyrą, bet jos nedideliu skirtumu pralaimėjo lemiamas atkrintamųjų varžybų rungtynes baltarusėms (ketvirtfinalyje) ir turkėms (paguodos pusfinalyje dėl 5–8 vietų).

Geriausias Lietuvos rinktinės rezultatas – 1997 metais Budapešte iškovoti aukso medaliai.

Pernai Europos čempione tapo Serbijos rinktinė. Sidabro medalius iškovojo prancūzės, bronzos – ispanės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.